vineri, 24 iulie 2009

Despre ura

Citesc pe mai multe bloguri despre o specie de comentatori de bloguri numiti "hateri" - cei care "prind ciuda" pe cate un blogger cunoscut si tin neaparat sa arate in asta prin diverse comentarii veninoase. Citind eu asta, mi-am dat seama ca nu sunt in pericol. Nu sunt un blogger important, ura vine numai de la un anumit nivel in sus.
Ascult apoi (vrand-nevrand) manelele care vorbesc despre ura si despre dusmani. Raman putin uimita, cati oameni care sa aiba dusmani cunosc? Probabil niciunul, dusmanii vin probabil de la un anumit nivel in sus (bani, functii, manele etc).
Pornind de la cele doua fapte prezentate mai sus, stiam ca nu am dusmani, poate tocmai din cauza ca nu sunt o persoana importanta.
Iata totusi ca, de ceva vreme, ceva s-a schimbat: cineva se razbuna periodic pe masina noastra (este aceeasi persoana, pe care o suspectam din mai multe motive). Ne-am gasit masina zgariata cu un morman de crengi uscate care zaceau pe trotuar. Apoi am gasit un ou spart pe parbriz, imprastiat astfel incat sa nu mai poti ajunge nici pana la spalatorie. Apoi ne-au furat un stergator. Iar acum doua zile cineva a varsat o galeata cu zoaie pe masina (sa vedeti si ce miros!).
Ce ne arata noua asta? Asta ne arata ca avem dusmani. Deci suntem persoane importante, cu dusmani, am inaintat pe scara vietii sociale. Uau, e o realizare, nu credeti?

12 comentarii:

PeterG spunea...

"Duşmanii-mi poartă pică/Că n-au valoarea mea...", ziceau cândva nişte versuri pline de înţelepciune minoritară.
Nu cred că ura provine doar din direcţia unui "duşman". Cred că mai este vorba şi de inşi frustraţi care nu au altceva mai bun de făcut decât să îşi verse amaru' asupra celor pe care îi invidiază, indiferent de motivul invidiei. De asemenea, cred că invidia este mai rea decât ura. Ceea ce se petrece cu maşina ta, am senzaţia că are mai degrabă legătură cu o posibilă invidie şi frustrare a ăluia decât cu ura în adevăratul sens al cuvântului. Dar nu cunosc aspectele intrinseci ale situaţiei aşa că, este doar o presupunere. :)

Lady Io spunea...

@PeterG
Trebuie sa te corectez: "Dusmanii n-are valoarea mea" :-))
In rest, invidie nu au pe ce (masina fiind cea nationala - Loganul), iar motivatia imi scapa.

Si zici ca n-am dusmani? Ptiu, inca n-am intrat in randul lumii bune :-))

Morticia spunea...

Ce tampenie! A patit si mama asa odata: s-a trezit cu masina (Dacia 1310 la vremea aia) cu picatele de cerneala. Oameni fara viata...
Mergeti si voi la el si spuneti-i ca l-ati filmat si ca mergeti la politie :D

coryamor spunea...

ma degraba ai vecini tampiti. un adevarat dusman iti gaureste pneurile, iti sparge parbrizul, iti pune comentarii cu amentintari pe blog :)
mda, nu ma gandisem la asta, ma bucur ca nici eu nu sunt importanta :) chestia maxima care mi s-a intamplat a fost sa se arunce cu ambalaje goale de suc peste gard, in gradina.

Morticia spunea...

@coryamor: Asta nu cred ca e ura sau invidie, ci nesimtire in cea mai pura forma...

Anonim spunea...

Esti sigura ca nu ati luat locul de parcare al cuiva? Asta e un motiv serios de ura in Bucuresti! :D

Lady Io spunea...

@coryamor
Hmm, nu e timpul pierdut, eu am senzatia ca nu e decat inceputul.
Haha, asta cu comentariile pe blog... ar fi tare, dar daca e cine cred eu... nu cred ca stie ce-i aia internet, deci macar blogul e la loc sigur.

Iar despre ambalajele de la tine din gradina... tind sa cred ca au trecut niste turisti romani pe langa casa ta...

Lady Io spunea...

@Morticia
Nu cred ca-i loveste nimic, nu se sperie ei de astea cu politia...

Lady Io spunea...

@teampit
Nu, locul de parcare nu. Are loc de parcare platit la ADP. S-ar putea sa-l deranjeze cand gasim loc in fata blocului (nu am inteles de ce), dar numai noua ne face faze din astea.
Esre adevarat ca l-am mai vazut dezumfland rotile, dar unora care parcasera direct pe trotuar, de nu mai aveai pe unde sa treci. (Intr-un mod pervers, in aceasta ultima data m-am simtit razbunata, chiar daca nu-i frumos, mail ales ca venisem cu niste plase uriase si a trebuit sa ocolim din cauza nesimtitului).

Flavius Ţerbea spunea...

Felicitari! Deci te-ai "ajuns"...ai urcat pe ierarhia sociala a vecinilor! :)
Daca ai cumva fereastra cu vedere inspre masinuta voastra poti pune o camera la calculator care sa inregistreze pe ALA cand vine sa se excite cu nefericirea lui...
Sper sa decazi cat mai repede din ierarhia asta si sa nu mai aveti batai de cap!
Cum am auzit eu pe youtube: NISTE TARANI!

Lady Io spunea...

@Flavius
Din pacate nu am ferestre catre locul faptei.
De decazut din ierarhie nu cred ca am sanse decat daca ma mut.

coryamor spunea...

haha, turisti romani!!! nu cred, totusi ca au fost ei! apropo insa de romani, am fost intrebata o data de un client roman care a privit la zidurile din jurul proprietatii daca stau intr-o puscarie! ha. ha. very funny! doar pentru ca nu a reusit sa traga cu ochiul inauntru, ca tare curios mai era! :)