sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Ce se mai poarta in Bucuresti

Sau, mai exact, ce nu se mai poarta.
Nu se mai poarta cartile ( in casa), se pare ca nu mai sunt la moda; am aflat dintr-o discutie auzita intamplator pe strada.

Cei care merg cu masina nu stiu ce pierd, poti afla atat de multe de pe strada, din tramvai, din autobuz. Aceasta este adevarata Romanie, acesta este adevaratul Bucuresti, cel pe care il simti cu toate simturile, aici poti afla ce gandeste omul de rand.

Iar omul de pe strada nu este altfel decat cel din masina, este la fel, doar posibilitatea de a-l cunoaste este mult mai mare. Si cel din masina crede ca a trecut vremea cand era la moda sa ai carti in casa. A trecut vremea in care mergeai la biserica. A trecut vremea sa discuti despre moralitate si sa te comporti etic. A trecut vremea in care te comportai astfel incat sa nu ii deranjezi pe ceilalti. A trecut de mult vremea bunului simt; este o epoca la care mai viseaza unii nostalgici (numiti, mai pe scurt, "fraieri"). Este vremea shopping-ului, termopanelor, tavanului fals, a mall-ului si a unui singur ideal: bunastarea si, mai cu seama, afisarea ostentativa a acesteia.

2 comentarii:

Anonim spunea...

am auzit si de o noua "rasa": proasta de mall :) i-am gasit pe undeva, pe un blog, un portret-robot.
pacat. bucurestiul ar putea fi un oras interesant, care sa atraga. dar vor mai trece multe generatii pana sa ne educam si sa scapam de nesimtire. sau nu vom scapa niciodata?

Lady Io spunea...

@cory
Sigur, proasta de mall, pe care eu o mai alint si Pitipoanca de mall, este un personaj tot mai prezent in Romania.

http://www.urascpresa.blogspot.com/