joi, 15 aprilie 2010

Varatec, tot alt taram

Continuam calatoria prin Neamt cu manastirea Varatec si cu casa lui Creanga (nu parcul tematic, nu va speriati!)

Manastirea Varatec este destul de aproape de Agapia si este tot manastire de maici. O sa remarcati cateva elemente comune.


Si aici exista satul maicutelor, la fel de frumos si de linistit, cu casute din lemn.Si bineinteles, si aici exista chitirei (daca nu stiti ce inseamna chitirei, va explica draga de Chiti)Pe scurt, manastirea Varatec este si ea un alt taram, un taram mult mai bun.

In final va arat si casa lui Creanga de la Humulesti.  Este o casa reprezentativa pentru stilul arhitectural popular al perioadei in care a fost construita.


Daca ignorati intrarea in parcul tematic de la curtea invecinata, puteti pleca mai departe fara dureri de cap si fara a fi in pericol de a avea cosmaruri noaptea intreaga.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Of, imi doresc din ce in ce mai mult sa ma retrag la manastire! :)

alexandru spunea...

vă prea mulţumescu dumneavoastră pentru cuvintele bune şi calde ale impresiilor despre agapia şi văratec.
şi sfat/vorbă pentru teampit: e mai uşor decât crezi să te retragi în zone cu mănăstiri: de obicei teren ieftin, bani de-o căs'cioară se găsesc şi ei. sau dacă nu, caută mănăstiri de obşte cum sunt cele două despre care s-a vorbit, şi fă-ţi cunoştinţă o maică.
şi poate încetul cu încetul vremurile în care eminescu, vlahuţă, teodoreanu, sadoveanu erau foarte prezenţi în zone precum văratec şi agapia nu vor mai fi doar vremuri bune de demult ci vremuri de demult.
un laic de la văratec.

Anonim spunea...

Fara pitici, doar cu multe pisici :))

Lady Io spunea...

@alexandru
Si eu va multumesc de vizita, de multa vreme nu v-am mai vazut :)