joi, 12 februarie 2009

Ce ii trebuie Bucurestiului? Gondole pe Dambovita

Din seria "La ce se mai gandeste primarul meu" astazi va fi vorba despre gondole.

Planul este asa: pe Dambovita vor fi puse gondole cu vasle (!), nu am inteles de ce fara gondolier. Si cine va da la vasle? Turistul?
Pe lacurile din Bucuresti vor exista vase "de epoca" - adica, dupa cum explica un reprezentant al primariei; fiecare vas va avea un specific: unul va fi vas de pirati, altul va fi vas grecesc, altul spaniol etc.

Atentie! Gondolele si corabiile vor fi comandate la o firma din Olanda. Hmm, parca incep sa se lege lucrurile, nu? Cineva isi asigura un comision...

Bun, si la ce ne foloseste? Acest hibrid venetiano-dambovitean nu are nimic specific locului. Vasele cu panze nu au nici ele nimic specific locului. Si atunci de ce sunt interesante? Nu vor atrage mai multi turisti in Bucuresti. Stiti de ce?

Pentru ca turistilor nu le place mizeria, nu le plac cainii vagabonzi, nu le place aglomeratia, nu le place zgomotul. Un bucurestean care nu si-a mai vazut de multa vreme orasul ar putea crede, citind aceasta stire, ca toate aceste probleme s-au rezolvat. Nu, ele s-au inrautatit.

Asa ca hai sa le recomandam celor de la primarie sa aiba un pic de decenta. Sa mai lase prostiile si comisioanele si sa se ocupe de problemele mari ale Bucurestiului. Cat mai repede.

2 comentarii:

Cristian Calinoiu spunea...

Eu nu vreau nimic de la primarul Oprescu.
Vreau sa ma surprinda EL frumos si sa faca ceea ce nu promite. Adica sa nu-mi promita parcari, pasajul de la Basarab terminat, fluidizarea traficului si transport in comun rapid si eficace.

Lady Io spunea...

Foarte bine zis! Perfect de acord!