sâmbătă, 28 martie 2009

Personaje de intalnit intr-o sala de fiţe (episodul 1)

In acest serial voi descrie cateva personaje intalnite de mine intr-o sala de fiţe din Bucuresti. Sunt personaje reprezentative pentru anumite caractere – le veti recunoaste cu siguranta si pe cele din campania de la Radio Guerilla.

Nu voi descrie aici personajele obisnuite, care isi vad de treaba in sala si in vestiar, neincomodand pe nimeni. Le voi descrie pe cele care prin gesturile lor ii deranjeaza pe cei din jur.

O sa incep prin a va prezenta Trio Zanele Pitzy de Companie.

Zâna Zânelor – face parte probabil din categoria pitzipoance de companie. Bine imbracata si frumusica, evident blonda, vine la sala ca sa isi etaleze formele si hainele de firma. In vestiar, isi cauta bancheta cu vedere directa catre oglinda. Se dezbraca si se imbraca incet, privindu-se in permanenta in oglinda, fascinata de propria sa imagine. Fiecare persoana care indrazneste sa se interpuna intre Zâna si oglinda, chiar daca o face pentru a merge la dulapiorul propriu, este privita cu dusmanie si cu dispret.
La dus merge incarcata cu cateva zeci de sticlute si borcanase frumos mirositoare. La intoarcere, arunca direct pe jos prosopul cu care s-a sters, astfel incat piciorusele sale de zâna sa nu fie pangarite de murdaria de pe jos. Celelalte persoane din vestiar vin cu papuci de acasa. Nu si Zâna, prea pretioasa pentru asa ceva. Prosopul aruncat pe jos si calcat in picioare este asigurat de catre administratia salii, deci va ajunge sa stearga pielea altor persoane. Nu intodeauna Zâna isi aminteste sa si ia prosopul la plecare, ca sa il lase la receptie. De cele mai multe ori, ramane in urma ei, pe jos, amarat, asteptand ca femeia de serviciu sa vina si sa stranga, plina de recunostinta, dupa Zâna.
In sala o recunosti usor pe Zâna, dupa unduirea buclelor care ii incadreaza dragalasa figura, dupa telefonul atasat si conversatiile despre operatii de marire a sanilor. Sala de fitness nu are scopul pe care il credeam noi, este mai mult un prilej de socializare. De aceea, de cele mai multe ori o veti observa pe Zâna plimbandu-se agale printre aparate, cautand partenere de conversatie. Mai ales ca miscarea dauneaza grav buclelor proaspat create la coafor.

Blonda Gura-Rosie – tot din categoria pitzipoance de companie, nu intra sub nicio forma in sala pana cand nu se rujeaza intens. O observi cu usurinta de indata ce intri, caci gura ei este ca un semafor intr-o intersectie cenusie. Hainele sport nu sunt simple haine, sunt de firma si trebuie etalate ca atare.
Gura-Rosie este si gura-larga. Astfel ca poti afla toate detaliile intime ale relatiilor sale si ale certurilor cu colegii de serviciu, din conversatiile purtate la telefon, ascultate (vrand-nevrand) de o sala intreaga. Pe pereti troneaza ignorate afisele cu telefoane mobile taiate de o linie rosie. Daca nu vorbeste la telefon, vorbeste cu Zâna Zânelor. Desi par prietene, sunt probabil rivale, caci sunt genul de persoane care nu admit existenta unei pitzy mai frumoase, mai blonde si mai proaspat sosite de la coafor.

Zana Bruneta – probabil si-a gresit culoarea parului, insa asemanarea cu celelalte personaje este remarcabila. Hainele nu il fac pe om, insa sunt trasatura distinctive a acestui personaj. Toate hainele sale nu transmit decat un mesaj: “Am bani”. In sala isi imparte preocuparile intre diverse aparate si conversatiile cu Zana Zanelor si Blonda Gura-Rosie. Este experta in lista chirurgilor plasticieni.
Bruneta pare mereu proaspat coafata. Daca, totusi, excesul de miscare a daunat grav parului sau, va petrece ulterior minim doua ore in fata oglinzii, cu uscatorul de par intr-o mana si o perie rotunda in cealalta. Este adevarat ca ar mai vrea si alte persoane sa isi usuce parul, insa trebuie sa se multumeasca sa stea la coada la celalalt uscator, caci Ea, the Bruneta, are o imagine de intretinut.

Aveti si voi personajele voastre in locurile pe care le frecventati? Nu ezitati sa le descrieti, macar vom sti ca suntem uniti in dezgustul fata de mitocania agresiva.

Niciun comentariu: