luni, 6 iulie 2009

Michael Jackson pentru noi va fi Michael Jackson doi

Nu am vrut sa scriu despre Michael Jackson aici. In principal pentru ca nu-mi placea muzica lui (chestie de gusturi). Cand a avut concert in Bucuresti, tin minte ca am ras cu totii despre o colega care ne-a spus ca noi nu intelegem ca a venit "megastarul Michael Jackson".
In ultimii ani il priveam ca pe un personaj de balci. Am citit insa, via Pang, articolul acesta si mi-am schimbat parerea despre el. Am inceput sa-l vad ca pe o victima a celor din jur, a industriei si chiar a sa.
Pe el, privind azi inapoi, il vad ca pe un soi de copil caruia i s-a spus ca poate face orice si a cautat sa isi indeplineasca anumite vise, fiind insa obligat sa isi pastreze o imagine. Cea mai proasta alegere, care probabil ca l-a condus spre o pierdere a propriei identitati.
Cam aici poate conduce posibilitatea financiara de a putea face orice, insotita de o lipsa de educatie - si nu ma refer aici la educatia scolara. Ma refer la educatia privitoare la modul de a te privi pe tine insuti.

Victima a sa, dar si a celor din jur, Michael Jackson este in continuare folosit in cel mai jalnic mod ca sursa de bani si de audienta. La inmormantare se intra cu bilet (inmormantare cu bilet, inca nu-mi pot reveni), iar castigatorii biletelor vor fi trasi la sorti. Chiar nu ni se pare scandalos? Este deja prea mult, respectul fata de cel care s-a dus este calcat in picioare.

Dar cireasa de pe tort a fost stirea aceasta. Familia lui, probabil din dragoste fata de el (siiigur!) s-a gandit sa organizeze concerte in care el ca participa sub forma unei holograme. Adica m-ati inteles: o gaselnita de facut si mai multi bani. Il mulg de bani chiar si acum si vor sa-l mai mulga inca multa vreme. Eu voiam sa le propun asa: sa-i usuce corpul, sau sa-l impaieze, iar apoi sa faca mari turnee mondiale, in care corpul sau conservat sa fie miscat de masinarii, astfel incat sa para ca e chiar el, dansand. Iar in momentele de odihna, sa fie pus intr-un loc in care sa fie vizitat, fireste contra bani, de catre toti fanii sai. Precum Lenin. In felul asta, dragostea pentru morbid a omului de rand este satisfacuta, iar familia poate mulge chiar si mai multi bani.
Va spun sincer ca mi-e scarba. Nu cred ca merita cineva sa fie tratat cu atata lipsa de respect dupa moarte. Asa cum nu cred ca merita nici in timpul vietii.

8 comentarii:

Cătălin Mareş spunea...

Eu cred ca, vazand ca viu nu mai era bun de nimic, saracul, i-au facut felul. Acum, ca a murit, aduce mai multe venituri decat daca ar mai fi trait. Iar implicatiile financiare si interesele sunt atat de mari si rasfirate, incat totul va fi musamalizat si nimeni nu va afla vreodata adevarul. Na, ca am mai pus inca o caramida la edificiul conspirationist! :-))

Morticia spunea...

Mie mi-e o sila groaznica de modul in care se dezbate de mai bine de o saptamana stirea asta. Mi se pare totul de un prost gust iesit din comun. De asta cu holograma nu auzisem, dar parca nici nu ma mai mir. Gomez chiar "glumea" acum cateva zile ca poate il mumifica in stilul Lenin si il expun pe undeva... Se pare ca nu e singurul care s-a gandit la asta. Oare de ce?

coryamor spunea...

am citit articolul, chiar e impresionant si arata o alta fata...
si eu sunt surprinsa ca nu e impaiat, cum de nu le-a trecut prin minte???
in rest...sincer mereu mi-a fost mila de el, caci se vedea cat e de freak si de crescut in sera copilul acela...cum sa ai o viata normala, cum sa fii normal??

Lady Io spunea...

@Catalin
Eu merg mai degraba pe ideea ca a murit pentru ca au tras de el pana nu a mai putut.

Lady Io spunea...

@Morticia
In general, tot ceea ce este legat in ultima vreme de moarte devine de prost gust, atata vreme cat este ceva public. Nu mai exista respect fata de cei morti, evenimentul in sine este demonetizat prin senzationalisme ieftine, in schimb rating-ul este in floare, deci si vanzarile.

Lady Io spunea...

@Coryamor
Probabil ca singurul motiv pentru care nu-l impaiaza este ca nu a mai ramas mare lucru, avand in vedere degradarea sa biologica avansata. Sunt convinsa ca s-au gandit ei inaintea noastra :-)

Anonim spunea...

M-a socat aseara la stiri ca aratau "fani" care erau anuntati ca au castigat bilet la inmormantare si tipau extaziati, bateau din palme, radeau fericiti... Asa de tare ii durea moartea idolului...Bleah! Pana la urma primeaza tot circul, curiozitatea morbida etc. Si inca ceva ce mi s-a parut inadmisibil, din partea familiei: au pus-o pe fetita lui de 11 ani sa vorbeasca la microfon la finalul ceremoniei vizionate de nu stiu cate zilioane de oameni si biata faptura a inceput sa spuna ca l-a iubit pe tati si a izbucnit in plans. Sa expui asa un copil care e oricum traumatizat de statutul lui si acum a ramas si orfan... Ce naiba!?

Lady Io spunea...

@Teampit
Oribil: spectacolul inmormantarii, biletele pentru spectacol, oamenii fericiti ca pot participa, rugamintea familiei sa binevoitorii sa "doneze" bani pentru a acoperi cheltuielile acestui spectacol de prost gust, folosirea bietei copile. Sunt ingretosata, pur si simplu.