marți, 8 septembrie 2009

Pe seara

Ma intorceam in seara asta de la o prietena, cu troleibuzul. Ajungem intr-o statie. In statie, un betiv. Betivul se uita la usa. Nu e hotarat. Soferul se hotaraste sa inchida usile. Asa ca betivul isi ia avant si se arunca in troleibuz, fortand usile care tocmai se inchideau.
In sfarsit, reuseste sa urce si se aseaza pe un scaun. Surprinzator, imi dau seama ca nu e singur. Impreuna cu el mai era un betiv. Conversatia lor este plina de substanta (destul de simpatica de altfel, dar greu de reprodus). Chintesenta poate fi surprinsa intr-o singura fraza, rostita de unul dintre ei: "Bai, deci pe mine nu ma intereseaza scoala, frate! Pe mine ma intereseaza potenta!".
Jumatate de troleibuz se hlizeste impreuna cu mine. Betivul doi coboara, primul ramane singur.

Nu pentru multa vreme. Se urca doi tineri cu un bebelus micut de tot in brate. Betivul, galant, se da la o parte sa stea jos. Apoi incepe sa mangaie bebelusul. Si ii strecoara printre scutece doua hartii de 1 leu. Tatal, rosu la fata, protesteaza. Betivul riposteaza: "Lasa, bre, ca asa se face! Sa ai inca vreo 5-6 copii, ca asta conteaza in viata. Asculta-ma pe mine, om batran!". Apoi coboara.

13 comentarii:

Anonim spunea...

In vino veritas :-))

Anonim spunea...

Gestul conteaza :))) Si-a rupt el o bere de la gura ca sa aiba ala mic noroc in viata?

Lady Io spunea...

@Teampit
Cred ca in Saniuta veritas :-)

Lady Io spunea...

@mydudeness
Saracul, era sincer entuziasmat. Dar eu il tot vedeam ca se apropie de bebelus si ma gandeam ca imbata bebelusul, ca si pe mine ma luase un pic ameteala de la vaporii care il inconjurau :-)

mimi spunea...

nu stiu cum reusesti dar de fiecare cand te citesc mi se face dor de Bucuresti :)

Lady Io spunea...

Unde mai gasesti atatea intamplari fara sa faci nimic special pentru asta? :-))

Morticia spunea...

Aoleu! :-& Care e faza cu oamenii din mijloacele de transport care "mangaie" copiii altora sau le dau vreun biscuit din mainile lor cu care s-au tinut de bare etc.? Eu cred ca as face crize!

@mydudeness: Pai inteleg ca si-a rupt berea de la gura ca sa fie tatal copilului potent (caci nu? asta e important in viata!). Dar doar nu era sa ii bage tatalui 2 lei in pantaloni :))

Lady Io spunea...

@Morticia
Altii ti-ar spune: lasa, mama, ca asa face copilul anticorpi.
Nu sunt prea sigura ca e asa.

Flavius Ţerbea spunea...

No, habar nu am de premii si alte celoe dar ce ai scris tu aici merita Premiul 1, Premiul 2 si cel putin inca mentiunea a doua! "Bai, deci pe mine nu ma intereseaza scoala, frate! Pe mine ma intereseaza potenta!"...e filozofia de viata a unui incredibil procentaj din populatia Mamei Terra! Si multumesc frumos pentru ca "mi-ai facut ziua"! :)
Pe bune, imi vine sa aplaud la articolul asta!

Lady Io spunea...

@Flavius
Ma bucur ca te-ai amuzat, totusi cugetarea ii apartine domnului cu puternic parfum de alcool, deci nu imi pot asuma meritele :-))

Anonim spunea...

@morticia
Asta chiar ar fi fost o treaba! Mai stii... poate daca era un pic mai beat de atat...

Miss Zebra spunea...

Eu cred ca si Flavius ca omul, sub influenta aburilor de alcool, a spus cu glas tare, ce mare parte din populatia masculina a Terrei o gandeste!

Lady Io spunea...

@Miss Zebra
O, da! Sunt convinsa!