sâmbătă, 13 martie 2010

Iubirea de sine miroase a bine

Monica ar vrea sa stie cum vad eu iubirea de sine. Si atinge in felul asta un subiect delicat: sunt ani de zile de cand eu nu mai sunt prima pe lista propriilor mele prioritati.
Sentimentele confuze, teama, comoditatea m-au tinut departe de mine insami. Vreau sa schimb asta. Se intampla sa cred ca iubirea de sine este cel mai important lucru care ne mana in viata. Nu numai pentru ca este motorul care ne impinge inainte, ci si pentru ca este cea care sta la baza iubirii fata de ceilalti. Stiu ca nu toata lumea este dornica de citate biblice, dar iata unul care trebuie sa ne puna pe ganduri: "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!".

Acum ca v-am zis parerea mea, vreau sa stiu ce cred Iulia, Morticia si Belle de Jour.

9 comentarii:

Zazuza spunea...

n-ai cum sa ii apreciezi pe ceilalti daca nu te apreciezi pe tine. sa te iubesti nu inseamna egoism, ci inseamna acceptarea propriei valori ca motor creator de "plus valoare colectiva". filosofic enough :)?

Lady Io spunea...

Foarte filozofic :)
Da, exact asta voiam sa zic si eu, mai putin cu valoarea colectiva :))

Mirona spunea...

Eu ma iubesc, dar tot eu ma detest cel mai tare, catre nimeni nu am asa sentimente negative ca fata de mine cand nu reusesc sa fac ceva ce-mi doresc...Ce sa zic, eu si cu mine suntem foarte pasionale in relatia noastra :))

arcadia spunea...

neindoielnic, cu masura cu care te iubesti vei fi iubit! :)

Lady Io spunea...

@Misaki
Cel mai mare critic al tau in viata :) O fi tot de la grupa de sange, ca si eu ma supar mereu pe mine.

Lady Io spunea...

@arcadia
Poate, in masura in care te face... iubibil :))

Morticia spunea...

M-ai vazut mai lenesa lately si ai zis sa ma pui la treaba? :P Grea leapsa mi-ai dat, dar o sa incerc sa raspund curand :)

Lady Io spunea...

@Morticia
Da, treci la treaba! :))

Anonim spunea...

Cu chiu, cu vai, am raspuns si eu astazi. Dar, totusi, a fost usor. :)