marți, 29 septembrie 2009

Am revenit

Cum mi-am dat seama ca am ajuns "acasa"?
Dupa numarul cainilor calcati de masini pe sosea.
Dupa numarul cainilor care se plimbau nestingheriti pe sosea, asteptand veseli sa impartaseasca soarta primilor.
Dupa mirosul de canal din tot orasul.
Dupa gunoaiele strecurate cu indemanare prin garduletele care inconjoara spatiile verzi.
Dupa spatiile verzi proaspat amenajate, in care flora se transforma in fauna, iar animalele de iarba ranjesc deja uscate catre trecatorii care nu pot abtine sa se intrebe cat au mai costat si mizeriile astea.
Dupa masina care era sa ma calce ieri dimineata pe trotuar (eram inca putin cu capul in nori, uitasem ca sunt pe trotuarul-sosea).
Dupa chiuiturile petrecaretilor din bloc, bucurosi duminica seara sa asculte melodia Hai sa facem hutza-hutza cu masina mea caruta. Original si de mare clasa!
Dupa semafoarele care functioneaza numai pentru masini, nu si pentru pietoni.
Dupa cursele de motociclete care au loc noaptea pe bulevard.
Dupa glumele deocheate din tramvai si mirosurile uitate pentru doua saptamani.
 
Am revenit. In curand, revin cu impresii si fotografii din vacanta.

13 comentarii:

Zazuza spunea...

bine ai venit. mda, te inteleg. adica, ma bucur ca o sa scrii din nou pe blog, dar nu ma bucur pentru experientele de la revenirea in plai. citesc din ce in ce mai multi oameni care se (de)plang la intoarcerea in tara. d-aia nu pot decat sa ma bucur ca pe 25 plec iar din tara asta plina de savoare... :|

Zazuza spunea...

ps: news about Chiti?!

Morticia spunea...

Bine ai revenit! Eu zic ca ar trebui sa apreciezi ca primarii nostri se straduiesc sa te scoata repede din atmosfera de vacanta pentru a nu avea de suferit eficienta ta la serviciu :P

Zazuza spunea...

Morticia, nu degeaba ti-ai ales nicku' asta =))

Lady Io spunea...

@Zazuza
Of, te invidiez un pic...

Lady Io spunea...

@Morticia
Sa stii ca ma gandeam, intr-adevar, ca e foarte bun drumul dinspre Grecia spre Romania. Deja din Bulgaria incepi sa te obisnuiesti cu un pic mai rau, iar apoi ajungi in Romania si in 60 de km te obisnuiesti aproape complet cu peisajul. Surpriza a fost insa maneaua :-)

Lady Io spunea...

@all
Chiti revine si ea in curand pe blog. Am adus-o aseara acasa, a crescut mult si s-a facut frumoasa foc.

Anonim spunea...

Welcome home to Becaliland! Foarte familiare sentimentele pe care le descrii, cu totii simtim acelasi lucru cand ne intoarcem acasa din strainatate. Ma intreb ce parere isi face un strain care vine prima data in tara noastra. Cred ca impactul (a.k.a. socul) este devastator.

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

depinde de strain. eu cunosc unii foarte culture shock resistant. si ma minunez mereu. cunosc unii care chiar s-au insurat in romania si sunt foarte happy. astia ma mira cel mai tare :))

coryamor spunea...

bine ai revenit! intre timp, profitand ca nu esti acasa, am dat o raita prin bucataria ta hihi

Flavius Ţerbea spunea...

Ca se adusese vorba: eu nu am intalnit nici un strain (si am intalnit cativa) care sa fi vizitat Romania si sa nu le fi placut! Faza e ca astia o viziteaza si apoi se intorc la ei in Civilizatie!
Si maneaua cu caruta...uf...nici nu vreau sa ma gandesc ca-mi trece dorul ala mic de ai nostri...
Noroc cu Acasa ca altfel te-ai plictisi! Sau nu?!
No, si chiar ca bine ai revenit! Era si timpul.:))

Lady Io spunea...

Si eu am cunoscut straini care stau aici. Daca nu este vorba despre o vacanta de o saptamana, toti se plang cam de aceleasi lucruri: traficul din Bucuresti, agresivitatea oamenilor, faptul ca nu te poti baza intotdeauna ca ti se spune adevarul etc.

Miss Zebra spunea...

Daca vii din Grecia,inainte de Bulgaria, mai exista o etapa de tranzitie spre Romania, anume Paralia Caterini, unde sunt mai multi romani decat pe tot litoralul romanesc la un loc, deci se aud manele, galagie pe strada, derbedei, neamuri proaste, etc.