miercuri, 11 martie 2009

Trenul galben fara cai

Imi place transportul in comun. Imi place ca nu trebuie sa conduc, imi place ca tramvaiul cu care merg eu in fiecare dimineata este mult mai rapid decat un automobil, uneori imi place sa ascult discutiile din tramvai.
Dar eu sunt o persoana norocoasa, tramvaiul merge foarte bine si nu este nici foarte aglomerat. Iata prin ce trebuie sa treaca cei care sunt nevoiti sa ia metroul:



Metroul a fost inaugurat ca o mare realizare in Bucuresti in 1979. La Budapesta fusese inaugurat, tot cu mare pompa, in 1896, de catre imparatul Franz Josef.

Un blog care promoveaza metroul a facut un sondaj in randurile cititorilor sai, punand intrebarea "Ce va scoate din minti cand mergeti cu metroul?". Foarte interesant este ca cei mai multi s-au declarat deranjati de nesimtire, muzica pe speaker, cei care scuipa si arunca hartii si abia apoi de aglomeratie.

Care este solutia pentru tratarea nesimtirii? Sa incerci reeducarea celor din jur este ineficient si total lipsit de sansa.

4 comentarii:

Anonim spunea...

e inutil sa ii reeduci pe altii. In special pentru ca nu vor.

Lady Io spunea...

Evident! Si atunci care este solutia?

Anonim spunea...

aglomeratie e peste tot- nu am inventat-o noi, si nici nu o sa fim noi primii care scapa de ea... din pacate se pare ca suntem in batalionul fruntas in ceea ce priveste nesimtirea si jigodismul duse la rang de arta. poate ar trebui sa citim mai mult si sa ascultam mai putine manele?! cine stie...

Lady Io spunea...

@Zazuza
Asa este, aglomeratia este inevitabila. Desi, din cate mi-au mai povestit colegii mei care vin cu metroul, acesta vine si destul de rar dimineata - rar comparativ cu volumul de oameni care au nevoie de el.
Insa nesimtirea, jigodismul si agresivitatea nu creed ca mai au leac in Romania. Nici macar daca s-ar renunta la manele (desi ar fi foaaaaarte bine).