vineri, 23 ianuarie 2009

La sala in Bucurestiul de vis

Bucuresteanul are in ultimii ani o noua preocupare: sala de fitness. Sau de fitzness. Pentru ca este locul in care fitzele se afiseaza cel mai abitir.
Daca e o sala de multe fitze, si "calitatea" celor care o frecventeaza creste. Teoretic, mergem la sala ca sa facem sport. Practic, o facem ca sa ne afisam hainele sport de firma, machiajul excesiv, telefoanele mobile (aveam senzatia ca s-a mai terminat din isteria de a-ti arata valoarea prin expunerea telefonului mobil scump, dar se pare ca m-am inselat).

Salile de fitness au propriile reguli, care sunt menite sa intretina o atmosfera decenta, propice pentru cei care vor sa faca sport. Din pacate, aceste reguli nu conteaza. Pentru ca asa cum am mai spus, pentru romani (si mai ales pentru cei care locuiesc in Bucuresti), regulile sunt facute pentru a fi incalcate. De aceea isi aduc telefonul mobil in sala (intesata de afise pe care este desenat un telefon mobil taiat... ce-o fi insemnand?), vorbesc in gura mare la telefon, ca sa poate fi auziti de toata lumea (preferabil in engleza, ca sa se vada ca sunt persoane importante).

Preferatii mei sunt cei care ocupa aparatele, desi nu le folosesc. Nu cunoasteti mecanismul? Se lasa un telefon, un prosop, o cheie pe aparatul la care vrei sa lucrezi peste un sfert de ora. Sau, stai pe aparat in timp ce altii isi asteapta randul, dar nu lucrezi... pentru ca vorbesti la telefon.

Dar ultima chestie care m-a lasat pur si simplu fara comentarii a fost folosirea prosoapelor pe post de covor in vestiare... pentru ca nu cumva talpitele sensibile sa atinga podelele (de altfel curatate cu nadejde periodic de personalul salii). Da, este vorba despre aceleasi prosoape care vor fi date apoi altor persoane (este adevarat, spalate in prealabil), care le vor folosi pentru a se sterge.

Nesimtirea se simte cel mai bine acolo unde sunt si fitzele cele mai multe.

5 comentarii:

ami.dobrigeanu spunea...

noi nu am fost educati in spirit sportiv, de aceea a aparut fitznessul!
de "Mens sana in corpore sana" au auzit multi, dar putini i-au inteles mesajul.$

cei care frecventeaza salile o fac pentru a fi vazuti ca fac asta, pentru a mai vedea ce X sau Y mai apare prin peisaj, pentru a arata bine, dar nu in primul rand pentru sanatate!

Lady Io spunea...

Foarte corecta observatia ta legata de educatia in spirit sportiv!
Din pacate, mai gasesti putine locuri in Bucuresti unde conditiile sa fie decente, asa ca trebuie sa te obisnuiesti sa suporti fitzele.

Morticia spunea...

Am inceput si eu acum 2 saptamani sa merg la sala, una vizavi de un mall (ca e la 3 minute de casa) la care ma gandeam ca vor fi numai cocalari si pipite. Ei bine... trecand peste vreo 2 bucati care insa nu erau foarte ostentative, nu sunt pe acolo decat exemplare de culturisti (nu stiu daca profi, dar pasionati probabil) "2 pe 2" si dudui care arata de imi vine sa plang langa ele si care alearga de rup sau lucreaza pe branci la aparate. Chiar am fost impresionata...
Cat despre telefoanele luate in sala, in sala asta despre care povestesc, nu e semnul cu telefonul taiat, iar in regulamentul de ordine interioara scrie sa nu iti lasi obiectele de valoare la vestiar. Asa ca ce sa faci cu ele?! :|

Lady Io spunea...

Depinde de regulile fiecarei sali, probabil. Oricum, dupa ce ca mi-e greu si fac un efort considerabil sa merg acolo (nu sunt o fire prea sportiva), ma aduc la disperare soneriile telefoanelor si conversatiile telefonice purtate in gura mare. Mai ales ca aici este o regula scrisa, desenata.
Dar daca trebuie sa iti iei obiectele de valoare cu tine, ce faci, iti iei si portofelul?

Morticia spunea...

Teoretic asa ar trebui, eu insa imi las totul la vestiar ca pare sa fie destul de safe. Ce pot sa fac? Sa imi iau o bocceluta cu telefoanele si portofelul dupa mine? Mai ales ca merg imediat dupa serviciu; nu trec si pe acasa mai intai...