luni, 27 aprilie 2009

Cutremurul saptamanal

Ca tot se vorbeste in continuu despre cutremure, sa va povestesc despre cutremurele noastre saptamanale.
Sfarsitul postului coincide cu inceputul sezonului de nunti. In apropierea blocului meu exista un restaurant al armatei. Vedeti deja unde vreau sa ajung, nu?

Ca e sambata, ca e duminica, ba uneori chiar si in timpul saptamanii, de acum si pana in august, cu o mica pauza in postul Sf. Apostoli, nuntile si botezurile se tin lant. Nunti mari, ale copiilor diversilor stabi de armata (am citit pe un forum de mirese cam ce conditii trebuie indeplinite pentru a ajunge sa-ti faci nunta aici - pornesc de la gradul rudei care face cererea la comandament si se termina cu gradul de rudenie intre "gradat" si miri).

No, si sa revenim la nuntile noastre. Nunti de stabi, uneori cu lautari pe masura gradului. Iar in functie de notorietatea lautarilor, creste si notorietatea petrecerii in cartierul nostru (altfel, unul foarte linistit).
Muzica, dedicatiile pentru nasu' mare, pentru nasa mica, miri si mirese, furatul miresei si uneori si strigarea darurilor - toate acestea ne fac noptile sfarsitului de saptamana mult mai interesante. Nu mai spun de nuntasii incinsi de atata voie buna, iesiti la umbra blocurilor sa hohoteasca cu chef in noapte. Sau de scandalul in care cavalerul de onoare s-a batut cu mirele in curte, iar mireasa a strigat plangand: "Di ci faci asta, maaaa?". Totul cu cateva sute de telespectatori din blocurile din imprejurimi.

Sigur ca sunam si la Politie uneori. Pentru a primi invariabil acelasi raspuns: este restaurantul armatei, nu avem ce face.

Si uite asa ajung la subiectul care ma preocupa de fapt astazi. De ce merg lucrurile prost in tara asta? Pai, printre altele, pentru ca institutiile sunt corupte, si chiar daca nu se sprijina una pe alta, merg incet, ce varfuri, sa nu cumva sa se calce una pe alta pe bataturi.

6 comentarii:

coryamor spunea...

heeeei dar noi in giurgiu am avut, acum cativa ani, o nunta cu elicopter!!!! ce, glumim? tigani erau, plini de $! ce distractie, ce frumusete!

Lady Io spunea...

E adevarat, pana acum nu am avut asa ceva, dar nu e timpul pierdut :-). Sa nu le dam idei...

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

aoleu, in zona in care am stat pana acum ceva vreme, au avut loc niste nunti "dupa blocuri" :)). la propriu. cu mese, lautari si restul... dar faza asta cu armata le intrece: aia macar erau tigani, da' astia?! parca nu ar fi tocmai departe, desi clar ca se dau cu staif...

Lady Io spunea...

Neamprostia (stiu ca nu exista cuvantul asta, dar se potriveste) se gaseste pe peste tot, inclusiv in armata.

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

excelent cuvant!! il sustin, si propun sa ne facem un dictionar propriu de cuvinte absolut necesare, in care sa il includem si pe "slempatism" - inventat de mine :). uneori limba mai are nevoie de un aflux nou de cuvinte, generat de situatii reale!

Lady Io spunea...

Haha, pai hai sa facem :-))