luni, 10 mai 2010

Maricica si Fane

Maricica si Steluta se stiau inca de mici, fiind vecine de bloc. Mari si Steli, dupa cum le strigau parintii lor, erau nedespartite. Maricica stia ca Steluta este mai urata decat ea, de aceea o tinea aproape, astfel incat frumusetea ei sa nu treaca neobservata. Comparatia ii servea scopului. Steluta era mandra ca este prietena cu Maricica, cea mai admirata fata de pe scara si din clasa. Ceea ce nu o oprea sa o barfeasca de fiecare data cand aceasta nu era atenta.
Prima oara cand a auzit cuvantul "curva", Steluta a decretat tuturor ca Maririca este curva. Pe atunci aveau opt ani. Reputatia facuta de barfitoarea ei prietena a ajutat-o in mod ciudat pe Maricica sa devina si mai populara.


Pe Fane l-a cunoscut la strand, cand era cu Steluta. El era frumusel, cu parul dat cu gel, un lant cat degetul la gat si un tatuaj cu semne chinezesti chiar sub ureche. Atata non-conformism! Maricica nu era o incepatoare, a remarcat ca avea trening de firma, iar lantul de la gat impreuna cu maieul alb contrastau placut cu bronzul dobandit in sesiunile prelungite de mers "pe strand".


Cei doi baieti fumau pe o banca la umbra in timp ce ele se machiau pe cearsaf. Fane a pus ochii pe Maricica si a inceput sa vorbeasca mai tare, pentru a-i atrage atentia. Maricica s-a inrosit pe sub fondul de ten si a trimis-o pe Steluta sa-i ceara o tigara. I-a adus chiar el tigara, in timp ce Maricica si prietenul lui Fane ranjeau satisfacuti.


Afinitati aveau destule, si-au dat seama in curand. Aveau si ei pasiuni comune: lectura. El ii povestea despre ultimele lui lecturi despre Mutu, ei ii povestea cu emotie despre Andreea Marin. Un moment de ruptura era aproape: atunci cand si-au dat seama ca el citea Click, iar ea Can-Can. O divergenta de opinii in aceasta privinta era sa fie fatala relatiei. Din fericire, Steluta, mult mai citita decat ei, a pus punct disputei, aratandu-le ca amandoua ziarele sunt "calitative".


In seara aceea s-au hotarat sa se casatoreasca. Maririca era gravida. Parintii au fost de acord cu casatoria, copiii mai aveau un pic si terminau liceul, era normal sa-si faca un rost in viata.
Intre doua telenovele si o lectura din Can-can, i-a venit sa planga. I-ar fi placut sa existe o confruntare demna de o scena din "Cuibul de vipere". Isi pregatise replici, facuse mii de scenarii. Dar ce folos?

--

Cititi aici si primul capitol al povestii noastre dambovitene.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Aaah, imi place ca ai introdus si intriga secundara. :))

Zazuza spunea...

LOOOOOL! roman contemporan de cartier - s-a nascut un nou gen!

Vero spunea...

Frumoasă poveste. Hazoasă. Şi realistă. Mi-a readus buna dispoziţie :)

Lady Io spunea...

@teampit
It's my first time :D

Lady Io spunea...

@Zazuza
Peste 20 de ani va fi in cartile de romana :))

Lady Io spunea...

@Vero
Ma bucur. Ai citit si primul capitol, despre Steluta?

Vero spunea...

Nu-l citisem, dar l-am citit acum. Mi-a plăcut.
Trebuie să-mi fac timp să trec pe aici mai des! :)

Mirona spunea...

Oho, se complica treaba! :D Va fi un triunghi amoros sau poate un patrat? :)

Lady Io spunea...

@Vero
Sa-l iei si pe Griska :)

Lady Io spunea...

@Misaki
Nici eu nu stiu... povestea se scrie singura :))

Vero spunea...

Il iau şi pe Grişka, bineînţeles - nu-l las singur acasă :)

Diana Alzner spunea...

Se complică treaba. Poate fi tragic, poate fi comic, dar dacă reuşeşti o combinaţie între ele, va fi realist. :) Mi-a plăcut. Dacă introduci şi dialoguri, o să fie spumos. :)

Lady Io spunea...

@Diana Alzner
O sa vedem. Povestea asta se scrie singura, din cand in cand.