duminică, 2 ianuarie 2011

Descoperiri uluitoare

Realitatea.net descopera cu uimire ca jumatate din sarbatorile din 2011 pica duminica: adica prima zi de Pasti, 1 mai, prima zi de Rusalii si prima zi de Craciun.

Avand in vedere ca am remarcat o bizara coincidenta in privinta sarbatorilor de Pasti si de Rusalii, si anume ca in fiecare an pica duminica, eu propun o ancheta, sigur e ceva necurat la mijloc.


Este a doua oara cand publica articolul acesta, caruia i-au adaugat totusi un "fireste" la Paste, urmat de trei puncte nedumerite de faptul ca urmatoarea zi dupa duminica este... luni.

Si uite asa, dupa ce luam la puricat zilele din articol, ajungem la concluzia ca numai doua zile libere care ar fi putut pica in timpul saptamanii pica duminica, din cele vreo sapte din an. Deci nu "mai bine de jumatate", dragi jurnalisti!
A, si daca vor sa stie cei de la Realitatea, 2010 a fost mult mai sarac in zile libere decat 2011.

13 comentarii:

Belle de Jour spunea...

:)
La multi ani pentru Lady Lo si Chiti!
:)
2011 foarte bun

Lady Io spunea...

La multi ani, draga Belle! Asa cum ti-am zis, ma bucur sa te vad revenind :-)

Gilda spunea...

Eu cred ca exista o serie de articole despre subiecte standard (zilele libere, ce-au facut romanii de 1 Mai, ce cozi au fost de Revelion pe drumul spre munte si ce cumparaturi au facut romanii de Paste si Craciun etc.) care se tin intr-un folder separat pe desktop si se publica in fiecare an, schimband ici-colo o virgula sau adaugand un cuvant. Pana la urma ce mare noutate ai putea sa spui despre aceste subiecte, an de an? Si doar n-o sa-ti bati capul sa inventezi subiecte noi, nu? Ei, daca dupa duminica ar pica marti ar fi o stire...

arcadia spunea...

De cand am vazut titlul până am ajuns pe blog să citesc postarea ta deja îmi crescuse adrenalina de curiozitate! =))
Tari băieţii ăştia de la Realitatea.net!!! :P

Lady Io spunea...

@Gilda
Sa nu uitam si de bilantul internarilor pentru probleme digestive si come alcoolice.

Lady Io spunea...

@arcadia
Haha, sper ca m-am ridicat la inaltimea asteptarilor cu ajutorul Realitatea.net :-))

arcadia spunea...

Vai, dar le-ai şi întrecut! =))

Anonim spunea...

hmm,lady io sunt sigura ca daca agatha christie ar mai fi trait te-ar fi transformat intr-o noua miss marple.lady marple :)))

Zazuza spunea...

mda, uimitor. sper ca o sa le dea si prima pentru aceasta stire pe 29 februarie anul asta.

Lady Io spunea...

@Mihaela
Lady Marple sa fie, deci.

Lady Io spunea...

@Zazuza
Sau ar putea dezvolta stirea: "totusi, vestea cea buna este ca anul acesta vom munci mai putin, pentru ca ziua de 29 februarie nu exista in calendarul 2011."

PeterG spunea...

Cu mult timp in urma am observat ca paginile web ale posturilor tv sunt unele dintre cele mai prost redactate din punct de vedere al articolelor postate. Pacat de banii pe care cei angajati sa se ocupe de punerea unor stiri pe site-urile cu pricina ii primesc ca remuneratie.

Lady Io spunea...

@PeterG
Din pacate, am gasit si multe greseli de gramatica.
Cat despre salariu, banuiesc ca este unul foarte mic, pentru ca merge pe principiul angajarii celui mai ieftin personal. Ori ifetin nu inseamna si bun.