joi, 26 martie 2009

Banci cu apa?

Nu stiu ce sunt bancile cu apa si cum arata, dar iata ca Oprescu vrea sa puna astfel de banci in Bucuresti.
Mai exact, va transforma bulevardele Regina Elisabeta si Mihail Kogalniceanu in zone de promenada, pe traseul celor doua strazi urmand sa existe stalpi metalici decorativi cu ghivece de flori, doua fantani arteziene (v-am zis eu ca Oprescu are o obsesie cu fantanile astea) si banci "cu apa cu circuit inchis, prrin care se vede apa cum curge".
 
Eu i-as sugera domnului Oprescu sa puna niste banci normale - ca doar e criza peste tot, banuiesc ca si in bugetul primariei. Iar cu banii economisiti sa mai cumpere niste cosuri de gunoi, sa aduce cainii de pe strazi, sa mai adune din gunoaie.
 
Nu stiu daca observati un tipar in gandirea lui Oprescu: el nu se gandeste la lucruri marunte - gunoaie, caini vagabonzi, aglomeratie, zgomot, poluare. Nu, el viseaza la gondole pe Dambovita, banci cu apa, fantani cantatoare si alte proiecte mancatoare de bani. N-as avea nimic in principiu impotriva gondolelor si a bancilor cu apa, dar cred ca exista totusi alte lucruri care trebuie rezolvate cu prioritate.

6 comentarii:

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

e interesant cum pentru lucruri cu adevarat importante nu sunt bani, dar pentru niste fantezii kitschoase se gasesc intotdeauna... sick, I say, sick (ca tot e condus Bucurestiul de un doctor ;)) )!

Anonim spunea...

in curand ne vom pomeni si cu borduri prin care curg firisoare colorate, nu stiu exact de ce, insa colorate sa fie!!si cat mai costisitoare...semafoare din care tasnesc stropi rosu-galben-verzui...cosuri de gunoi cu diverse mesaje de multumire pentru trecatorii care le folosesc sau, dimpotriva, de atentionare pentru cei care inca mai au nevoie sa fie trasi de maneca atunci cand vine vorba de bun-simt...si atat de iubitele capace de canalizare, prevazute cu un sistem extrem de sofisticat care sa le permita, atunci cand se apropie vreo masina, sa ajunga la acelasi nivel cu strada/bulevardul/aleea/intrarea pe care au fost trantite in sila, dupa bunul plac al truditorilor care au simulat odinioara ceva lucrari prin zona...mai sus, mai jos...mult prea inclinate spre dreapta...sau poate stanga...sau, de ce nu, fara...ca nu se stie niciodata cand acele guri cascate isi vor dovedi utilitatea...

asa o revolta m-a cuprins...

Lady Io spunea...

@Zazuza
Sick, asta-i cuvantul, intr-adevar!

@Sonho_de_Lisboa
Te inseli: nu vor aparea obiecte care sa te indemne la bun simt sau sa faca ceva de bun simt, deci poti sa uiti de cosurile de gunoaie care te indeamna sa arunci ceva in ele si de capacele de canalizare care se retrag la nivelul strazii, facilitand mersul automobilelor. Nu, dar in rest da, avem toate sansele.
Domnule Oprescu, daca ati ajuns cumva la mine pe blog din intamplare, va rog, e o gluma, nu vrem si nu trebuie sa avem firisoare si stropi colorati. Sonho_de_Lisboa glumea... Va rog frumos! Va rog foarte-foarte frumos! O sa fiu cuminte!

Morticia spunea...

Pe mine ma enerveaza la culme nenea asta. Eu l-am votat si imi vine sa imi dau pumni in cap acum. Al doilea vot nu mi-l mai fura. Are numai idei crete si nu face nimic. Ah ba da. A facut langa serviciul meu o parcare. Adica parcarea exista de ani de zile, dar cu pietris. Iar el a turnat asfalt. De unde stiu? Pentru ca si-a pus o placuta din aia pe care scrie numele lui. Uau! O mare realizare! Tine-o tot asa! [sunt ironica daca are cineva dubii] :|

Lady Io spunea...

Am vazut ca e o moda cu primarii care-si pun placute comemorative. Probabil spera ca peste cateva mii de ani, numele lor sa devina celebru in urma unor descoperiri arheologice senzationale :-))
Cat despre Oprescu, nu l-am votat, dar asta nu ma face sa ma simt mai bine.

Morticia spunea...

:)) Da, de parca chestiile pe care le fac ei dainuie peste ani...