miercuri, 2 iunie 2010

Mda

Nu comentez, va recomand sa cititi ceva.

12 comentarii:

Zazuza spunea...

pai e simplu: tara te vrea prost. ca daca esti destept, tre sa pleci din tara (nu e cazu' meu, vb asa, in general). pai de ce credeti voi ca se da in profesori cu atata sete? ca sa plece din invatamant si aia doi-trei dedicati care mai sunt p-acolo si sa ramana imbecilii. imbecilii nu carcotesc, nu sunt greu de manipulat. ce nu e clar inca?!

ViVa el Penguin! spunea...

are dreptate autorul. Dar -si chiar nu intentionez sa jignesc nici o categorie profesionala- ganditi-va ca respectivul se refera la viitori profesori de engleza. Ok, stundetii lor vor spune "his" in loc de "you", rad de ei vreo cativa si se termina povestea. Imaginati-va insa ca acelasi proces de degradare este cam peste tot. Imaginati-va ingineri care construiesc dupa ureche, medici care nu stiu ce fac, cercetatori - l-ati vazut pe ala in Libertatea cu cancerul si parul?! -care sunt total pe dinafara. Si asta, dragii mei, in conditiile in care tara -voastra- trebuie si asa sa sara peste un prag de potential imens pentru a atinge echilibrul. Romania fura ce nu trebuie, pe ea insasi, in loc sa fure inteligenta (sa copieze macar corect carti actuale din afara). no other comments.

Lady Io spunea...

@Zazuza
Asta incerc sa le explic si eu unora: in invatamant raman 2-3 pasionati si cei care nu se pot angaja in alta parte. Asta e, de unde sa mai ceri apoi calitate?

Lady Io spunea...

@Viva el penguin!
O, eu cred ca pe alocuri este chiar intentionata degradarea aceasta. Pentru ca oamenii prost pregatiti sunt foarte usor de manipulat.

Reanata spunea...

Lady lo, marturisesc ca am fost in extaz in Decembrie 1989 si in acelasi timp atat de naiva! Dar cosmarurile cele mai rele sunt nimic fata de ceea ce se intampla in Romania de astazi. Sunt sperante? Cu un tineret educat asa cum vedem in acest articol, cum mai putem avea sperante?

Anonim spunea...

Am primit si eu articolul asta pe mail si am vrut sa scriu un post despre el, dar am renuntat. Cred ca astia care avem acum 30 si ceva de ani suntem ultima generatie care a invatat cat de cat la scoala (macar sa scrie corect) si cand o sa murim noi, o sa dispara si limba romana si o sa se treaca la romana de messenger pe care o vor preda profesorii la scoala. In rest, tot ce aveam de spus, scrie deja in articol. :(

ViVa el Penguin! spunea...

@Lady Io

Intru totul de acord cu tine. Cei santajabili/usor de inlocuit sunt promovati pentru lejeritatea cu care pot fi controlati. Priviti sistemul ca pe o piramida progresiva a non-valorilor: un sef mediocru angajeaza subalterni mai varza, astia la randul lor altii si mai si etc. Se creaza un sistem care amplifica stupizenia si incapacitatea, si toate izvorasc din dorinta de a conduce a unora care nu au nici capacitatea intelectuala, nici cunostintele necesare. In plus, economia nu are un fundament real, cei care conduc se pare ca nu stiu cat de profitabila este promovarea unora care muncesc/stiu ce fac/sunt inteligenti si orientati. Oricum se castiga milioane din afaceri necurate, ce rost are sa-i mai munceasca atunci cand pot taia o fabrica ptr fier vechi in 1 saptamana?

Lady Io spunea...

@Renata
Sunt, din pacate, extrem de pesimista cu privire la viitorul acestei tari. Nu este vorba doar de o lipsa de educatie, ci si de un refuz violent al tinerei generatii de a accepta educatia.

Lady Io spunea...

@teampit
Pe vremea cand eram eu profesoara inca se mai invata destul de bine limba romana. Din cauza ca messenger-ul era la inceput, cred. Dar ceea ce se intampla acum mi se pare scapat de sub control.

Lady Io spunea...

@Viva el penguin!
Corect. Asta este de fapt esenta: de ce ce sa muncesti cand poti sta lejer?

mimi spunea...

eu prefer sa cred ca se mai si exagereaza. da, e mai rau acum decat in urma cu 10 ani, dar eu cred ca exista si copii care invata. iar profesori incompetenti au existat si pe vremea noastra. eu am avut multi din acestia si in liceu si in facultate. si nu absolvisera studiile dupa 1989.

Ana spunea...

Zazuza, trebuie sa iti dau dreptate! Asa este!Este o atmosfera de neinchipuitin scoli! Daca iti faci datoria esti privit cu ura, toata lumea te ia drept un ciudat, un neadaptat vremurilor. Eu am o eleva care stie mai multa carte decat profa ei de liceu care a terminat la spiru haret; eu nu dau nici o ceapa pe facultatile particulare, nici cele de stat nu mai sunt ce erau pe vremea mea!
Am primit si eu articolul acesta pe mail...