joi, 12 martie 2009

**Fetite dulci** ca-n Bucuresti

Le vezi pe strada, in tramvai sau la mall. Sub stratul de fard le ghicesti trasaturile copilaresti inca. Genele sunt lungi, iar rujul depaseste uneori cu mult conturul buzei. Coafurile sunt de femeie, privirile sunt obraznice.
Miscarile sunt lente si studiate, hainele nu acopera, ci lasa sa se vada ce au mai bun. Uneori sunt foarte grase, alteori sunt foarte slabe, alteori au corpuri foarte frumoase
Cele mai multe vor sa para femei versate, iesite in lume pentru a atrage priviri, admiratie si... bani.

De cele mai multe ori este vorba insa despre copile care nu isi dau seama ca granita intre copilarie si maturitate nu este data de fard sau de haine. Au senzatia ca isi fac un loc in lume, si totusi ceea ce reusesc este sa arate de parca ar iesi la agatat sau chiar la produs.

Sau mai sunt **fetitele** mici, de 2-3 ani, care sunt date cu ruj sau cu oja. Nu cred ca exista multe imagini mai gretoase decat un copil manjit in halul asta.

Nu stiu a cui este vina - a lumii, a educatiei, a societatii, dar este atat de trist sa vezi ceea ce ar trebui sa fie pur si frumos tranformat intr-o imitatie schimonosita a lumii celor mari.

6 comentarii:

Anonim spunea...

eu, la varsta mea, rar ma machez.
Iar cand le vad pe 'cucoanele' astea, dimineata , la 7 fara 10, rujate, fardate ... ca niste picturi naive, mi se face rau!
Iti dai seama, daca ele la 7 fara 10 sunt la metrou, la ce ora s-au trezit? Si asta doar pentru a-si reface 'tencuiala'.
Dumnezeule!
Iar fetitele- ele cer, ca vad exemplul mamelor, bunicilor sau surorilor mai mari. Greseala e a celor care le fac aceste mofturi.

Lady Io spunea...

Este mai mult decat a face un moft unui copil. Ii faci un moft cand ii cumperi o jucarie. Sa il fardezi inseamna sa ascunzi apartenenta sa la copilarie, sa il manjesti nedemn.

Anonim spunea...

Draga Io, ceea ce ai vazut tu e doar o parte infima. Uneori, lumea este si mai sinistra:http://www.youtube.com/watch?v=ucGlnVoYdOA&feature=player_embedded

Lady Io spunea...

Asa este, este o parte infima. Filmuletul m-a ingretosat, nu l-am putut urmari pana la capat.

Anonim spunea...

Pacat. Ai fi vazut adevaratul scop al acestui spectacol grotesc cu copii de plastic: teancul de bani inmanat castigatoarei.

Lady Io spunea...

Bietii copii, transformati in carne de vanzare. Altfel o natiune foarte puritana in declaratii. Stiu ca acum cativa ani, una dintre fetitele care participau la un astfel de concurs a fost rapita, violata si ucisa. Oare asta nu a ridicat niciun semn de intrebare?