vineri, 6 februarie 2009

Bucurestiul din visele primarilor

Primarii din ultimii ani au descoperit placerea de a impodobi Bucurestiul, asa cum numai unele femei isi ascund pielile atarnande, fetele cazute si trasaturile distruse de vreme prin afisarea unor bijuterii cat mai mari, care sa indeparteze atentia privitorului de la obiectul privit.

Hai sa vorbim despre palmieri. Cand eram copii, palmierii apareau numai in benzile desenate. Romanii insista insa sa ii planteze aici, scopul nu l-am inteles niciodata. Vom fi o tara mai exotica, vor fi turistii mai atrasi de palmieri, vom avea noi macar vreo gadileala privind acesti copaci care sufera departe de mediul lor natural? Vrem sa fim ceea ce nu suntem, sa parem mai buni si mai frumosi? Ne vor ajuta oare palmierii?

O alta obsesie a primarilor - mai a ales a celor de sector - sunt fantanile. Nu e rau ca exista, mai curata aerul, insa le-ati vazut cat sunt de urate? In sectorul 2 au aparut mai multe fantani cu impresii de obiecte de arta. Cele din sectorul 6 par niste castroane de plastic, sunt de o uratenie colosala. Am auzit de planul lui Oprescu de face o fantana arteziana cantatoare. Cine se bucura de toate aceste "investitii", in afara de firmele care castiga licitatiile? Bucurestenii? Nu prea cred. Vor fi atrasi turistii? De ce ar veni la Bucuresti sa vada o fantana cantatoare, cand pot sa vada una grandioasa la Barcelona, si in plus se pot plimba si printr-un oras cu adevarat turistic.

Cainii vagabonzi se inmultesc pe strazi, sunt santiere pretutindeni, noroiul se intinde pe trotuare, nu exista locuri de parcare, nivelul de poluare fonica este extraordinar de mare, traficul este un cosmar... dar nu e o problema. In definitiv, avem palmieri, avem fantani, ni se promite chiar si o autostrada suspendata (daca santierul se misca la fel de repede ca cel de la autostrada Bechtel, eu zic ca e cazul sa ne mutam din Bucuresti).
Cu alte cuvinte, tara arde, iar primarilor le arde de irosit banii pe tampenii!

3 comentarii:

Morticia spunea...

Sa aiba puradeii de la intersectie in ce sa se balaceasca... Prin asta socand turistii, in niciun caz incantandu-i!

Lady Io spunea...

@Morticia
Tocmai am citit ca in sectorul 3 se pregatesc niste fantani noi... generatia asta de primari va fi cunoscuta in istorie ca generatia fantanarilor, se pare ca sunt obsedati de fantani.

Morticia spunea...

Da, am auzit si eu :| Sunt obsedati de orice le face buzunarele mai volumionase...