joi, 5 martie 2009

Tot despre biciclişti

Se pare că mă pasionează subiectul ăsta, chiar dacă nu am mai mers cu bicicleta de când eram copil.
Aşa cum ziceam si aseară, pistele pentru biciclişti sunt făcute in Bucureşti doar pentru a da bine pe hârtie, nu sunt utilizabile decât în unele părţi, mai exact pe acolo pe unde trotuarele au fost, incă de la început, mai late. Iar pe acolo, şoferii si pietonii se întrec in a face viaţa amară bicicliştilor.
Iată şi câteva fotografii şi articole pe această temă:
Ce ne enervează la Bucureşti: pistele de biciclişti pe trotuare
Cu bicicleta pe...deasupra bulevardului Lascăr Catargiu
Aşa arată pistele de biciclişti
Un blog pentru biciclişti, cu hărţi ale pistelor de biciclişti

10 comentarii:

Anonim spunea...

Din categoria 'Stiati ca...' si 'La ei se poate...la noi - vezi sa nu!!!':

In Portugalia, Guvernul a adoptat 'Planul national pentru promovarea utilizarii bicicletelor si a altor mijloace de transport usoare' - 'smooth transportation forms', ca sa inteleaga tot romanul :-)
Iar in portugheza suna cam asa: 'Plano nacional de promoção da bicicleta e outros modos de transporte suaves'

Tare frumos mai suna acel 'suaves', nu?

Anonim spunea...

ia mai gandeste-te la acel 'nu am mai mers cu bicicleta de cand eram copil' :-)

am ceva foto compromitatoare cu care pot demonta aceasta afirmatie!! :-P

si, ca sa preiau 'leapsa' cu testatul memoriei...mai tii tu minte, draga Io, cand ai mers ultima oara cu bicicleta? :-))

Anonim spunea...

pentru @sonho de lisboa: nu stiu cum vor pune in aplicare acel plan, caci in lisabona e aproape imposibil sa mergi cu bicicleta, din cauza colinelor, aici in algarve se stationeaza lejer pe piste, iar unde nu se stationeaza pe piste, se plimba pietoni, de trebuie sa faci slalom.
in plus, pe trotuarele inguste de obicei sunt masini, iar pe sosea te calca de n-au treaba, conducand nebuneste in stil latin.
dar ma rog, ideea conteaza :) bine ca exista intentia. sunt si locuri in care s-a reusit "implementarea" si se lucreaza la piste noi, aici unde stau. sa speram, deci!

Anonim spunea...

Coryamor, eu ma vad cu bicicleta prin Lisabona in cateva luni, asa ca nu-mi tulbura, te rog, visarea ;-)

Bine, eu visez la acele piste de langa ocean, pe care le-am vazut in drumul meu dinspre Oeiras spre Ericeira si pe care vreau sa le testez in aceasta vara :-)

Anonim spunea...

da, acolo da, mai merge! scuze ca ti-am tulburat visarea :) e minunat in lisabona cu bicicleta (ia-ti insa o armura la tine, just in case!)
iti recomand pista de la Cascais, paralela cu oceanul. e super! poti merge de la boca do inferno pana la guincho cred (n-am reusit sa ajung decat pana la jumatatea drumului, am obosit rau) :(

Lady Io spunea...

Dragele mele, va rog, aveti un pic de mila de mine. Voi vorbiti despre plimbari pe langa ocean, iar eu raman in Bucuresti... de vis.
Sonho_de_lisboa: ultima oara cand am mers cu bicicleta, impreuna cu o prietena care inca nu visa pe atunci la Lisabona, m-am oprit dupa cateva sute de metri in dreptul unui suflet mic si amarat de pisoi. Si cum l-am luat acasa (la altii), cred ca am fost amandoua putin copii. Iar acum suntem mamici, bunici si strabunici pentru cateva zeci de pisoi :-))

cor y amor spunea...

exista un avion bucuresti(de vis)-lisabona(de vis). sari in el si vii incoa', e simplu :)

Anonim spunea...

Draga Io, ca tot veni vorba...sa stii ca in curand vom fi bunici si strabunici...nu mai stiu pentru a cata oara, deja am pierdut sirul!!! :-)

Si vreau sa ma comport (in sfarsit!!) ca un adult si sa ma asigur ca aceasta este ultima data cand avem astfel de evenimente fericite in familie ;-)

Anonim spunea...

coryamor, multumesc pentru recomandare! inceputul din boca do inferno suna de-a dreptul promitator!! :-)

Lady Io spunea...

@coryamor
De mers e simplu, de intors e greu :-)
@sonho_de_lisboa
Hmmm, devenim parinti responsabili, dupa ce ne-au crescut altii pisoii?