sâmbătă, 11 decembrie 2010

Dragostea in vremea cercetarii stiintifice


La fiecare doua-trei zile citesc in presa despre un nou studiu stiintific legat de durata sentimentelor de dragoste. Dureaza trei ani, spun unele studii, contrazise de altele, care sustin ca ar fi vorba despre doi ani si sase luni.

Remarc in primul rand nevoia unora de a cuantifica stiintific absolut orice pe lumea asta, inclusiv sentimentele, credintele si principiile fiecaruia. Astfel, nimic nu este vesnic, nimic nu este pur, totul este chimie, totul se transforma dupa principii stiintifice.

Apoi remarc ca cercetatorii par sa fi studiat cam tot ce se poate studia pe lumea asta. Au gasit toate leacurile din lume, au rezolvat problema razboaielor, a suprapopularii, dar si a foametei, asa ca se pot apuca in liniste de studiat ineptii.

Nu in cele din urma, remarc capacitatea presei de a prelua cu mare bucurie tot felul de stiri de acest gen. De cand cu multimea astea de studii, parca nici nu-ti mai vine sa mai faci nimic, ca e deja demonstrat stiintific ca e degeaba.

8 comentarii:

Anonim spunea...

eu mai de multisor am vazut la televiziunea italiana cum ca s-a demonstrat ca dragostea adevarata tine 3 ani.dupa care apare prima criza.daca se trece peste,totul va fi bine pana la cinci ani,dupa care iara criza.si daca treci peste totul bine pana la sapte ani si atunci vine marea criza.eu stau si ma intreb,mai are rost sa stam cu cineva mai mult de trei ani?ca na,daca s-a demonstrat ca dupa aia e criza...

Zazuza spunea...

pe mine m-ar distra sa aud ca cercetatorii au descoperit ca munca lor e inutila. si a celor din presa la fel :))

Lady Io spunea...

@mihaela
Din criza-n criza. Si cand s-a terminat marea criza de cuplu, vine aia a varstei mijlocii si o iei de la capat?

Lady Io spunea...

@Zazuza
In mod special a celor care vor sa vada cat dureaza dragostea.

Raluca spunea...

unele studii par chiar glume. de exemplu, cercetatorii din Olanda au ajuns la concluzia ca angajatii care se intorc din concediu sunt in prima saptamina mai iritabili, mai obositi si nu odihniti si gata de treaba. pai nu e la mintea cocosului? revii in biroul imbicsit si plin de probleme dupa ce cu o zi inainte motaiai pe plaja si poti fi altfel decit deprimat si obosit?

Lady Io spunea...

@Raluca
Genial! Si oamenii astia sunt platiti pentru asa ceva?
Ar putea face un studiu referitor la reactia pe care o au cititorii fata de studiile cretine.

Gilda spunea...

Coincidenta, citesc chiar acum o carte a unui neurolog german care demonstreaza ca dragostea tine de numarul de conexiuni care se formeaza intre neuroni, iar durata relatiilor - de prezenta dopaminei. Intr-un fel e trist sa citesti asa ceva, e ca si cum ar spune ca nimic nu depinde de tine ci doar de hormoni si neurotransmitatori, pe de alta parte nu putem nega ca suntem doar animale mai evoluate. Cu atat mai trist cu cat e o carte serioasa, nu un studiu din ala publicat in Click si Evenimentul Zilei...

Lady Io spunea...

Pe mine ma intristeaza permanenta preocupare de a se demonstra ca suntem doar materie.