joi, 21 ianuarie 2010

Creatie in spatii private

La sfarsitul anilor '90, un vant de schimbare a ajuns si pe meleagurile noastre. Asa se face ca in barurile proaspat deschise, toaletele puse la dispozitia clientilor au inceput sa fie mai curate si mai civilizate decat erau romanii obisnuiti. Aproape firesc, un curent artistic neobisnuit a pus stapanire pe clientii acestor baruri. Cei ce erau tineri in acea vreme isi vor aminti mereu de versurile pe care le scriau sau le citeau de pe peretii toaletei unui anumit bar din zona strazii Matasari, nu singurul de altfel care le oferea astfel clientilor sai un spatiu de exprimare artistica neobisnuit.

Sa mergi la toaleta nu mai era un simplu act fiziologic, era un prilej fie de creatie, fie de culturalizare.
Vremurile au trecut, la fel si aceasta moda, intre timp a aparut publicitatea in toalete, intr-o incercare timida de a folosi momentele in care omul este singur, expus si vulnerabil.

Probabil in acelasi spirit, o persoana intreprinzatoare a exploatat cu folos timpul petrecut in toaleta de la cinematograful Studio. Anuntul de mai jos denota un spirit de sacrificiu iesit din comun, avand in vedere locul desfasurarii actiunii de scriere.


11 comentarii:

Anonim spunea...

Am mai vazut acest anunt si in alte toalete, de exemplu in mall-urile din Vitan sau Cotroceni, cu acelasi scris. Probabil autoarea este fan al publicitatii de guerilla: suprinzatoare si gratis. :))

Zazuza spunea...

in capul meu se face o asociatie ciudata intre locatia aleasa pentru publicitate si faptul ca aceasta publicitate este facuta pentru servicii de coafura... brrrrrrrr...

Anonim spunea...

@Zazuza: ceva de genul "Daca te coafezi la noi, o sa arati ca iesita din toaleta". Bun slogan, nu? :D

Mirona spunea...

Romanii sunt marketeri si PR innascuti ...NOT! :))

Morticia spunea...

Culmea este ca astfel de mesaje mai degraba iti atrag privirea (macar pentru amuzament) decat afisele conventionale de prin toalete.

Lady Io spunea...

@teampit
Asta cred ca se numeste prostie in serie? De ce i s-o fi parand distractiv sa stea intr-un WC si sa scrie o chestie pe care nimeni nu o va citi cu respect?

Lady Io spunea...

@Zazuza & teampit
Poate din cauza asta nici nu am avut curiozitatea sa ma uit pe site-ul respectiv.

Lady Io spunea...

@Misaki
Dar originali? Sau nici macar...

Lady Io spunea...

@Morticia
Da, desi nu cred ca e si cu folos. Ce incredere as putea avea intr-o firma care face asa ceva?

Alexandra spunea...

Am gasit acest anunt in mai multe toalete in Bucuresti, ba chiar si in toaleta unei benzinarii de pe autostrada. Daca ne-am chinui cred ca am putea chiar sa dam de urma doamnei sau domnisoarei care le scrie :D

Lady Io spunea...

@Alexandra
Deci putem alcatui un profil: este iubitore de shopping, dar gusta si festivalurile de film. Ii place sa calatoareasca si este pasionata de coafura :)