duminică, 19 decembrie 2010

La supermarket

- Domnu', buna ziua! Puteti sa-mi spuneti daca ati achitat sucul din care ati baut?
- Poftim? Care suc?
- Sucul asta, am vazut cand ati baut din el.
- Pai haideti sa ne uitam la el. Este desigilat?
- Nu...
- Bine, oricum va rog sa beti dumneavoastra din el daca puteti, este zeama de lamaie.
- Aaaa,  ma scuzati!

Pai cu scuze se rezolva? Mai intai acuzi pe cineva de furt si dupa aia iti ceri scuze? Nu era mai frumos sa ceri permisiunea sa verifici sticla si sa-ti ceri scuze, fara sa acuzi pe cineva de furt?

6 comentarii:

Gilda spunea...

Acu', ce sa zic, nu a fost frumos din partea vanzatoarei sa acuze omul fara sa verifice, dar cred ca si de partea cealalta exista multa nesimtire, iar faza cu bautul din sticle si cutii in supermarketuri se practica foarte des, am vazut si eu pe rafturi sticle desigilate si golite pe jumatate. Probabil vanzatoarea mai patise asta de multe ori. Ca de obicei, omul cinstit ajunge sa plateasca intr-un fel sau altul pentru ca altii se comporta necivilizat.

Lady Io spunea...

Sunt de acord, am vazut si eu treaba asta. Insa aceste companii ar trebui sa-si instruiasca personalul cum se abordeaza acest gen de situatii.
Cam la fel ca atunci cand intri intr-un magazin si se invarte vanzatoarea sau agentul de paza dupa tine printre rafturi, si in aceasta situatie prezumtia de vinovatie primeaza.

arcadia spunea...

Eu am patit si mai rau. Am intrat in magazin, am facut cumparaturile si cand sa plec a urlat detectorul. Mi-au verificat cosul, care era ok. Cand sa ies eu, urla dracia iar. Au sarit pe mine vreo 5 agenti de paya, au sunat la seful lor sa vina sa me perchezitioneye, pentru ca am furat un articol de imbracaminte. Lumea, adunata ca la urs, bun inteles.

S-a dovedit pana la urma ca in paltonul meu cumparat cu ceva timp in urma, ramasese o eticheta magnetica nedezlipita in interiorul unui buzunar.
dar cei care n-au avut curiozitatea sa stea pana la heppz end, au plecat gandind ca uite, hotii pot avea fete surprinzator de oneste.

N-as vrea sa mai trec odata prin asa ceva! Brrr....

Lady Io spunea...

Pentru ca evident, erai vinovata inainte de a dovedi tu ca nu e asa. Pentru ca nu ei trebuie sa dovedeasca faptul ca ai furat, ci tu ca nu ai furat. Incredibil!

Anonim spunea...

ce ciudat!scrisei un cometariu si eu acilea dar se vede ca s-a evaporat ori a intrat in spam:))

Lady Io spunea...

Nu l-am vazut. M-am uitat acum si la spam si nu e. Weird :((