miercuri, 11 noiembrie 2009

Cersetori de alt soi

Mergeam pe strada cu maica-mea. Un pusti de vreo 17-18 ani, bine imbracat si cu un Red Bull in mana se apropie de noi si incepe cu o voce plangacioasa: "Va rog sa ma ajutati si pe mine, am ajuns astazi in Bucuresti si am avut un accident de motocicleta si nu am unde dormi la noapte. Va rog sa-mi dati si mie 30 de lei".
Mama il refuza, continuam sa mergem, el tot dupa noi. De data asta mi se adreseaza mie: "Haide, te rog, de ce nu ma ajuti, nu intelegi ca nu am unde dormi, vrei sa dorm pe strada?"
Imi vine sa-i raspund ca ar putea sa-si vanda cutia de Red Bull, sa mai faca rost de bani. Il rog doar sa ma lase in pace, continua sa-mi vorbeasca, din ce in ce mai rastit: "Dar de ce nu ma ajuti, de ce nu-mi raspunzi? Am nevoie doar de 30 de lei! Da-mi si mie 30 de lei!", iar vocea sa e din ce in ce mai puternica.
Pana la urma intram intr-un magazin, iar de acolo suntem ajutate sa scapam de cersetorul agresiv si nedorit.
Imi amintesc ca moda asta a pustilor care se milogesc de trecatori ca sa capete bani de tigari a aparut inca de pe vremea cand eram la liceu. Nu este vorba despre cersetori profesionisti, ci despre copii din familii de conditie buna, care incearca sa iasa din tipare.
Acesta era insa in mod deosebit insistent si usor agresiv.
Ceea ce m-a determinat sa ma intreb daca sunt chiar in halul asta de ieftine drogurile. Doar 30 de lei?

11 comentarii:

Morticia spunea...

Am patit-o si eu cu unul care vezi doamne venise din Iasi cu trenul, ii furase cineva portofelul si nu avea cu ce sa se intoarca. Buhuhu! Eu, in locul tau, cred ca i-as fi zis-o nesimtitului pe aia cu Red Bull-ul.

Mirona spunea...

Eu chiar am vrut sa-i dau unuia...In timp ce ma scotoceam prosteste, a venit o fata pe care o cunostea probabil si au inceput sa flirteze :)) Abia atunci mi-am dat seama ca era drogat si am plecat. Atat de repede te obisnuiesti cu binele...nu mai vazusem cersetori de ceva timp...

Flavius Ţerbea spunea...

Sunt tare pacatoase drogurile astea, ca mie asa imi pare...ca tipul tau era high sau avea nevoie sa fie asa.
Ieri a murit de supradoza un tip de 20 de ani pe care-l stiam...pretina-sa a lucrat cu Maria.

Lady Io spunea...

@Morticia
Instinctul de conservare imi zice ca nu e bine sa te pui cu nebunii si drogatii.

Lady Io spunea...

@Misaki
Romania te pregateste pentru a fi mult mai atent si suspicios :-)

Lady Io spunea...

@Flavius
Si eu cred ca era vorba despre droguri - era prea insistent, iar 30 de lei nu sunt putini bani, nu se castiga usor prin cersit.

Anonim spunea...

Of, ma enervez numai cand citesc asa ceva. D-apai sa mi se intample... Dar vorba ta, de obicei in astfel de cazuri prevaleaza instinctul de conservare peste cel de enervare.

Lady Io spunea...

@teampit
Faptul ca traim in Bucuresti inseamna ca trebuie sa fim pregatiti cam pentru orice - si acel orice nu e ceva bun.

Anonim spunea...

Postul tau mi-a adus aminte si de replica aia celebra din "Filantropica": "Mana care nu spune o poveste nu primeste nimic" sau ceva de genu'. Se pare ca cersetorii sunt tot mai inspirati si inventivi cand e vorba de povesti de stors bani...

Miss Zebra spunea...

Eu am luat o lectie intr-o seara, cand un pusti, tot bine imbracat mi-a cerut extrem de politicos si timid, un doi lei de metrou. Intamplarea a facut sa nu am nici un ban si i-am zis asta. Stand in statia de tramvai si urmarindu-l cu privirea, am vazut cum a abordat alta persoana si atunci cand respectivul a scos portofelul sa ii dea cei doi lei, i-a smuls portofelul si a fugit cu el.... Buna lectie!

Lady Io spunea...

@Miss Zebra
Bine ai revenit in lumea virtuala! :-)