Saptamana trecuta am incercat un restaurant care imi facuse pofta de mai multa vreme mai ales prin supa gulas, pe care de multa vreme voiam sa o reincerc, mai ales ca numele ei imi apare zilnic in fata ochilor. St. George este un restaurant cu specific unguresc de pe Str. Franceza.
Am stat afara, pe terasa. Restaurantul arata bine, iar chelnerii sunt amabili si cu mult bun simt. Cand iti aduc meniul, vine si prima surpriza, pentru ca pe prima pagina troneaza preparatele speciale, cu preturi la fel de speciale, de la 50 de ron in sus pentru o friptura. E adevarat ca porcul este crescut in mod natural in nu stiu ce tinut unguresc, dar cred ca ma voi abtine de la a incerca aceste preparate pana cand voi reusi sa castig marele premiu la loto.
Desi in afara acestor preparate speciale preturile sunt ceva mai civilizate, sunt totusi mari, asa ca ne-am limitat la o supa gulas (15 RON) acompaniata de o bere. Ca sa fiu corecta, eu m-am multumit cu o supa gulas si o bere, pentru ca partenera mea a mai comandat inca o supa gulas. Exceptionala!
Supa era condimentata exact cat trebuie, usor picanta, plina de legume si de carnita de
Berea a fost si ea buna.
Am mai avut un comesean:
Mi-au placut vasele folosite. Am vazut la alte mese ca painea era invelita intr-un stergar brodat alb. De asemenea, am remarcat ca multa lume scotea exclamatii de incantare in timp de manca.
Pentru ca nu voi merge prea des acolo, din motive de distanta si de preturi, am tras concluziile dupa supa: servire foarte buna, mancarea foarte buna, preturile cam mari.
La toaleta totul curat si frumos. Asezarea foarte buna, daca ignori zbieretele locuitorilor zonei te poti relaxa traind iluzia unui centru istoric frumos. Poate intr-o zi va fi. Exista o parte din mine care inca mai crede in happy-end si in victoria frumosului asupra uratului.
St. George - Str. Franceza nr.44
16 comentarii:
mmmm, gulas... ca sa ma intorc la supe- desi parca le-as numi totusi ciorbe- polonezi au o supa fantastica numita Flaczky. e un fel de ciorba de burta -da, mult timp nu am vrut sa o gust din motive de ingrediente :) - dar e un pic picanta, cu un alt flavour fata de cea romaneasca -buna si aceasta.
Daca imi amintesc bine, am mancat o ciorba excelenta in romania acum vreo 6 ani la Becker Brau, pusa intr-o paine rotunda. Anyways, nimic nu bate totusi pana acum bucata aia de branza cu juma de ceapa pe care mi-a intins-o un mos generos intr-o seara -eu fiind lihnit de foame dupa colindari brambura pe coclauri- pe malul unui lac; nici macar pacific crab din San Diego :)).
@Viva el penguin!
Mi-ai facut pofta de ciorba, mai ca-mi vine sa trag o fuga pana in Polonia sa incerc Flackzy.
haha, mda, ce pot sa zic? decat ca ar trebui sa organizam o intalnire gargaritzeasca la locatia cu pricina, ca vad ca natia noastra e bine primita acolo ;).
ps: vasele alea sunt superbe! am o obsesie legata de farfurii & co cu model traditional!
Carnea din supa era sigur VACA! Exclus porc!
In mod sigur, niste vase frumoase imbunatatesc perceptia gustului. As incerca data viitoare si o mancare.
mda, gulasul traditional e cu vaca :). numai ala la ananghie gen "carnea de vita era ca talpa de pantofi" se face din porc. Oma dixit :)!
@Zazuza
Da, da, mergem :)
@Miss Zebra
Ramane sa vedem, nu?
pai sa o cooptam si pe Miss Zebra zic, ca acuma, dungi, puncte, who takes care ;)! si zebra tot o gargaritza este :D!
@Zazuza
Daca e toata lumea de acord sa vin cu mama... :D
pai eu stiam deja cine e Miss Zebra, a scris f frumos de ziua ta, remember :D? asa ca nu am nimic de obiectat :D
Stiu asta, ma amuza doar ideea :D
ma rog, sper sa o amuze si pe ea :))
tot în zonă, în pasajul macca se află restaurantul villacross, tot cu specific unguresc, unde au prețuri mult mai decente și un gulaș bun.
@anonim
O sa-l incerc, multumesc de recomandare!
Miss Zebra vine cu mare placere la intalnire cu gargaritele. Buline si dungi merg foarte bine impreuna.
Trimiteți un comentariu