duminică, 7 martie 2010

Un concert si o fapta buna

Sistemul medical din Romania se asigura ca avem mereu ocaiza de a face fapte bune. Asta pentru ca daca ai nenorocul sa te imbolnavesti grav, trebuie sa ai bani ca sa-ti castigi dreptul la viata. Chiar daca platesti lunar asigurarile de sanatate.
Poate credeti ca este o vorba in vant, dar iata ca tot mai multe persoane sunt nevoite sa iasa din anonimat si sa ne ceara un lucru simplu, sa le dam o sansa in plus de viata.
Cristina Dinu are 26 de ani si in loc sa se gandeasca la cariera ei, la prieteni si la familie, se intreaba daca va reusi sa stranga suficienti bani pentru a-si plati dreptul de a se insanatosi. Am citit despre ea pe bloguri, pe facebook, am vazut afisele prin oras.
Va recomand sa cititi blogul ei, veti vedea ca este o lectie de viata, de bun simt si de demnitate. Cristina se intreaba daca oamenii o judeca pentru ca a ales sa faca tratamentul la Viena. Tratamentul respectiv nici nu exista in Romania. Oamenii nu trebuie sa o judece pentru aceasta alegere, trebuie sa judece sistemul medical romanesc.
Si acum sa revenim la titlul postarii mele. Miercuri seara un concert caritabil va avea loc la Jukebox Club. Detalii gasiti pe blogul Cristinei. Biletul costa 30 de lei. Cei 30 de ron platesc biletul la concert si la o fapta buna. Pentru Cristina, este un bilet de intrare la tratament.
Daca nu ajungeti la concert, nu e o problema. Se poate dona si prin SMS la 879 suma de 2 euro. Vi se par bani multi sau putini?
Pe blogul ei puteti dona prin Paypal. Iata si conturile bancare daca preferati transferul bancar:

I. CONTURI
a) Conturi personale :
Cont in LEI deschis la BCR Sucursala Gaesti, Dambovita
Cont : 2511.A01.0.6135006.0318.ROL.1
Cod IBAN RO60RNCB0318061350060001
Titular : Dinu Cristina Liliana
CNP : 2820902150457

Cont in EURO deschis la BCR Sucursala Gaesti, Dambovita
Cont : 2511.A01.0.6135006.0130.EUR.1
Cod IBAN RO11RNCB0130061350060001
SWIFT CODE : RNCBROBU
Titular : Dinu Cristina Liliana
CNP : 2820902150457

b) Datele contului in care trebuie sa achite contravaloarea transplantului, al Spitalulului General din Viena – Clinica Universitara sunt urmatoarele :

Titular cont /Beneficiar : Allgemeinen Krankenhauses der Stadt Wien – Universitatskliniken
Bank Austria Creditanstalt
IBAN : AT31 1200 0514 2845 5902
Numar cont : 51428455903
BIC/Swift Code BKAUATWW
BLZ : 12000
cu mentiunea ”Akonto DINU Cristina-Liliana/StZTX”

Iata, nu mai avem scuze. Posibilitati de ajutor sunt nenumarate.
Multa sanatate, Cristina!

11 comentarii:

coryamor spunea...

bravo!

Miss Zebra spunea...

Exact astazi o colega de-a noastra a lansat o linie dee intrajutorare pentru o fetita, colega cu fiica ei la scoala. M-a impresionat tare mult povestea si ma intorc la vechea mea revolta, in ce monstri ne-am transformat, noi oamenii din Romania daca putem sa privim impasibili ca pentru cazurile astea nu se gasesc bani, dar se gasesc bani pentru radare performante, pentru placute galbene pe toata Calea Modilor care separa benzile pt masini de tramvai, se gasesc bani pentru deszapeziri care nu s-au facut, se gasesc bani pentru tot soiul de traznai.

Miss Zebra spunea...

Ma intreb daca cumva copilul unui personaj important din protipendada noastra politica se imbolnavea atata de grav, pentru el se gaseau sau nu bani din sistemul nostru de asigurari. Ma tem sa aflu raspunsul!

Cristina Dinu spunea...

Va multumesc mult pentru sprijin!

Cu stima,
Cristina Dinu

Lady Io spunea...

@coryamor
Macar daca am reusi sa o ajutam...

Lady Io spunea...

@Miss Zebra
Groaznic! Sa-mi spui si mie despre ce e vorba.
Prietena mea care ar fi trebuit sa inceapa astazi radioterapia a fost trimisa acasa... pentru ca nu sunt locuri suficiente.

Lady Io spunea...

@Cristina Dinu
Multa sanatate, tinem pumnii stransi pentru ca lucrurile sa se rezolve.

Mirona spunea...

Sincere felicitari pentru postare, Lady Io! Si eu am pus link catre site-ul Cristinei si am tweet-uit despre situatia ei, sper tare ca a intrat in legatura cu fetele care l-au ajutat si pe Daniel Raduta.
Multa sanatate, sa te faci bine, Cristina!

Anonim spunea...

Am trimis sms. Multa sanatate, Cristina!

Lady Io spunea...

@Misaki
Sper si eu sa o ajute cat mai multa lume.

Lady Io spunea...

@teampit
Excelent, cu fiecare sms vindecarea e mai aproape.