vineri, 9 octombrie 2009

Intamplare cu babuta, tramvai si gard

Statia de tramvai este peste drum de statia de autobuz. Ca sa ajungi de la autobuz la tramvai, trebuie sa te duci pana la trecerea de pietoni si sa traversezi. E un pic de mers.
Babuta din titlu se afla in statia de autobuz, sprijinita in carje. Nu vrea sa mearga pana la trecerea de pietoni. Asa ca traverseaza sontac-sontac, abia mergand, intr-un moment in care masinile erau oprite la stop.
Ajunge cu greu la statie. Statia are gard. Nu degeaba. Babuta incearca sa sara gardul. Carjele o incurca. Reuseste sa le mute pe partea cealalta a gardului si incearca iarasi sa sara gardul, tremurand din toate incheieturile. Un pusti incearca sa o ajute, dar nu reuseste.
Babuta adopta alta tactica: incearca sa se bage prin gard. Nu se poate apleca. Ce ghinion!
Intre timp, masinile au verde si pornesc. Porneste si babuta, printre masini, catre trecerea de pietoni, abia mergand.

Sa se afle: cat timp si cata energie a economisit babuta in incercarea ei de a traversa printr-un loc nepermis?

12 comentarii:

Miss Zebra spunea...

Exact in seara asta, l-am vazut si eu pe un mosulica, care a coborat din tramvai pe Calarasi in fata la Sf. Mina si a facut un adevarat slalom printre masini si soferi nervosi, pentru ca sa ajunga exact unde l-ar fi dus si mersul pe trecerea de pietoni, la statia de benzina. Dar se pare ca este un moment cand iti vine chef de viata aventuroasa.... chestiile simple nu te mai satisfac, ai nevoie de adrenalina...

Zazuza spunea...

astia sunt aceeiasi care iti bat in teava la bloc daca dai muzica un pic mai tare, si care te spioneaza cand treci pe hol (a se vedea povestirile lui Lady Io cu "ah, nu sunteti de la lumina?!") :)).

Flavius Ţerbea spunea...

Babuta nu e de vina! Divina sunt cei care au pus gardul ala acolo ca sa-i incurce pe cetatenii dornici de slalom printre masini. Si mai sunt divina si acei politisti care nu dau un exemplu cu o amenda data unei biete babute, ca sa se invete lumea minte...

cor y amor spunea...

poze, poze, vrem poze de la eveniment! :)

Lady Io spunea...

@Miss Zebra
O fi pofta de adrenalina, dar combinata si cu un stil romanesc de a ignora anumite reguli.

Lady Io spunea...

@Zazuza
Saraca, nu era destul de vioaie ca sa asculte la usi, tocmai de asta mi s-a parut ce demersul ei era complet inconstient.

Lady Io spunea...

@Flavius
Amenda? Cred ca nu am mai vazut amenzi date pietonilor de cand eram... nu, cred ca nu am vazut vreodata.

Lady Io spunea...

@cor y amor
Am vrut sa fac poza, dar nu am putut, din motive obiective :-(

Anonim spunea...

Acesti mosi si babute sunt, de asemenea, aceiasi care merg pe mijlocul strazii si tu cand vii cu masina, incet, fara sa claxonezi si fara nicio urma de agresivitate, se intorc la tine si striga "Lua-v-ar dracu' cu masinile voastre!". Si sunt tot aceiasi care lesina la coada la medicamente si la pupat moaste, dar la bilete la revelionul lui Vanghelie sunt in stare sa vina de la 3 dimineata si sa-si dea coate si pumni, cu o energie inexplicabila. Nu stiu unde le dispar toate bolile in momentele alea. :|

Morticia spunea...

Eu am luat amenda de traversare prin loc nepermis cand eram prin liceu :D si am si platit-o :P Si in acelasi timp cu mine traversase si o babuta. Ea a scapat neamendata din motive neelucidate inca.
Si vin in completarea a ceea ce a scris Iulia: sunt tot aceia care urca foarte sprinteni in mijloacele de transport in comun si isi fac loc cu coatele pana la un loc, iar daca nu gasesc loc incep sa se planga ca sunt operati, bolnavi etc. desi pana atunci erau foarte energici...

Lady Io spunea...

@teampit
Exact, si mai dau si cu posetuta in masina de nervi ca nu le cedezi trecerea, desi traverseaza total aiurea.

Lady Io spunea...

@Morticia
Uau, asta chiar e surprinzator! Dar am senzatia ca acum nu mai da nimeni amenzi pentru asa ceva.