duminică, 13 iunie 2010

Caldura mare

Pe strada, oamenii transpira in exces, iar sudoarea se imbina cu mirosul de nespalat si cu sudoarea uscata pe hainele de ieri.
In autobuz aerul conditionat nu functioneaza, iar in tramvai nici nu exista. Mirosurile oamenilor se imbina cu cele ale plaselor din mainile lor. Cate un homeless de serviciu in fiecare autobuz asigura inghesuirea calatorilor in jumatatea mai putin afectata de mirosul patrunzator.
In unele case, musafirul se vede prins in capcana fricii de curent. Geamurile sunt bine inchise, iar aerul conditionat si ventilatorul lipsesc, pentru ca nu cumva vreun curent de aer buclucas sa ajunga in casa.
Oamenii devin tot mai nervosi pe masura ce temperatura creste, iar o cearta despre aerul conditionat poate aduce sfarsitul unei amicitii.
Altfel, totul bine. Am transmis din Bucuresti. Unde mall-urile sunt pline, in timp ce la targul de carte cam batea vantul comparativ cu alti ani. Nu e criza, e caldura de vina. Cica.

PS Au trecut 20 de ani.

16 comentarii:

Mirona spunea...

Horror stories! :) Mi s-a intamplat sa merg de la Universitate pana in Drumul Taberei vara doar ca sa nu iau autobuzul...

Lady Io spunea...

@Misaki
Te inteleg perfect, si eu prefer mersul pe jos autobuzului.
Cred ca suntem vecine de cartier :)

Monica spunea...

alaltaieri am povestit cu o mexicanca, pleaca sa traiasca la paris. experiente de prin marile orase iar eu, nu mult umblata dar circuland cu metroul si autobuzul in Bucuresti, Ciudad de Mexico si, cum spuneam, Paris, i-am lasat cu limba de "ramas bun": "sa ai mereu o esarfa frumos mirositoare la gat, sa-ti poti astupa nasul." am desprins urmatoarele categorii:
Bucuresti: lume nu prea bine imbracata, mijloc de transport in comun, putoare.
Paris/Londres: lume mai bine imbracata, mijloc de transport in comun, putoare iute.
Ciudad de Mexico: lume foarte foarte modest imbracata, mijloc de transport in comun, miros de detergent nu prea bine clatit de pe haine, miros de sapun (realmente se simte), miros de deodorant.
Si niste nasuri pe sus de nu le ajungi cu prajina la niste parizieni veniti pe aici ca tot zenul mi se duce naibii!

Lady Io spunea...

@Monica
Prefer hainele proaste insotite de mirosul de sapun :)

Diana Alzner spunea...

Dacă vă plângeţi de Bucureşti, înseamnă că n-aţi circulat "cu rata", vara, prin Oltenia. :) Pe lângă efectul de cuptor cu microunde, acolo mirosurile sunt un disconfort minim faţă de înghionteli, înjurături pentru ocuparea locurilor libere, jocul de cărţi din spate, cu miză, baba care leşină lângă şofer, copiii care au rău de maşină...

Miss Zebra spunea...

eu port permanent in geanta un evantai (chinezesc din lemn traforat) bine imbibat cu parfum. Este extrem de eficient!

Lady Io spunea...

@Diana Alzner
Inghiontelile si injuraturile sunt la ordinea zilei, ne lipsesc jocurile de carti. Nespalarea se pare ca e boala nationala.

Lady Io spunea...

@Miss Zebra
Si totusi, insuficient, cred.

Zazuza spunea...

nici la Viena n-am mirosit nimica, decat tot asa, cum zice Monica, un miros patrunzator de detergent (trebuie neaparat sa aflu ce marca e, de curiozitate, ca se pare ca majoritatea il foloseste) si de un deodorant de femei care miroase frumos si racoritor si imi aduce aminte de copilarie. tot asa, trebuie sa aflu ce e - sunt curioasa tare :))

Lady Io spunea...

@Zazuza
Daca-ti aminteste de copilarie, o fi FA sau 8X4 :D

Monica spunea...

pai si eu tot mirosul acela de curat, ce sa mai ocolim cuvantul, il prefer!
aveam in bucuresti o colega de serviciu (iertati-ma, spun des povestea asta, s-ar putea sa ma repet)care, aparuta la 8.30 la birou, super machiata *(se mai machiaza romancele, mai mult decat trebuie,se?) mi-a zis, deznadajduita, ca asa de tare s-a grabit in dimineata aia ca n-a avut timp nici sa se spele pe dinti.
cat despre ce spune Zazuza, sper sa nu se refere la Mozaic sau la Farmec 16:)
ideea cu evantai parfumat suna bine, dar in inghesuiala si mai ales cand trebuie sa tii bine de poseta, sa nu ti-o ia/taie cineva, mai poti flutura nonsalant cu miros frumos?

Zazuza spunea...

Monica, brrrrrrrr, groaznic!! Mozaic mirosea a insecticid! asta e ceva ce miroase super bine, aloe ceva, proaspat asa... nush ce-o fi! iata prima mea dilema austriaca: legata de deodorantul femeilor hahaha

Lady Io spunea...

@Monica
Parca nu se mai fardeaza atat de multe romance excesiv... pana la urma e si asta un progres. Poate ca asa le mai ramane timp totusi pentru spalat pe dinti :D
Oh, imi amintesc de Mozaic!

Anonim spunea...

Nici eu n-am ajuns anul asta la Bookfest de groaza caldurii si mai ales a ideii ca ar fi trebuit sa folosesc autobuzul. :(

Lady Io spunea...

@teampit
Am avut norocul sa merg cu un autobuz cu aer conditionat. In schimb, la intoarcere a fost un cosmar. Cand am coborat din autobuz la cele aproape 40 de grade de afara mi-am zis: in sfarsit, racoare!

Korf spunea...

Costul in timp al unei baite fugare, sau macar al unui dus: in jur de 15 minute, depinde de viteza in executie a fiecaruia; bucuria de a sari peste acest pas si de a calatori in mijloacele de transport in comun oferind tuturor calatorilor miasma personala atat de complexa, cumulata in zile intregi, poate chiar saptamani: nepretuita.