joi, 1 aprilie 2010

Grevistilor RATB

Cum ne dam seama cum va merge RATB-ul intr-o zi de lucru? Ne uitam la Lady Io si vedem daca s-a hotarat sa mearga pe tocuri la serviciu. Daca e pe tocuri, ceva se va intampla.
Asa si azi de dimineata. Noroc ca am fost anuntata inainte sa plec de familia mea, mai ales ca eu nu obisnuiesc sa deschid televizorul dimineata.
 
Dar, eu am fost dintre cei norocosi. Statiile RATB sunt pline ochi de oameni care nu au idee ce se intampla. Strazile sunt pline de clienti RATB care au luat-o pe jos, oricat de mari ar fi distantele.
 
O greva de genul asta trebuie anuntata. Nu vreau sa mai aud minciuni, nu este o greva spontana. Este o greva mitocaneasca si plina de nesimtire.
 
Ce s-ar intampla daca am face o greva antiRATB? Noi, calatorii, cei pe care ne lasati sa va asteptam in timp ce voi mai intarziati la un zar la capat de linie. Cei pe care ii lasati sa fuga dupa autobuz si le inchideti usa in nas. Cei carora nu le dati voie sa coboare daca tramvaiul ramane blocat intre statii perioade indelungate. Cei pe care ii injurati, pe care ii carati ca pe cartofi.
 
Va indemn la bun simt, dragi grevisti!

12 comentarii:

Zazuza spunea...

eu nu inteleg de ce, dintre toti oamenii din tara aia, taman ratb si metrorex fac greva :(

Anonim spunea...

Lady Lo, "bun simtz", ce cuvint frumos si rar in Romania?
Cereti prea mult!

Lady Io spunea...

@Zazuza
Pentru ca este un santaj foarte usor de facut. Depinde un oras intreg de ei.

Lady Io spunea...

@Sabrina
Ma tem ca e adevarat, prea mult nu putem cere...

Anonim spunea...

Pentru ca tot Bucurestiul depinde de ei, grevistii de la RATB si Metrorex sunt singurii care obtin ceea ce doresc, chiar daca oficial "nu sunt bani". Daca fac greva medicii, nu paralizeaza tot orasul, ei, mai moare cate un om pe ici pe color da' nu-i bai. :| La fel cu profesorii, nu mai zic de muncitorii de la vreo fabrica. Asta e, traim intr-o tara unde se pare ca puterea nu ti-o dau studiile sau importanta meseriei, ci la ce regie de transporturi lucrezi. Bun simt? N-am auzit, nu stiu, nu cunosc.

bella spunea...

Sunt de accord cu greva antiRATB...am zis-o de mult, dar mi-am dat seama ca nu ai cu cine si adevarul ca e si al naibii de greu sa organizezi asa ceva. Dar ar merita-o cu varf si indesat!!!

Dana spunea...

Multumesc pentru comentariu.
Paste fericit si luminat!

Lady Io spunea...

@teampit
Asa este, tocmai de asta cred ca este un santaj.

Lady Io spunea...

@bella
Chiar si daca as fi de acord cu greva RATB, ar fi irelevant. Pentru ca joi am avut norocul sa ma poata duce cineva dimineata la serviciu si sa pot lua un taxi la pranz ca sa ajung undeva. Nu toti locuitorii Bucurestiului isi permit sa ia un taxi, chiar si o data pe luna. Iar seara pur si simplu nu am mai putut sa ma intorc acasa, am mers kilometri intregi pe jos, la companiile de taxi nu gaseai nimic, iar singurul taximetrist pe care-l gasisem a refuzat sa ma duca pana in Dr. Taberei. In sfarsit, cand ma resemnasem si ma duceam spre mama (alt noroc, aveam unde sa ma duc mai aproape), am reusit sa dau peste un taximetrist care m-a dus acasa.
Asa ca sindicalistii pot avea si dreptate din partea mea. Ceea ce au facut este de neiertat. Eu am avut totusi alternative, insa limioane de bucuresteni nu au.

Lady Io spunea...

@Danangib
Multumesc de urari! Hristos a inviat!

Jamilla spunea...

asta e cea mai misto replica, o adanca realitate: -cei pe care ii carati ca pe cartofi-, BINE ZIS! fara calatori, ciuciu munca. asa ca.... treaba e alta: toti suntem oameni, ins anumai unii se cred altfel.

Lady Io spunea...

@Jamilla
Problema este ca nu apreciaza nici macar faptul ca au un loc de munca destul de bun si cu salarii din cate inteleg destul de decente. Eu stiu oameni care castiga mai putin de 2000 de ron (am inteles ca acesta este salariul minim la RATB, nu stiu daca e real), desi au invatat si au muncit mult.
Se cred altfel doar pentru ca au puterea de a santaja.