sâmbătă, 17 octombrie 2009

Capitala Cycladelor - Syros

Nu va e frig?
Mie imi este. Si mi-am amintit ca numai trei saptamani au trecut de cand soarele si marea erau peste tot. Asa ca astazi va voi povesti despre ultima insula vizitata in concediul din septembrie.


Ne-am dus pe insula Syros numai pentru cateva ore. Este o insulita micuta, aflata chiar in centrul arhipelagului Cycladelor. Tocmai din acest motiv a fost aleasa capitala administrativa a acestor insule.


Desi este capitala lor, nu seamana atat de mult cu ele. Portul este plin de vase de toate marimile, orasul este agitat si plin de scutere. Piata centrala a orasului este foarte larga, astfel de spatii uriase nefiind chiar obisnuite pentru insule. Tocmai de aceea am avut pentru cateva secunde impresia ca am ajuns pe continent.


Nu este o insula turistica, totusi vapoarele vin si pleaca, totul se desfasoara rapid. Vapoarele care vin din insulele din jur sunt pline de oameni care vin sa-si rezolve probleme administrative. Unii se intorc acasa si cu cate o cutie de prajituri "de la oras", desi nu exista cofetarii proaste in Grecia (sau eu nu am gasit)


Insula este plina de vilele si barcile grecilor instariti, care au gasit aici o oaza de liniste (evident, nu in capitala).


V-ati mai incalzit? Nici eu...

11 comentarii:

Zazuza spunea...

superb! parca ieri era vara!

Anonim spunea...

of, mie mi se pare ca am fost in concediu acum 5 ani, nu acum 2 luni... oricum, superba insula si superbe pozele :)

Sonho de Lisboa spunea...

eu chiar m-am mai incalzit uitandu-ma la foto :) foarte reusite!
si ma mai incalzesc si cu ceaiul acela piscacios de la tine!multumesc mult :))

Lady Io spunea...

@Zazuza
Mda :-(

@teampit
Si mie mi se pare tare indepartata vacanta, ma uit la pozele astea si nu-mi vine sa cred ca acum putina vreme eram acolo.

@Sonho
Immm, ma duc sa-mi fac si eu un ceai din ala :-)

Morticia spunea...

Ceeee frumos :) Eu incerc sa nu ma gandesc la vara si caldurica ce tocmai a trecut. In schimb am observat ca a inceput sa imi zboare mintea la Craciun si colinde (neautohtone) :D

mimi spunea...

de cate ori vad poze dintr-o tara calda cu plaja imi vine sa imi fac bagajul si sa ma mult acolo. intr-o zi poate imi va iesi :D

Lady Io spunea...

Si eu sper la fel. Poate vom fi vecine :-))

Lady Io spunea...

@Morticia
Mie imi plac si cele autohtone. Nu stiu cum va iesi insa bradul cu fiara in casa...

Morticia spunea...

:)) O sa sparga un glob, doua si o sa roada cateva ace. Alte pagube nu cred ca o sa produca :D

Mirona spunea...

Fotografiile sunt racoritoare si calde pe rand, la fel ca marea si nisipul fierbinte din ele ^_^ In Grecia nu am ajuns inca, dar o sa ajung cu siguranta, asa imi spun eu despre fiecare parte a lumii ^_^

Lady Io spunea...

@Misaki
Cred ca fiecare parte a lumii ne invata cate ceva.