joi, 29 aprilie 2010

Blonda lui Bote

Aud prin targ ca blonda lui Bote a mancat bataie. Cum de la cine? De la Bote. Cine e Bote? Asta am aflat intre timp :D
Fara sa vreau, creierul meu inregistreaza tot felul de informatii fara noima. Blonda lui Bote. Mihaela si Razvan (sau Dani?). Andreea lui Banica si Andreea Banica. Iar zapand eu programele la televizor vad un titlu care suna cam asa "Dive in Romania, animatoare in alte parti". Serios, dive? Nici nu-mi place cuvantul, dar cand il folosesti? Pentru cine? Am avut curiozitatea sa ma uit la imaginile cu "divele" - evident, niste pitzipoance.
Apoi a reaparut Fizz. Nu stim cu ce se ocupa, dar e vedeta. Nu inteleg mecanismul prin care niste baietasi care umbla prin cluburi devin subiecte de stiri. Sau Nikita, saraca. Nu stiu de ce, dar cand o vad ca apare la televizor, am o reactie de mila: saraca!
Culmea este ca nu citesc ziare de scandal, nu ma uit la emisiuni mondene, nu ascult nici macar radioul. Si totusi, asa cum ziceam, creierul meu inregistreaza informatii total inutile si idioate.
Pentru ca nu e suficient ca lumea citeste sau asculta stirile astea. Le comenteaza. Se implica.
Si care e beneficiul? Uitam de viata noastra plictisitoare? Ne simtim mai buni decat oamenii despre care citim? Este mai interesant sa barfesti o vedeta decat pe vecina de la doi? Sau una nu o exclude pe cealalta?
Nu am pretentia sa discutam despre Kant (nici eu nu o fac), dar poate niste subiecte mai serioase si mai folositoare ne-ar prinde bine. Haideti sa discutam fara inversunare despre masuri eficiente de rezolvare a problemei cainilor vagabonzi. Sa discutam despre ce putem face noi pentru ca orasul in care traim sa nu mai arate ca o cocina (imi cer scuze porcilor, aceste animale sensibile). Sa discutam despre ultima carte citita, ultimul film vazut sau despre un restaurant bun. Sa facem schimb de experienta intre rolleri si biciclisti.
Sa-i lasam pe Bote si pe blonda lui in lumea lor. Si sa avem grija de lumea noastra, ca se darama peste noi! Au ei grija de lumea lor.

14 comentarii:

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

pai ne merge prost pentru ca ne freaca tare grija de altii... pfff!

Anonim spunea...

Efectiv e aproape imposibil sa te izolezi de aceste stiri de panarama... in mijloacele de transport in comun toata lumea citeste ziare de scandal cu titluri uriase pe coperta, la tv sunt aproape numai emisiuni cu scandaluri, la radio dimineata se comenteaza scandalurile de la tv si din ziare... Oricat te-ai izola (cu casti in urechi, cu carti etc.) tot nu poti scapa. Poate doar sa stai in casa cu tv-ul si radioul inchis, dar asa ceva nu se poate pe termen lung. Si eu sunt exasperata si dezgustata. :|

coryamor spunea...

ai mare dreptate...
dar cine-o fi Bote??????

Lady Io spunea...

@Zazuza
Da, printre altele cred ca si asta contribuie destul de mult.

Lady Io spunea...

@teampit
Daca suntem mai multi, poate nu e totul pierdut.

Lady Io spunea...

@coryamor
Nu ai cultura generala deloc???
Si eu stateam cam prost la capitolul asta, dar mi-a batut cineva obrazul. Este Catalin Botezatu, un "creator de moda" autohton. Am pus intre ghilimele pentru ca nu stiu daca e creator de moda sau doar de stiri mondene.

Anonim spunea...

Asta este o maladie generala. La show-urile americane sunt invitati seara de seara numai actori si actrite, ca si cum nu ar mai exista nici un fel de alta meserie in intreaga America. Revistele sunt pline numai de actori.
Culmea este ca acesti actori sunt vinati, urmariti, pozati, pe unde se duc. Deci exista interes din partea unei mase largi de oameni.
Sau este un fel de nebunie, sau lipsa de cultura isi spune cuvintul.

Flavius Ţerbea spunea...

da, da. blonda lui bote, simona senzual...ma "toropesc" de placere citind in ziarele romanesti on-line despre ele. not!

Lady Io spunea...

@Anonim
Macar acei actori sunt cunoscuti si pentru ca FAC ceva - actorie, adica. In timp ce aici se fabrica vedete din niste baieti si fete care nu fac nimic, nu inteleg de ce ajung cunoscuti. Nu canta, nu scriu (nu ma refer la Botezatu, care se pare ca mai si face ceva).
Intre timp, sunt convinsa ca actorii din filmele romanesti din ultima vreme, mult apreziate de critica, trec pe strada neobservati.

Lady Io spunea...

@Flavius
Haha, deci si tu stii de ele?

Anonim spunea...

Se pare ca faptul ca noi, astia mai 'telectuali, refuzam sa cumparam ziare de scandal si citim carti in metrou, nu este suficient. Adica boicotul, refuzul de a consuma asemenea mizerii, nu se vede pentru ca "ceilalti" sunt mai multi. Cred ca trebuie sa actionam cumva nu asupra mass-media, ci asupra "celorlalti". Dar cum? Ma gandesc deseori la asta...

Lady Io spunea...

@teampit
Asta cere strategie pe termen lung. Dar oamenii cu preocupari si pareri sunt si mai greu de controlat, deci iata ca s-ar putea sa luptam imptriva unui curent prea mare.

Morticia spunea...

Eu cu toate ca nu ma mai uit in ultima vreme decat la canalele de stiri (apropo, ati observat ca au inceput si astia sa dea 50% stiri cu accidente si morti?) si la Discovery Travel and Living (si asta oricum numai maxim vreo ora pe zi), tot stiu de Bianca a lui Bote, habar n-am insa de unde...

@teampit: Ceilalti ar trebui sa si vrea! Vad copii in tramvai care se uita lung si zambesc ca prostii la pozele nud cu pitipoance din paginile ziarelor de scandal citite de alti calatori (sau chiar de ei) si care comenteaza cu colegii subiectele.

Lady Io spunea...

@Morticia
stii mai multe decat mine... deci o cheama Bianca? :))