luni, 3 mai 2010

Campanii

De cateva zile, bannere uriase au invadat orasul. Pe ele sunt scrise mesaje de genul: aici s-ar putea face un pasaj / pune semafoare sincronizate daca s-ar colecta la bugetul stat un milioar de euro, cat se pierde anual din contrabanda cu tigari.

Primul gand al meu a fost: bun, si cat costa campania asta? Cat s-ar economisi din bugetul de stat daca am renunta la campanii deopotriva stupide si inutile? Cui i se adreseaza campania: celui care cumpara tigari de contrabanda? Mesajul il va sensibiliza, un val ii va cadea de pe ochi si va zice: ia uite, cum greseam, de azi inainte nu-mi mai iau tigari de contrabanda? Sau i se adreseaza contrabandistului, care dintr-o data isi va pune problema ca pagubeste bugetul de stat?


Intre timp am aflat ca nu este o campanie platita din bugetul de stat.

Totusi, ramane prin parte a enuntului: aici s-ar putea face ceva bun daca ar fi bani. Serios, chiar nu sunt bani? Sa ne gandim: arbori ornamentali uscati dupa cateva luni; trandafiri smulsi si inlocuiti cu grilaje de lemn si plante scumpe, talas pus artistic intre straturile de flori schimbate in fiecare sezon, fantani, plante tunse in forma de elefanti, mineri si elicoptere. Asa ca sa ne revenim un pic: bani sunt. Doar ca sunt cheltuiti pe niste prostii scumpe si inutile, in vreme ce Bucurestiul se cufunda in mizerie si aglomeratie.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Ah, deci este o campanie finantata de un producator de tigari. Care, desigur, are doar dorinta pura si generoasa sa vada semafoare in Bucuresti si nu-i pasa deloc, dar deloc, de cate tigari ar vinde in plus daca s-ar elimina contrabanda. Ce-mi plac campaniile sincere si fara interese ascunse! :|

Lady Io spunea...

@teampit
Desigur :), totul pentru binele statului si al omului de rand.

Zazuza spunea...

acuma vin si eu cu o intrebare: nu era vorba ca fumatul dauneaza grav sanatatii si nu ii mai facem reclama? sau, ca sa inteleg mai bine, dauneaza numai daca se fumeaza tigari de contrabanda... hmmm...

Lady Io spunea...

@Zazuza
Cam asta se discuta si in articolul respectiv, este interesant insa ca exista raspunsuri pentru toate :|

Morticia spunea...

Reclama asta e stupida din orice parte o privesti. Poate fi vazuta lejer ca o instigare la fumat pentru binele poporului. But on the other hand, de data asta noi sigur sigur nu suntem in target ;))

Lady Io spunea...

@Morticia
Cred ca totusi se adreseaza celor care deja fumeaza. Deci da, nu suntem in target :))