vineri, 24 aprilie 2009

Curentul, bata-l vina!

Urc in tramvai. Putoare mare. Si cald, ca-l batuse soarele toata ziua. Ma asez langa o fereastra deschisa, cautand ca pisica aerul curat.
Nu ma asez bine si mai urca in tramvai o doamna care fara nicio jena se duce si inchide toate geamurile din zona, apoi se aseaza pe un scaun. Se scuza catre o batranica de alaturi: "Era curent!". Batranica da din cap aprobator.

Dar putoarea, mirosul ala oribil? Nu a deranjat-o.

Acum, nu imi place nici mie sa stau in curent. Dar nici chiar asa!

Si apoi imi amintesc de diverse persoane care in miezul verii, la temperaturi de peste 40 de grade, se isterizeaza daca se da drumul la aerul conditionat.

Si imi mai amintesc si de cineva care imi povestea despre un strain care remarcase ca romanii invinovatesc curentul pentru o gramada de boli. Te doare maseaua? Te-o fi tras curentul. Te doare un picior? Te-o fi tras curentul. Ai gripa? Te-o fi tras curentul. Jumatate din bolile romanilor sunt provocate de curent.

Dar durerea asta in cot fata de ceilalti de la ce s-o trage? Tot de la curent?

12 comentarii:

Vilhelm man spunea...

Buna intrebare!
O seara minunata iti doresc!

Lady Io spunea...

@valy
Multumesc, si tie la fel!

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

da, cred ca tot de la curent, si tot de acolo ni se trage si durerea in c*r (mde, desi acolo vantul ar justifica-o)... culmea stii care e? am o prietena in State (americanca), ce a stat pe la noi prin tara vreo doi ani. acum, ca e din nou in tara ei, a dus in valiza (?!) si cateva din obsesiile pe care au reusit sa i le imprime aici: curentul si veto-ul total si iremediabil aplicat cuburilor de gheata din cola :|. si mai culmea este ca am impresia ca asta cu "e curent!" e o chestie balcanica: am intalnit-o si in Serbia. e drept ca putoarea nu... doar batranicile si curentul (huh, asta suna direct a titlu de roman...)

ami.dobrigeanu spunea...

multi dau skip igienei personale din "to do"-ul zilnic. vorbesc de oamenii de rand.

si cand te gandesti ca afara se merge cu tramvaie ecologice si se incurajeaza populatia sa le foloseasca mai des pt fluidizarea traficului, te apuca groaza de situatia de aici.

schimbarea in Ro va dura mult si va consta in schimbarea mentalitatii.
daca se reuseste asta, restul va fi mult mai usor!

coryamor spunea...

offf da, imi amintesc. se pare ca lucrurile stau la fel prin transportul public din romania. ai uitat sa specifici inca o chestie despre curent :): "de la picioare te ia!!" haha
PS: ghici cu cine am cinat aseara????

Lady Io spunea...

@Zazuza
Mda, ce bine ar fi daca am ramane cu curentul, dar am scapa macar de putoare...

@ Ami
Ma bucur sa te vad aici :-). Mi-a placut blogul tau.
Din pacate, schimbarea mentalitatii s-a produs deja. In rau. Si in modul cel mai profund posibil. Nu pastrez sperante pentru viitor, nu reusesc.

@coryamor
Incep cu PS-ul: sunt geloasa!
Si da, intotdeauna de la picioare, intr-adevar :-))

coryamor spunea...

hehe! sunt doi dulci! ma bucur foarte tare ca i-am cunoscut!!!

Lady Io spunea...

Sunt, asa e:-)

Garfield spunea...

Boala romanilor, curentul, este atotputernica si se transmite genetic. Altfel, nu imi pot explica de ce foarte tinerii mei colegi refuza cu obstinare dechiderea geamurilor, macar din cand in cand, si ce este mai rau pornirea aerului conditionat in zilele calde. Asa ca nu cautati titlu de roman de tipul Baba si vantul, pentru ca am observat ca si barbatii se simt afectati de aer proaspat. Despre colege, ce sa va spun, numai gravide nu au ramas de la curent sau aer conditionat si nici asta nu este foarte sigur.

Lady Io spunea...

Mda, observ ca e o problema generala. Chiar si mama mea se plangea de ceva similar ;-)

SharK spunea...

si pe mine m-a tras curentul :)))

Lady Io spunea...

Si pe mine m-a mai tras curentul:-))
Insa ma aduc la disperare cei care inchid totul, de nu mai poti respira, pe motiv ca-i trage curentul.