marți, 28 aprilie 2009

Un eveniment senzational

Au vorbit foarte bine aici si aici Licurici si Zana Maseluta (parca vorbesc din cartile de povesti, nu?) despre copilarie, sau mai exact despre lipsa copilariei pentru copiii de astazi.

Asa ca astazi am un cadou special pentru amandoua, care sa le inveseleasca seara:Stiu, e o imagine rara, si este surprinsa chiar acum cateva zile, in Bucuresti. Cum mai rar vezi copii jucandu-se in strada, avem un prilej de bucurie.

6 comentarii:

Zazuza spunea...

wooooooooooooooow! copii la joaca!!! cred ca n-au avut parintii bani de calculator... din fericire pentru ei!

Io spunea...

Cati dintre cei care sunt acum copii voi mai avea ce povesti cand vor fi mari? "Iti mai amintesti cand jucam fotbal langa biserica?" - un tip de intrebare care sa va auzi foarte rar. Ma intreb ce amintiri vor avea si cu cine le vor putea povesti...

licurici spunea...

ce taaare!! o imagine de arhivă! eu nu prea cunosc bucureştiul, pe unde se joacă puştii ăştia? seamănă cu zidul de pe la cotroceni... da' poate mă înşel...

Io spunea...

Licurici, fotografia este facuta zilele trecute (duminica, mai exact), iar locul este strada Mantuleasa - aceeasi despre care povestea si Eliade. Copiii se jucau in dreptul bisericii Mantuleasa.

Stiam eu ca-ti va placea poza :-)

Mihai Japan spunea...

Azi a fost cald si in Nordul Japoniei, si spre surprinderea mea, am vazut in parc mai mult de 20 de copii jucandu- se si bucurandu- se de ziua de primavara.
Uneori mi- e dor sa aud vocile copiilor jucandu- se pana seara tarziu in jurul blocului.

Io spunea...

Mihai, bine ai venit!
Inteleg ca pretutindeni imaginea unor copii jucandu-se in aer liber a devenit o raritate.
Din pacate, nu mai poti auzi nici aici vocile copiilor jucandu-se langa bloc. Galagia vine acum doar de la masini.