joi, 29 octombrie 2009

A vazut careva zenul meu?

E la moda sa fii zen. Adica, daca am inteles eu bine, relaxat si linistit.
Asa m-am hotarat si eu sa fiu. Sa ignor mizeriile mai mari sau mai mici, tot ce este negativ si tot ce ma poate scoate din aceasta seninatate minunata la care visam.
Nu stiu daca voi ati luat vreodata o astfel de hotarare, insa va garantez ca Murphy este pe faza si se scarpina ghidus in barbie: aha, zen vrei? Mai vedem noi.

Asa am pornit eu ieri de dimineata catre serviciu, un mic zambet pe fata, optimism cat cuprinde si o sclipire vesela in ochi. Cum mergeam pe trotuar, un sofer a trecut in viteza pe langa mine (tot pe trotuar), a trecut printr-o baltoaca si m-a stropit de sus pana jos cu noroi. Si zau ca am ramas zen. Nici macar nu m-am enervat. Pentru ca nu stiam ca este doar inceputul.
Au urmat tramvaiul, cateva mizerii din partea celor din jur, care au culminat astazi cu unele mai mari, o intalnire ratata cu niste prietene. Si sincer, nu mai gasesc starea aia de zen pe nicaieri, parca nici nu a existat vreodata.
Este adevarat ca seara a fost salvata de niste vesti aproape bune. Dar zen-ul ia-l de unde nu-i. Il declar nul. Cine il gaseste il poate pastra, dar sa nu aiba incredere in el.

8 comentarii:

cor y amor spunea...

hahaaaa!!!! foarte faina ideea!!!!!!

Anonim spunea...

Stiu eu unde e zenul tau: s-a catarat intr-un copac, ca o pisica, si nu mai stie cum sa se dea jos de-acolo. ;)

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

zen? a zis cineva zen? ce e aia? eu n-am - sunt mai isterica din fire :|

Morticia spunea...

Eu nu cred ca cineva poate sa fie zen in orasul asta, sincer! Asa ca eu il sfatuiesc pe cel care gaseste zen-ul sau fuga cu el departe, departe :)

Lady Io spunea...

@coryamor
De a-l declara nul? :-))

Lady Io spunea...

@teampit
Cred ca e intr-o situatie fara iesire, nu se mai da jos de acolo.

Lady Io spunea...

@Zazuza
Se pare ca si eu, cu toate ca am martori ca m-am straduit.

Lady Io spunea...

@Morticia
Nu e doar orasul, sunt multi dintre cei din jur.