luni, 12 iulie 2010

Ziua portilor deschise la aeroportul Otopeni

In urma cu o saptamana, pasionatii de aviatie din intreaga tara si-au deschis computerele, s-au pregatit pentru intrecerea care urma si au dat refresh pe pagina pe care urma sa fie postat formularul de inscriere pentru ziua portilor deschise de la aeroportul Otopeni. Cand, in sfarsit, formularul a aparut, cursa a fost nebuneasca si a depasit viteza multor aeronave. Numarul locurilor era limitat, astfel ca numai cei bine pregatiti au reusit. Primii 80 de norocosi au primit marele premiu: inscrierea pe lista vizitatorilor de la ziua portilor deschise. Practic, inscrierile s-au terminat dupa 4 minute. Dat fiind specificul locului vizitat, este firesc ca numarul vizitatorilor sa fie limitat pentru a permite respectarea tuturor conditiilor de siguranta.



Va povestesc acest lucru pentru a intelege ca lumea aviatiei este dura pentru admiratorii sai. Si ca am fost printre norocosii 80.

Turul a inceput cu doi actori care-i intruchipau pe Aurel Vlaicu si Henri Coanda. Introducerea a fost cam lunga si plina de glumite usor nesarate, transformand personajele istorice intr-un soi de clovni care-si faceau farse si se luau peste picior.



Apoi am trecut prin controalele de securitate obisnuite si am fost urcati in doua autobuze care ne-au plimbat putin.



Am ajuns la niste masinarii uriase folosite pentru diverse scopuri utilitare, care au facut si niste demonstratii. Nu sunt prea pasionata de masinarii, insa acestea sunt impresionante prin forta lor.





In timpul acesta am avut surpriza placuta ca pe deasupra capetelor noastre sa se desfasoare repetitiile pentru mitingul aviatic de saptamana viitoare. Va spun, dupa ce am vazut repetitiile, sigur merita sa mergeti la miting, daca sunteti pasionati de asa ceva.



M-as fi asteptat sa mai vedem cate ceva mai specific aviatiei: un hangar, un avion desfacut, ceva mai spectaculos, insa prima partea a programului s-a incheiat.

A urmat a doua parte, cea asteptata de fapt de toata lumea: o calatorie cu elicopterul.



Care a meritat lunga asteptare.




Intr-un cuvant: a fost frumos. A fost destul de bine organizat. Accesul a fost oarecum limitat, insa asa cum spuneam si mai sus, este firesc, desi sunt convinsa ca se pot gasi alte solutii pe viitor. Mi-a placut. Si saptamana viitoare merg la mitingul aviatic.

8 comentarii:

arcadia spunea...

Sa-ti fie de bine plimbarea si felicitari pentru viteza! :)
Eu astept sa se construiasca aeroportul de la Ghimbav ca sa ma laud :D

Pana atunci declar ziua portilor deschise in Arcadia :))

Lady Io spunea...

Dar iata, Ghimbav:

http://www.transilvaeroshow.ro/2010_miting_en.html

Ma rog, nu stiu ce cauta Mihaela Radulescu acolo.

Diana Alzner spunea...

Frumos, instructiv, dar greu accesibil. Nici măcar n-am auzit de concursul de pe net...
Despre plimbarea cu elicopterul, cred că aş fi cedat-o altcuiva.
Mulţumim pentru imagini! :)

Anonim spunea...

Plimbarea cu elicopterul suna foarte bine. De unde ai aflat de ziua portilor deschise? Eu nici nu stiam ca exista asa ceva. :)

Lady Io spunea...

@Diana Alzner
Nu a fost propriu zis un concurs, doar ca inscrierile s-au terminat in 4 minute :))

Lady Io spunea...

@teampit
Avantajul de a fi aproape de un pasionat al unor astfel de evenimente :))
Informatia era pe pagina aeroportului, de altfel inteleg ca nu este primul an in care organizeaza asa ceva.

Anonim spunea...

oauu si ai fost cu elicopterul? te invidiez un pic :)

Lady Io spunea...

@mihaela
Hmm, asta nu bate Cuba :))