luni, 28 martie 2011

Romanii si occidentul

Nu inceteaza sa ma uimeasca neobositul dispret pe care il avem fata de tot ceea ce ne este propriu.
Orice este romanesc este nasol, este demn de dispret si oricum, mult mai prost decat orice este strain. Occidental, sa ne intelegem bine. Norocul nostru cu orientalii, pe ei ii putem dispretui in voie.

Sa revenim la occidentali: orice este occidental este bun: ca sunt haine (made in China, dar cu etichete de firma), ca sunt mancaruri sau maniere, tot ce este occidental este bun, iar ceea ce este romanesc este bun de aruncat la gunoi. In mod ciudat, tocmai cei mai entuziasti fani ai civilizatiei occidentale esueaza in aplicarea modelului pe care il admira.
De cate ori nu ati auzit vreo cucoana comentand in gura mare in tramvai ca traim intr-o tara de rusine? Uitam ca si noi suntem o parte a problemei. Cand ne plangem in gura mare, ar trebui sa ne intrebam cat este de occidentala aceasta atitudine. Daca tot ii admiram pe vest-europeni, cat de des credeti ca am vedea un neamt sau un olandez ocarandu-si tara in gura mare? Nu ca ei nu ar avea probleme, dar ei sunt persoane eficiente din fire. Iar lamentatul nu a produs niciodata nimic altceva decat deprimare. Deprimarea este contraproductiva, se stie.

De cate ori nu ne uitam cu dispret la Biserica ortodoxa si cu admiratie la cea catolica? O cunostinta imi explica plina de dispret ca nu intelege de ce ortodocsii ingenuncheaza si nu le-a putut explica unor straini acest gest. Sigur, si catolicii au propriile lor gesturi care fac parte din cult, dar la ei sunt misto, doar la ortodocsi nu. Ma intreb daca strainii respectivi, care puneau aceasta intrebare, ar fi raspuns stramband dispretuitor din nas atunci cand ar fi fost intrebati despre orice legat de Biserica lor.

"Mai aveti mult timp pana o sa va civilizati!" tipa, intre doua injuraturi, un comentator de pe un ziar online. Sa fim bine intelesi, doar civilizarea nu va incepe cu el. Nu, el este civilizat, doar ne atrage atentia in limbajul nostru ca trebuie sa ne civilizam si noi. Cu admiratia pentru occident pe care o au astfel de comentatori, poate ar trebui sa se uite un pic pe comentariile cititorilor de pe slate.com, de exemplu.

De cealalta parte a baricadei, romanii verzi se mai hranesc inca din iluzia ca "baietii nostri" vor face treaba buna in campionatele de fotbal, daca nu-i mai fura arbitrii.
Dispretuiesc camembertul si branza de capra, ca doar nimic nu se compara cu telemeaua noastra romaneasca.
Premiile Grammy? Dar ce, Maria Ciobanu si Sofia Vicoveanca nu ne incanta destul? Iar uneori ne incanta si vecinii, doar nu-i putem lasa sa sufere din cauza linistii.
Excursii in strainatate? Roma, Paris, Ravenna? Avem o tara asa de frumoasa, avem atatea de vazut. Tara noastra are mare, munti, paduri, ce ne-ar mai trebui sa mai vedem in lumea asta? Nimic nu se compara cu tara noastra romaneasca. Si cu dorul nostru romanesc. Si cu baietii nostri. Observati ca sunt "ale noastre" toate, si tocmai de asta sunt bune, asta le da valoare.

Intre cele doua tipuri de romani, ma vad nevoita sa nu ma plang de existenta lor, ci sa incerc sa le aduc la cunostinta ca Romania are locuri frumoase si chiar civilizate, mancaruri gustoase si oameni civilizati, ca exista loc insa de mult mai bine si ca nu ne strica un pic de experienta occidentala, ca Romania nu este centrul lumii si ca ar trebui sa ne mai intereseze si alte sporturi pe lumea asta.

24 de comentarii:

Iulia spunea...

Ai surprins foarte bine extremismul nostru. Ori suntem cei mai prosti, ori cu stea in frunte, si ne sustinem parerile apasat, zgomotos si cat mai jignitor posibil. In ce ma priveste, ma numar printre cei care regreta ca s-au nascut aici si da, cred ca peisajele din alte tari sunt mai frumoase decat ale noastre, iar slujba la catolici e ceva mai umana si cu mai putin "circ" decat la ortodocsi. Ma straduiesc insa sa-mi exprim nemultumirile in mod civilizat si sa accept ca avem si ceva frumuseti, talente si capete luminate, insa bine ascunse. :)

Lady Io spunea...

@Iulia
Probabil ca daca nu am mai fi atat de extremisti, ne-am si simti mult mai bine in propria noastra tara.

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

uof uof mai mai, catolicii ingenuncheaza si ei :D. doamna respectiva e nula si neavenita si probabil si strainii aia la fel :D. in rest, numai de bine. nu mai comentez nika - ma enervez si nu face bine la ten :))

Lady Io spunea...

@Zazuza
Cred ca ei erau luterani, protestantii sunt in general mai rezervati.

Iulia spunea...

Eu am fost de cateva ori la slujbe in Italia si am constatat ca lumea sta asezata in banci, iar preotul vorbeste clar si tine o predica civilizata din care intelegi ce vorbeste, nu o insiruire nazala de cuvinte cantate, cum fac ai nostri, gen "seboteazaroabaludzneu...". De cate ori am fost intr-o biserica de-a noastra, la slujba, botez, nunta sau inmormantare, nu am intalnit vreun preot care sa vorbeasca clar si sa inteleg ce spune. Poate sunt eu surda. :)

Lady Io spunea...

@Iulia
Haha, foarte plastica descrierea :))

mimi spunea...

@Iulia, exista si preoti ortodocsi care stiu sa predice. doar ca sunt mai rari
@lady io, da si pe mine ma agaseaza extremismul acesta. Romania nu e cea mai grozava tara dar nici cea mai groaznica. insa oricum ar fi nemultumirile trebuie sa ni le exprimam civilizat si punctual, nu sa generalizam vaicarindu-ne cat de batuti de soarta suntem pentru ca ne-am nascut in Romania.

Zazuza spunea...

eh, statiaseasavazicsieu: noi avem in parohie, in Austria, un preot polonez. oricat as face eu gramatica varza, omul ala ma intrece :)). uneori incepe o fraza si uita sau nu mai stie sa traduca in germana si continua cu altceva :)). deci sa nu generalizam :))

ViVa el Penguin! spunea...

pentru ca daca nu am dispretui tot ce e romanesc nu am fi dispusi sa muncim pe 3 M&M pe zi.

Masaj erotic Galati spunea...

Noi nu prea avem cu ce sa ne laudam..........Eu regret ca m-am nascut aici.

Anonim spunea...

Ma numesc Katie Anders, am o relatie de franare cu dragostea iubitului vietii mele dupa o imensa lupta. El a spus că sa încheiat între noi și că nu mă va mai lua niciodată înapoi după ce am terminat lucrurile cu el de mai multe ori, el iartă, dar de această dată a fost diferit, mi-a lipsit atât de mult și am fost în afară de mai mult de 2 ani. Mi-am dat seama că a fost dragostea vieții mele după ce l-am pierdut. Am nevoie de el înapoi, pentru că iubesc prietenul meu îl vreau înapoi și nu vreau să-l rănesc vreodată din nou. Nu sunt sigur cum pot să mă contactez sau chiar să-l iau înapoi, ne-a șters discuția și mi-a eliminat contactul cu numărul de telefon, fără mesaje, fără apeluri. se pare că se deplasează cu viața sa cu o altă doamnă din SUA. I-am spus prietenei mele că aveam nevoie de ajutor pentru a-mi aduce prietenul, prietenii mi-au sugerat să văd un doctor vrăjitor sau un om spiritual care să-l aducă înapoi, dar nu cred prea mult despre vrăjitorie, merg online pentru cercetare pentru a găsi adevărat vrăjitor de dragoste, în timp ce căutam online, am dat peste un comentariu de către o doamnă din Suedia numită Mburges, ea a dat o mărturie despre cum sa întors înapoi după 2 ani de divorț, a scris adresa de contact a lui Oduduwa pentru a comunica. Oduduwa a adunat vrăjitoria care aduce soțul acasă. Am trimis un mesaj de poștă la adresa lui Oduduwa, am explicat fiecare problemă a căsătoriei mele, i-am spus fiecărei crize de relații pe care o trec mult timp. Oduduwa promite să-mi întoarcă soțul în 3 zile de la masa de prânz, mi-am dat să încerc să cred. Am fost atat de noroc in acea zi, a fost o surpriza cea mai mare ca sa intamplat exact asa cum a spus Oduduwa, am primit un telefon de la sotul meu, imi cer scuze pentru ca ma lasat cu doi copii atat de mult, a spus ca tot ce i se intampla era surpriza pentru el, sa întors acasă a doua zi, soțul meu a spus "Te iubesc pe Jaan", numele meu este că soțul meu nu mă mai sună pentru că am divorțat. Sunt atât de fericit să depun mărturie astăzi, soțul meu și cu mine, suntem fericiți trăind împreună ca o familie fericită cu fiul nostru Felix.
Sunt recunoscătoare pentru Magicul vrăjitorilor Magic Oduduwa, care sunt puternice care mi-au adus acasă soțul acasă în zilele trecute, așa cum ma asigurat. Atât de mulți oameni pot trece prin aceleași probleme de relații pot contacta acest om Oduduwa i recomand foarte mult pentru o soluție. solutii rapide la probleme de viata cum ar fi: .. Magic vraja pentru a obtine Promovarea rapida de locuri de munca Succes, dragoste-vraja pentru a opri divorțul. Vraja pentru a găsi dragostea adevărată. vraja pentru GOOD-LUCK, vrăjitoria pentru a vă salva căsătoria de o altă femeie. Magic vrăji numere pentru a câștiga JOCURI LOTTO, medicina naturala pentru a vindeca boala STD / SIDA, vraja de dragoste albă pentru a câștiga inima unui bărbat să fie a ta doar pentru totdeauna. Medicament natural tradițional pe bază de plante pentru a rămâne gravidă și pentru a avea propriul copil.
Trimiteți un mesaj către Whatsapp Oduduwa Număr: +2348109844548 și, de asemenea, e-mail personal: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

rochii de ocazie din Romania spunea...

Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

LILIAN NIKKY spunea...

Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi foarte bucuroasă din viața mea datorită ajutorului pe care mi l-a oferit Dr.saguru, ajutându-mă să-mi revin fostul soț cu vraja sa magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de groaznic pentru că soțul meu mă înșela cu adevărat și căuta un divorț, dar când am dat peste e-mail pe Dr.saguru pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și recupereze fostul și ajută la remedierea relației. și face oamenii să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situația mea și apoi i-am căutat ajutorul, dar spre surprinderea mea, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și iată că acum sărbătoresc, pentru că Sotul meu s-a schimbat total în bine. Întotdeauna vrea să fie alături de mine și nu poate face nimic g fără prezentul meu. Mă bucur cu adevărat căsnicia mea, ce sărbătoare grozavă. Voi continua să depun mărturie pe internet, deoarece Dr.saguru este cu adevărat un adevărat vrăjitor. ESTE NEVOIE DE AJUTAT CÂND DOCTORUL DE CONTACT SAGURU ACUM VIA EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema ta și te face să te simți fericit în relația ta. Și de asemenea este perfect în 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 FRUITUL WOMBULUI 4 PROMOVARE Vrăji 5 PROTECȚIE VOSTRA 6 VOSTURĂ DE AFACERI 7 BUN VREI DE MUNCĂ 8 VÂNZARE DE LOTERIE ȘI CAZ DE CURTE..

Anonymous spunea...

Ce problemă treci în viață și ai nevoie de o soluție rapidă, îți voi sugera să-l contactezi pe dr. Ajayi, el este un vrăjitor care este binecuvântat de zeii săi pentru a ajuta oamenii cu diferitele lor probleme de viață, îl împărtășesc ca beneficiar al lui o mare putere pentru că m-a ajutat să-mi revin coaja după ce el a lăsat eu și copiii să fiu cu o altă femeie care l-a încurajat să rămână cu ea, sunt foarte fericit că soțul meu se întoarce acasă, deoarece va trăi în dragoste și pace . Contactați astăzi marele vrăjitor și nu veți mai plânge, deoarece el trebuie să găsească o soluție la problema dvs. contacte Viber sau WhatsApp: +2347084887094 sau e-mail: drajayi1990@gmail.com

Anonymous spunea...

SERVICII PRESTATATE DE DR. WALE
(1) Dacă îți dorești fostul înapoi.
(2) Pentru a vindeca HIV/SIDA sau boli asociate
(3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
(4) Vrei ca femeile/bărbații să alerge după tine.
(5) Dacă vrei un copil.
(6) Sunteți antreprenor și doriți să câștigați un contract
(7) Vrei să-ți lege soțul/soția să fie
al tău pentru totdeauna.
(8) Dacă aveți nevoie de ajutor spiritual.
(9) Ați fost înșelat și doriți să recuperați banii pierduti.
(10) Opriți divorțul
(11) Ritualul de invocare a banilor
(12) Pentru a verifica dacă iubitul tău online este real
(13) Pentru a verifica dacă împrumutul dvs. online este real
(14) A fi foarte strălucitor
(15) Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă bun
(16) Dacă ești bătrân și vrei să arăți tânăr
(17) Dacă vrei să fii liber de amenințările cu moartea
Si multe altele..
Contactați DR WALE pe WhatsApp/Viber: +2347054019402 SAU E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous spunea...

Îl apreciez foarte mult pe DR WALE, puternicul vrăjitor care m-a ajutat să fac o vrajă puternică de dragoste care l-a adus pe fostul meu soț în câteva săptămâni după ce i-a oferit toate detaliile pe care le-a cerut de la mine și după ce a făcut vraja fostul meu soț s-a întors să-și ceară scuze. că ar trebui să-l accept și acest lucru nu se va mai întâmpla, de mult timp, dar de când l-am întâlnit pe acest vrăjitor online, povestea mea s-a schimbat pentru bine, contactați-l prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 SAU e-mail drwalespellhome@gmail.com Toate mulțumim lui DR WALE pentru munca buna...

Anonymous spunea...

După ce am fost în relație cu fostul meu ani de zile, S-a despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, mi-am dorit atât de mult înapoi din cauza dragostei pe care o am pentru el, l-am implorat cu totul, am făcut promisiuni, dar el a refuzat. Am fost la o prietenă și i-am explicat prietenei mele problema mea, iar ea mi-a sugerat să-l contactez pe Dr. Wale, care a ajutat-o în timpul ei. Așa am făcut WhatsApp pe +2347054019402 Dr Wale, vrăjitorul, i-am explicat totul și i-am spus că mintea mea este deranjată din când în când. și mi-a spus că nu este nicio problemă, că totul va fi bine înainte de patru zile, mi-a spus că fostul meu se va întoarce la mine în câteva zile, a făcut vraja și mi-a spus să urmez instrucțiunile pe care mi le-a dat și mie, așa că am făcut-o. și a urmat toate instrucțiunile pe care mi le-a dat. În mod surprinzător, în a doua zi, era în jurul serii. M-a sunat fostul meu, am fost atât de surprins, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat încât a vrut să mă întorc la el, că mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și m-am dus la el, așa am început să trăim din nou fericiți împreună. De atunci, mi-am promis că oricui cunosc care are o problemă de relație, aș fi de ajutor acestei persoane, trimițându-l la singurul vrăjitor real și puternic care m-a ajutat cu propria mea problemă. WhatsApp/Viber lui: +2347054019402 SAU e-mail: drwalespellhome@gmail.com
dacă ai nevoie de ajutorul lui în relația ta sau în orice alt Caz.
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdută
3) Opriți vrăjile de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de sarcină
6) Vrăji de despărțire
7) Vraja morții
8.) Vrei să fii promovat în biroul tău.
9) vrei să-ți mulțumești iubitul
10) Loteria

Anonymous spunea...

DR WALE, CEL MAI BUN OM, ADUCE TOATA FERICIREA ÎNAPOI LA TI ÎNCREDEREA LUI ESTE 100%. CONTACTAȚI WHATSAPP: +2347054019402
În viața noastră cu toții avem nevoie de o persoană specială care să ne facă să rămânem fericiți, de multe ori lucrurile nu merg conform planurilor, poate pentru că în mintea noastră ceva serios deranjează și mănâncă în interiorul nostru. Sunt aici să apreciez munca bună a lui DR WALE, care mi-a luat tristețea și tristețea și le-a restabilit cu mai multă fericire. DR WALE este un om de cuvinte și promisiuni. Dacă ai ceva ce vrei să facă pentru tine, motivul pentru care spun asta este că DR WALE a fost bărbatul care a ajutat la restabilirea relației mele și a căsătoriei cu sora mea. îl poți contacta pe WhatsApp/Viber: +2347054019402 SAU pe e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous spunea...

Sunt atât de incitantă să scriu acest articol pentru a-i lăsa pe oameni să caute ajutor în orice despărțire a căsătoriei și a unei relații, DR WALE mi-a adus înapoi fostul meu iubit, Mulțumesc DR WALE că ai ajutat atât de multe situații relaționale ca a mea să fie restabilite, am fost cu durere până în ziua în care mătușa mea mi-a prezentat-o pe DR WALE în care și-a revenit soțul cu ajutorul lui DR WALE. Așa că i-am trimis un mesaj WhatsApp spunându-i despre problema mea cum m-a părăsit iubitul meu și m-a înșelat din cauza șefa ei la serviciu, plâng toată ziua și noaptea, dar DR WALE mi-a spus că iubitul meu se va întoarce la mine în câteva săptămâni și tot ce mi-a cerut să fac a doua zi a fost ca un vis când mi-a trimis mesaj și mi-a spus Vă rog să mă iertați și să mă acceptați înapoi exact ceea ce mi-am dorit, sunt atât de fericit acum că suntem din nou împreună. pentru că nu am crezut niciodată că fostul meu iubit se va întoarce la mine atât de repede cu vraja ta. Ești cel mai bun și cel mai mare din lume DR WALE. dacă te-ai despărțit de fostul iubit sau soțul tău te-a părăsit și s-a mutat la o altă femeie, vrei să rămâi însărcinată, nu te mai simți trist, contactează: WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau drwalespellhome@gmail.com

Anonymous spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonymous spunea...

Vreau să folosesc acest mediu pentru a-i mulțumi marelui vrăjitor DR WALE pentru că mi-a adus înapoi dragul soț. Când soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe cei doi copii ai noștri pentru o altă femeie, trăiam în dureri pentru că îl iubesc atât de mult, nu știam ce să fac, de fapt am fost confuz până când am întâlnit o prietenă de-a mea pe nume Ella și cu mine. i-a spus prin ce trec, apoi mi-a spus să nu-mi fac griji că și ea a trecut prin aceeași problemă, dar în cazul ei a fost iubitul, apoi m-a dus la un spiritist, un vrăjitor, pe nume DR WALE, care a ajutat-o. înapoi pe iubitul ei, Când l-am contactat pe DR WALE pe WhatsApp +2347054019402, i-am spus problemele mele, după aceea, mi-a spus ce să fac și mi-a spus după ce am făcut ce mi-a spus, după câteva săptămâni soțul meu va veni să se târască pe genunchii lui rugându-mă să-l iert. După câteva săptămâni a venit soțul meu și a început să mă roage, nu m-am așteptat să se întâmple așa de curând, am bătut la ușă, când am deschis ușa, spre cea mai mare surpriză, l-am văzut pe soțul meu în genunchi rugându-mă și pe mine și pe noștri. copiii să-l ierte.
De asemenea, vindecă tot felul de boli, inclusiv pe cea enumerată mai jos,
1. HIV/SIDA.
2. HERPES 1/2.
3. CANCER.
4. ALS (boala lui Lou Gehrig).
5. Hepatita B.
6. HIPERTENSIUNEA.
7. NUMĂR scazut de spermatozoizi.
8. ASTMB.
9. PROBLEMA VIRGINIA.
10. DIAREE.
11. GRAND.
12. herpes rece.
13. AVC.

Și a făcut și următoarele vrăji,

1. vrei o căsnicie bună,
2. ești politician și ai nevoie de protecție,
3. ai nevoie de o vrajă de dragoste,
4. vrei să fii un bărbat sau o femeie bogată,
5. vrei ca partenerul tău să te iubească,
6. Cauți soție sau soț,
7. vrei să lucrezi cu o viză în orice țară la alegere,
8. ești un om de afaceri sau o femeie și vrei ca afacerea ta să se miște,
9. vrei ca șeful tău să te iubească,
10. vrei ca sotul sau sotia ta sa te inchine,
11 Ai nevoie de un loc de muncă,
12 Ai nevoie de promovare în locul tău de muncă,
Oricine are problemele enumerate mai sus ar trebui să contacteze DR WALE, marele vrăjitor. Contactați-l prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous spunea...

Bună ziua, deoarece vrei să citești asta, știi că problemele tale sunt rezolvate pe jumătate dacă poți lua măsuri în privința lor, deoarece este un om spiritual puternic, numit DR WALE, pe care l-am întâlnit citind un articol online, ai probleme în relația ta și doriți o soluție de durată sau aveți probleme legate de sănătate DR WALE vă va uimi cu marele său puternic contact, contactându-l pe Whatsapp/Viber/Telegram: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com El mă ajută cu o vrajă care l-a adus pe soțul meu acasă, după zece luni de despărțire, este capabil și să pregătească ierburi pentru orice fel de boală.

Anonymous spunea...

Mi-a fost zdrobit că iubitul meu a decis să părăsească relația, așa că am făcut vraja Retrieve A Lover. cu DR WALE La câteva săptămâni de la vrăji, el a sunat „doar pentru a vorbi”. După niște discuții plăcute și după ce a ajuns din urmă, a cerut să mă vadă din nou. Am simțit că începuse să se întoarcă. Am decis să-i dau o șansă doar să vadă. acum suntem fericiți căsătoriți și El este absolut nebun după mine, îi mulțumesc lui DR WALE că mi-a adus fostul înapoi, dacă aveți nevoie de ajutorul lui, îl puteți contacta prin WhatsApp: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous spunea...

Soția mea s-a întors!!!
Am avut o problemă cu soția mea în urmă cu șase luni, ceea ce ne-a determinat să ne despărțim. Când s-a despărțit de mine, nu mai eram eu însămi, mă simțeam atât de goală în interior. Până când o prietenă de-a mea mi-a spus despre un vrăjitor care a ajutat și în aceeași problemă, pe care a găsit-o pe o pagină Web. i-am scris vrăjitorul pe WhatsApp și i-am spus problema mea și am făcut ceea ce mi-a cerut pe scurt Ca să scurtez povestea lungă, înainte să știu ce se întâmplă, nu până la o săptămână soția mea mi-a trimis mesaj și a spus că vrea să se întoarcă și așa s-a întors la mine și mi-a spus că îi pare rău de ceea ce s-a întâmplat, acum îmi spune de fiecare dată și în fiecare zi că mă iubește și îi lipsește. Sunt atât de recunoscător acestui mare vrăjitor DR WALE și nu voi înceta să-i public numele pe Internet doar pentru munca bună pe care a făcut-o. Dacă aveți nevoie de ajutor, îl puteți contacta pe acest om grozav, el vă va ajuta în orice mod doriți, îi puteți trimite un e-mail la WhatsApp: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com