joi, 25 februarie 2010

La film

A fost frumos la film in seara asta. Mai intai am intrat intr-o sala goala, in care mai era o singura persoana. Ne-am asezat, ne-am inchis telefoanele si a inceput filmul. Atunci au mai venit doua fete, prietene cu prima persoana din sala. S-au mirat si ele, cu voce tare, de sala goala, protapite in picioare in fata noastra.
In sfarsit, s-au asezat.
Au mai trecut cateva minute si au mai aparut cativa spectatori intarziati. Doua femei cu doi copii micuti. Mai intai a trebuit sa le facem loc, aveau scaune de pe randul nostru. Dar s-au razgandit, au vrut mai in fata. Ne-am ridicat din nou, sa le facem loc. Si apoi au trecut prin fata noastra, ca se aseze cu un rand mai aproape de ecran.
Nu au stat mult, unul dintre copii a vrut la toaleta. Mamica insotita de copilas a ridicat-o pe cea care statea in fata mea, ca sa poata trece. Celei care statea in fata mea i-a trecut repede supararea, pentru ca i-a sunat telefonul. Si a stat un pic de vorba la telefon.
Numai bine, se intorsesesera de la toaleta. Iarasi ridicat, copilul mai are ceva la care sa se uite in spate, ma dureaza cateva secunde.
Se aseaza. Unul dintre copii incepe sa vorbeasca tare. Maica-sa ii spune (probabil) sa taca. Una dintre fetele venite la inceputul filmului o ameninta cu voce tare ca o reclama si cere sa fie data afara cu tot cu copil. Discutia continua cu voce tare.
Mama certata pleaca, ridicand-o din nou pe cea din fata mea. Cealalta mamica, ofensata, se hotaraste un minut mai tarziu sa-i urmeze exemplul. Pleaca un pic mai in fata. Din cand in cand mai aud vocea unuia dintre copii.
Dar si mai aproape se aud vocile celor de pe randul din fata mea si cateva hlizeli ocazionale.
Si toatea astea intr-o sala aproape goala, in care eram mai putin de zece persoane.

14 comentarii:

Mirona spunea...

Ah, placerile intimitatii vizionarii unui film cu public redus...Am observat ca numarul de gesturi nepoliticoase trece neobservat daca e sala plina, rareori n-am putut sa vad filmul in pace din cauza vecinilor. Adapostul anonimatului nu mai e necesar, vad...

Anonim spunea...

Cu asa "vecini", cred ca nici n-ai retinut ce film ai vazut... :)

Morticia spunea...

Dura tipa aia cu reclamatul :P
Iata unul dintre multele motive pentru care nu merg la cinema :|

Lady Io spunea...

@Misaki
Eu sunt o mare iubitoare a salilor goale, dar e prima oara cand mi se intampla asa ceva.

Lady Io spunea...

@teampit
Intr-un final am retinut :))

Lady Io spunea...

@Morticia
Nici eu nu sunnt o impatimita a mersului la cinema, insa de cand am descoperit salile goale sunt mult mai dornica de filme :)

Belle de Jour spunea...

Sali goale
aha
merci ...:)
sunt cele mai bune
saluty la chitirel
:)

Binchen spunea...

Recomand cinema-ul de la Muzeul Taranului Roman, nu prea te lovesti de astfel de situatii...

Lady Io spunea...

@Belle de Jour
Sunt cele mai bune daca nu nimeresti intr-un sos concentrat de nesimtire. Se intampla la Plaza Romania, in timpul saptamanii.

Lady Io spunea...

@Binchen
Trebuie sa fie asa, ma gandesc ca e alt gen de public. Multumesc de sugestie!

Anonim spunea...

Eu am vazut Dr.Parnassus la Patria intr-o marti seara, in sala aia imensa cu maxim 6 oameni. In mod ciudat, a fost foarte liniste si pace. Probabil in salile de la malluri nesimtirea comes with the territory...

Lady Io spunea...

@teampit
Nici mall-ul nu mai e ce era candva. Plaza cel putin. Si eu am vazut dr. Parnassus tot cu 5-5 oameni in sala, la Plaza, a fost foarte bine. A fost prima oara cand s-a intamplat asa ceva.

laura spunea...

ce film era? :)

Lady Io spunea...

@Laura
Nine.