marți, 16 noiembrie 2010

Femeia de serviciu

Femeia de serviciu de la noi din bloc isi aducea si familia sa o ajute la curatenie: sotul si unul dintre copii. In fiecare dimineata ii auzeai vorbind intre ei de la un etaj la altul, fiecare facand curat la alt etaj. Scarile erau ude de sus pana jos, iar in bloc nu mai dormea dupa 7 dimineata decat cine avea norocul sa fie posesorul unor dopuri de urechi performante. Volumul imens de munca probabil ca-i dadea gata pe cei trei, astfel incat niciodata nu s-a putut spune ca in bloc era cu adevarat curat, in ciuda faptului ca activitatea lor era febrila si foarte evidenta.

De cateva saptamani, familia de serviciu a fost inlocuita cu o singura femeie de serviciu. Nu o aud cand munceste, am zarit-o o singura data, in treacat - altfel as fi crezut ca nici nu exista. Se pare ca face fata si fara ajutoare. Iar in bloc este mult mai curat.

4 comentarii:

PeterG spunea...

Si eu care credeam ca sunt singurul detinator al unei "familii de serviciu". In cazul meu, nu stiu exact cat de numeroasa este familia. Cert este ca peste dl. si d-na nimeresc in fiecare zi. Cu toate ca aparitia si-o fac destul de devreme si dispar undeva spre seara, scara blocului tot la fel arata si miroase (a se citi -> nu prea bine).
Astept cu nerabdare momentul in care "minunatul" domn administrator va decide sa inlocuiasca familia buclucasa cu o persoana ce chiar sa-si faca treaba.

Lady Io spunea...

Spune-i administratorului ca la noi a functionat ;-)

Gilda spunea...

Zau asa, Lady Io, dupa ce ca familia, celula de baza a societatii, este din ce in ce mai firava si mai amenintata, tu te bucuri ca a fost dislocata o astfel de celula din blocul tau? Mai ales una care manifesta solidaritate si o buna comunicare? Ntz ntz ntz :))

Lady Io spunea...

De trei ori vinovata, pentru fiecare in parte :-)