luni, 24 ianuarie 2011

Model de educatie

In Evenimentul Zilei a aparut un articol despre premergator - daca el sau nu bun pentru copii. Despre articol nu-mi dau cu parerea, ca nu ma pricep. Dar mi-a atras atentia urmatorul comentariu lasat de o mama priceputa:

Este de admirat faptul ca fetita a invatat foarte repede sa mearga... in lesa!

22 de comentarii:

Diana Alzner spunea...

Bine c-a supravieţuit...

Lady Io spunea...

@Diana Alzner
Un alt comentator sugubat i-a sugerat ca ar fi fost bine sa unga sfoara si cu un pic de sapun...

ViVa el Penguin! spunea...

cred ca e doar vorba de un troll. sper, in orice caz.

Cand aveam caine, era o lesa de genul acesta pentru a-i invata sa mearga drept, sa nu devieze.

Margot spunea...

Jesus...

Lady Io spunea...

@Viva el Penguin!
Nu ma mira nimic, in urma cu cativa ani gasisera un copil care era in mod constant legat de un calorifer... ca sa stea cuminte.

Lady Io spunea...

@Margot
Exact!

Iulia spunea...

Fereasca Dumnezeu! Dar oare mama respectiva nu o fi fost oare un alt comentator sugubat care a vrut sa faca comentariu la misto? Prefer sa cred asta decat ca exista cu adevarat asemenea femei...

PeterG spunea...

Tind sa cred, dupa cum a mentionat si Iulia, ca acel comentariu nu apartine unei mame. In primul rand: daca o mama ar face asa ceva copilului ei, nu cred ca ar face parte dintre acele mame cu acces la internet. In al doilea rand: sub aceeasi presupunere ca o mama chiar si-ar "dresa" copilul astfel, nu cred ca ar citi EZ.
Am descoperit, cu ceva timp in urma, ca pe langa articole ce sunt de cele mai dese ori prost scrise, exista si aceste "comentarii" ale unor imbecili. Rar am intalnit comentarii pertinente.

Anonim spunea...

omg!sper mult si eu sa nu fie o mama adevarata cea care a scris comentariul respectiv.

Zazuza spunea...

este de admirat ca a supravietuit! pe mama n-o leaga nimeni, eventual in camasa de forta?!

Lady Io spunea...

@Iulia, @Peter, @Mihaela
Sper sa fie asa

@Zazuza
Nu stii ca bataia e rupta din rai, iar sfoara, probabil, e ruda cu bataia.

arcadia spunea...

Cred ca cineva a facut o gluma proasta. :O
Iar daca nu, pe copilasul educat astfel n-ar fi exclus să-l vedem peste vreo 20 de ani la stirile de la ora 5 dupa ce-si va fi sugrumat mama.
Tulai, Doamne!

Loredana spunea...

mare e gradina Domnului. cand te gandesti ca oamenii astia isi dau cu parerea peste tot, adoptand un aer de superioritate si de atotcunoscatori, pe principiul ca doar toata lumea a crescut un copil si stie cum se face.

Monica spunea...

Adica nu poate iesi sugubatul din mine sa spun eu de sapun, trebuie sa o fi scris deja cineva pe site-ul ziarului? Viata nu e dreapta, spuse Monica tinand spatele drept, ca si cum ar fi fost crescuta in lesa.

Lady Io spunea...

@arcadia
Bineinteles, in general lucrurile astea nu se nasc din nimic. Violenta se naste de cele mai multe ori tot din violenta.

Lady Io spunea...

@Loredana
Sunt multi cei care dau lectii de crestere a copilului, chiar nesolicitate. Stiu si eu astfel de specimene.

Lady Io spunea...

@Monica
Eu ma intreb ce metode de indreptat spatele gasea daca nu-i reusea asta cu sfoara.

Mirona spunea...

Hmmm... eu, fiind tanara si fara copii, as adauga: dar corectarea picioarelor copiilor? Am vazut ca multe mame ii infasa strans-strans ca sa nu aiba picioarele strambe la maturitate?! Exista o explicatie stiintifica sau...tot educatie sadica?

Lady Io spunea...

@Mirona
Ai dreptate, stiu si eu despre infasarea in scopul indreptarii picioarelor. Dar nu cred ca e vorba de educatie sadica, ci despre ignoranta.
Stiintific nu stiu ce sa spun, poate un medic sa stie cat bine sau cat rau poate face asa ceva. Oasele sunt foarte flexibile la varste asa de mici, deci e posibil sa existe o urma de adevar aici.
Eu nu mi-as chinui insa copilul in felul asta, mai ales ca ma gandesc ca stranul asta poate cauza alte probleme, de exemplu de circulatie. Nemaivorbind de faptul evident ca e dureros.

Virtualkid spunea...

Cu toate sunt sanse foarte mari ca acest comentariu sa fie doar o smecherie facuta de un blogger ahtiat dupa trafic, viata mi-a dovedit ca realitatea intrece (intotdeauna) imaginatia.

Lady Io spunea...

@VirtualKid
Blogger nu cred, ca nu avea link. Insa ar putea fi vorba, cum zice cineva mai sus, despre un troll.
Dar exact cum zici tu, realitatea intrece de multe ori imaginatia. La cate am vazut si am mai auzit despre modul in care se face educatia copiilor, chiar nu m-ar mira prea tare.

mimi spunea...

eu nu cred ca e scris la misto. exista multe femei care efectiv au fost educate prin abuz si acum nu percep diferenta dintre ce e ok sa faci cu un copil si ce nu e. nu cred ca o astfel de femeie are intentia de a-si rani copilul, pur si simplu nu realizeaza abuzul din lipsa de modele.