duminică, 22 martie 2009

Bucurestiul sapunit

Angajatii firmelor de salubritate au iesit zilele acestea pe strazi sa curete si sa spele (cu detergent biodegradabil) Bucurestiul - mai exact trotuare, strazi, cosuri de gunoi, banci si semne de circulatie.
I-am vazut si eu si chiar ma miram ce i-a cuprins asa o harnicie dintr-o data.
Dar intrebarea mea este: la ce ne foloseste?
Nu, nu imi spuneti ca e curat, ca e frumos, ca miroase bine. Asta stiu.
Ma intreb la ce ne foloseste ca se intampla asta astazi si poate la anu' pe vremea asta. Cu asta nu rezolvi absolut nimic. Este ceva temporar, o actiune care da bine in presa, dar pe termen lung nu aduce nimic. Maine va fi din nou murdar.
Actiunile astea heirupiste au ca unic scop vrajirea populatiei. Daca vrei sa ai un Bucuresti curat, trebuie sa ai un plan mult mai bine pus la punct. Un plan permanent si pe termen lung.

Ceea ce se intampla astazi este un nimic impopotonat.

Si, apropo de ce ne mai bucura ochiul prin Bucuresti si ce fac autoritatile, iata aici un mic exemplu.

7 comentarii:

to-morrow spunea...

Detergent??? Eu am vazut masini cu apa chioara si cu pamatufurile acelea care doar imprastie mizeria.

Sonho de Lisboa spunea...

tocmai am descoperit ca exista un site cu numele ''iubesc brasovul'' si m-am grabit sa te informez :-)
eu l-am vazut ca pe un soi de frate mai mic :-)

http://www.iubescbrasovul.ro/tag/brasov/

cel mai mult mi-a placut ideea de seara de povesti de la libraria okian ;-)

cat despre sapuneala bucurestiului de vis, o vad la fel de ridicola si inutila ca si tine...

Lady Io spunea...

@to-morrow
Eu le-am vazut si cu sapun (sau cu ceva care facea clabuc) ieri, insa mi se pare oricum inutil, cu sau fara sapun, atata vreme cat maine mizeria va fi tot acolo.

@Sonho_de_Lisboa
Multumesc, ma uit acum.

Anonim spunea...

Trebuie sa ai un plan mult mai bine pus la punct... un plan permanent si pe termen lung...total de acord. Dar pana una alta, in calitate de provincial pot sa-ti spun ca de ceva vreme incoace Bucurestiul e din ce in ce mai curat. Am fost week-endul acesta in Buc si chiar am observat o schimbare in bine. Si trecusera doar doua luni de cand il vazusem ultima data. Si nu numai eu. Au fost mai multe voci care au remarcat o imbunatatire a curateniei pe strazi. Si totusi va mai trece mult pana cand el va arata asa cum trebuie sa arate o capitala civilizata.

Lady Io spunea...

@ancus
Ai dreptate, nu vad intotdeauna diferentele de genul acesta, pentru ca, traind in Bucuresti, tind sa vad in continuare numai lucrurile negative.
Din pacate insa, asa cum ai spus si tu, pana cand va deveni o capitala civilizata (sau macar un oras civilizat) va mai curge multa apa pe Dambovita.
Cum o mare parte din vina o poarta chiar bucurestenii, depinde foarte mult si de ei aceasta schimbare.

Anonim spunea...

La mine in Tineretului n-am vazut masini cu sapun, in schimb angajatii de la salubritate au niste aspiratoare uriase cu care, evident, aspira trotuarele :) Tot e ceva!

Lady Io spunea...

@roshkatzika
Bine ai venit! Tocmai ce vorbeam ieri cu Zazuza despre blogul tau :-))

Revenind la subiect, tot e ceva, se mai ia din mizerie. Curatenia insa nu este suficienta, trebuie indepartata si sursa mizeriei.