duminică, 29 noiembrie 2009

Cronica foarte scurta - Gaudeamus

Am avut o saptamana de vacanta din care m-am intors ieri. Astazi am zis sa dam o tura pe la targul de carte.
Am ajuns mai tarziu, este adevarat, caci trezirea e grea dupa un concediu. Cand am ajuns acolo, am remarcat cu uimire ca, desi ora inchiderii era destul de departe, o mare parte dintre edituri incepusera sa stranga, deja unele standuri erau inchise iar altele s-au inchis in timp ce alergam de la o editura la alta. Probabil unul dintre motivele pentru care ne merge prost ca natiune este si acela ca incercam sa furam din timpul oficial de lucru. Ca asa ne place si asa suntem obisnuiti: sa furam.
O mare parte din carti pareau sa aiba preturi mai mari chiar decat in anii trecuti (din ce am apucat sa vedem).
Iar fiorul de intensitate maxima l-am simtit cand o reprezentanta a unei prestigioase edituri i-a spus unui client: "Decat cartile cu bulina sunt reduse". Ca doar eram la un targ de carte, nu?

Despre vacanta si felurite lucruri frumoase, in episodul urmator.

17 comentarii:

Sakura spunea...

multu de informatii
:)

Lady Io spunea...

@Sakura
Sa stii ca am vazut si niste carti pisicesti, sigur ti-ar fi placut :-)

Anonim spunea...

Vero a mea e supărată fiindcă n-a reuşit să ajungă la târg... A avut un soi de gripă; acum aproape că i-a trecut, a ţinut exact cât a ţinut şi târgul... :))
Mi-ar fi plăcut să-mi aducă o cărticică pisicească!

Lady Io spunea...

@Griska
Sanatate lui Vero! Imi pare rau ca nu a putut ajunge la targ.
Sa stii ca erau si multe cutii de carton pe langa cartile pisicesti:-), cred ca te-ai fi simtit in elementul tau acolo.

PeterG spunea...

Bine ai revenit din vacanță. Sper că ți-a priit.
În ceea ce privește Gaudeamus-ul, n-am apucat să dau o tură. Nici nu m-am strofocat prea tare gândindu-mă la ce aglomerație va fi.
Cât despre graba comercianților și prețuri... Trist trist trist!
P.S. - Să nu avem totuși impresia că personalul ce se ocupă cu vânzarea cărților respective, care cumva, le și citește. În special la cât costă... :P

Anonim spunea...

Bine te-ai intors. Deci si pe tine te-a dezamagit cineva duminica asta. :) Intr-adevar, arata tare urat un targ, expozitie, manifestare etc. unde expozantii isi strang jucariile in timpul programului de vizitare. Numai profesionisti avem peste tot...

Lady Io spunea...

@PeterG
Imi amintesc cu nostalgie vremea in care reprezentantii editurilor erau persoane care iti puteau recomanda o carte, cu care puteai discuta.
Daca cei care vand cartile sunt numai vanzatori, vom ajunge poate la momentul in care si la farmacii vom avea parte de acelasi lucru. Trist, foarte trist!

Lady Io spunea...

@teampit
Bine te-am regasit!
Ma bucur ca nu am stiut si de targul la care ai mers tu, dezamagirea ar fi fost dubla.

Flavius Ţerbea spunea...

Stii ce m-a intrebat cineva, roman scolit si stabilit in America de mult, dupa ce i-am povestit de excursia noastra in tara? M-a rugat sa-i spun si lucruri pozitive...am gasit eu cateva, maruntisuri de gen fete frumoase, dar unele majore n-am gasit! Uf, oi fi eu prea carcotas? :(

Lady Io spunea...

@Flavius
Nu cred ca esti prea carcotas. Pur si simplu rezervele noastre de bunavointa fata de semeni s-au epuizat. Si eu ma simt la fel.

Anonim spunea...

Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipă recent formată, nonprofit, care şi-a propus să lupte pentru conştientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolaţi de societatea în care trăim despre tot ceea ce înseamnă consum de droguri într-un fel sau altul.
Dacă prin acţiunea ta, salvezi o singură viaţă de la decădere, consideră că ţi-ai atins scopul, alături de noi toţi ceilalţi.

Dacă doreşti să susţii această campanie, afişază pe blogul tău un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

Mirona spunea...

Eu nu m-am dus la Gaudeamus de frica cartilor bune...le vreau pe toate cum vrea un copil bomboane. Imi plac si cele de beletristica, de calatorie, de business, etc. Insa imi pare tare rau sa aud despre vesnicul gust amar pe care il lasa neseriozitatea si nepasarea oriunde :)

Lady Io spunea...

@Misaki
Si mie mi se intampla la fel, ma abtin cu greu si raman dupa aceea cu tristetea de a nu-mi fi luat tot ce mi-as fi dorit.

Morticia spunea...

Daca reprezentantii astia ar fi platiti in functie de cat reusesc sa vanda poate si-ar da mai mult interesul si nu s-ar grabi sa rupa usa inainte de inchidere. Dar si targurile astea cred ca se fac mai mult din obisnuinta, decat pentru a promova intr-adevar ceva.

Lady Io spunea...

@Morticia
Ma tem ca editurile nu au un departament de vanzari atat de bine pus la punct precum alte companii.

Belle de Jour spunea...

http://blogqed.blogspot.com/2009/12/encre-des-femmes.html
e off topic dar e de la mine si Sakura
:)

Lady Io spunea...

@Belle de Jour
Multumesc frumos, tu si Sakura sunteti mereu atentu cu prietenii :-)