sâmbătă, 6 martie 2010

Proba bicicletei

In Argentina a fost initiat un proiect prin care se masoara gradul de securitate din diverse cartiere si orase printr-un test foarte simplu: se lasa o bicicleta pe strada, fara lant, si se asteapta sa se vada cat dureaza pana cand aceasta bicicleta este furata.
Daca dureaza mai mult de o ora, se considera ca zona respectiva este oarecum sigura.

Modelul a fost preluat si in alte tari:



Ma gandeam ca am testa acelasi lucru si in Bucuresti. Ca sa fie mai interesant, as lega totusi bicicleta cu un lant, sa mai intarziem hotii cu 2-3 secunde.

14 comentarii:

Mirona spunea...

Deja la mine in zona nu cred ca mai e nevoie: din doua biciclete legate cu lanturi in scara blocului nu a mai ramas nimic...si erau vechi, noi avem camere si agenti de paza in complex...Apropo, asta e una dintre chestiile care ma innebunesc cel mai tare la Bucuresti: nu poti sa mergi cu bicicleta ba din cauza traficului dement, ba din cauza bordurilor cat casa, ba din cauza ca oriunde ai parca-o si cu oricate lanturi tot se gaseste careva sa o fure...

Vero spunea...

Mda, probabil ca un lant ii poate intarzia cu cel mult 2-3 secunde! :))

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

eh, pana si la Londra am vazut un cdru de bicicleta ramas stingher legat de un lant. dar v-am mai zis deja ca nu mi-a placut la Londra, nu?

Lady Io spunea...

@Misaki
Deci proba bicicletei a esuat deja :)

Ai dreptate, nu e un oras prietenos cu biciclistii, ii admir pe cei care au curajul sa o faca dar mi se pare periculos si foarte obositor.

Lady Io spunea...

@Vero
In industria hotiei, Romania ocupa sigur un loc pe podium.

Lady Io spunea...

@Zazuza
N-am fost la Londra, dar cred ca o mare parte din vina o poarta imigrantii.

Miss Zebra spunea...

Lady Io, imigrantii aia de la Londra despre care vorbesti sunt probabil din Romanica.
In Bucuresti, cred ca nici nu este nevoie sa lasi bicicleta pentru ca sa ti-o fure. Conationalii nostri mai bronzati, pot sa ti-o ia si din mana!

Zazuza spunea...

tocmai mi-am amintit de o faza: cum a disparut in (waaaaaaay less than) 60 seconds o bicicleta de vreo cateva mii de euro chiar din fata sediului bucurestean al unei mari companii petroliere din RO, sediu principal, supravegheat de security man (?!?) SI camere video... un prieten al meu a vazut doar urmarea, ai anume cum se jeluia (fostul) posesor al bicicletei, si asa a aflat toata povestea...

Anonim spunea...

Probabil la noi s-ar fura si camera video cu care s-ar filma experimentul :D

Lady Io spunea...

@Miss Zebra
Am inteles ca romanii au concurenta serioasa in albanezi.

Lady Io spunea...

@Zazuza
Asta pentru ca agentii de paza din Romania nu pazesc nimic, de cele mai multe ori sunt platiti absolut degeaba.

Lady Io spunea...

@teampit
Haha, sa stii ca ai dreptate!

Morticia spunea...

Foarte tare ideea. Nu mai spun nimic despre sansele de reusita ale acestui experiment la noi caci s-au zis deja destule. Dar as remarca diversitatea "furaciosilor" din filmulet si ma intreb daca duduia reporter i-a luat la trei pazeste si pe hotii de sex masculin sau numai pe femeia aia, asa... ca fapt divers.

Lady Io spunea...

@Morticia
Corect, nu ma gandisem la asta :)