joi, 11 martie 2010

Franturi de Bucuresti, prin bucurestenii sai

Aseara am stat la film langa un baiat care i se adresa unui amic la telefon cu "Barosane". Iar spre sfarsitul filmului (Alice in wonderland) a declarat incantat ca "dintre toti, motanul este cel mai panarama". Este bogata limba romana in sensuri, nu credeti?

Intr-o zi, o fetita mica-mica a recitat si a cantat toate poeziile si cantecelele de la serbare in tramvai. Nu numai pe ale ei, ci si pe ale colegilor. Efectul a fost surprinzator, pana si cocalarii care scuipau seminte intr-un colt se oprisera sa o asculte si se minunau. Deci cu o floare se face primavara, chiar daca dureaza foare putin.

 Tot in tramvai l-am auzit pe un domn spunand la telefon: "Te rog sa nu-mi mai pui intrebari care nu-mi plac!" Si chiar mi-a placut ideea, cum ar fi sa putem dicta ce intrebari primim?

Doua doamne discutand pe strada despre o nunta la care una dintre ele participase: "Iar mireasa avea o rochie... cum sa-ti zic, jurai ca era Elena din Troia!" O norocoasa, as putea zice, eu nu am prins-o pe Elena din Troia.

O fetita care se impiedica pe strada exclama, cu un ton foarte natural: "Fir-ar sa fie!". Chiar asa, fir-ar sa fie, de unde a invatat sa vorbeasca asa?

10 comentarii:

PeterG spunea...

Tare faine relatarile.

Dupa ce ai specificat ca "cinefilul" vorbea la telefon in sala de cinema (presupun ca facea asta in timp ce filmul rula), restul era logic. Ce asteptari puteai sa ai?

Fetita aceea, de-a cantat si recitat, a petrecut o zi intreaga in tramvai sau nu erau prea multe poezii si cantecele? Lasand gluma la o parte, cred ca a fost impresionant momentul.

Da, da, da! Vreau si eu sa pot lua astfel de hotarari. :D

Poate respectiva doamna era profesoara de Istoria Artei si, analizand cu deosebita atentie lucrarile de arta ce au avut-o ca subiect pe Elena din Troia, a putut sa faca o comparatie pertinenta. :P

"Fir-ar sa fie" este inca finut. Bine ca nu a scapat pe gura alte dude.

laura spunea...

Deci?? Plăcutu-ţi-a?

arcadia spunea...

Mie nu-mi iese din cap vorba unui baietel de 5 ani, adresandu-i-se surorii lui mai mici, care ii stricase jocul: "te calc pe gat, jigodie!"

...

Anonim spunea...

Mi s-a intimplat de mai multe ori cind astept sa se schimbe stopul, in Romania, indiferent de oras, sa aud mame care vorbesc despre odraslele lor: Fiica/Fiul mea/meu vorbeste 4 limbi fluent!
Pina acum nu am intilnit in Toronto, o fluenta/un fluent in 4 limbi, de origine romina.
Este o minune cum isi vad mamele copiii.

Lady Io spunea...

@PeterG
Din fericire, a vorbit la telefon inainte de inceperea filmului. In schimb a vorbit tare cu partenera lui pe tot parcursul filmului.

Fetita a coborat la un moment dat din tramvai continuand sa recite.

Imi place optimismul tau privitor la doamna iubitoare de comparatii istorice :)

Lady Io spunea...

@Laura
Desi m-am dus cam indoita, mi-a placut.
Nu mi-a placut prea mult Alice, care e un personaj destul de sters, Palarierul pare personajul principal.
Ceea ce nu mi-a placut deloc a fost ca a transformat-o intr-o clasica lupta intre bine si rau, probabil ca sa o faca vandabila.

Lady Io spunea...

@Arcadia
Este de necrezut, totusi nu ma surprinde, pentru ca am auzit multi parinti injurandu-si copiii fara jena.

Lady Io spunea...

@Anonim
Haha, ai dreptate, am auzit si eu multi parinti laudandu-si copiii care intr-un final se dovedeau a fi copii obisnuiti.
Pe de alta parte, acum motivele de mandrie nu mai sunt aceleasi. Nu mai e "la moda" nici sa citesti, nici sa vorbesti limbi straine, nici macar sa ai rezultate bune la scoala. La moda sunt banii si cei care ii obtin in mod usor.

Anonim spunea...

Excelente toate fazele, dar aia cu intrebarile e... mai excelenta decat toate :))

Lady Io spunea...

@teampit
Sigur, si buna de invatatura :))