sâmbătă, 29 august 2009

PMB - calea spre succes

Sorin Oprescu se gandeste "serios" sa candideze la alegerile din toamna. La fel a facut si Traian Basescu in urma cu cativa ani. Iar Victor Ciorbea a plecat de la Primaria Municipiului Bucuresti pentru a fi prim-ministru.
In cazul celor trei, decizia intervine la putina vreme dupa alegerea lor ca primari ai Bucurestiului. Se pare ca aceasta primarie este vazuta de unii politicieni doar ca o trambulina catre o functie mai inalta in stat.
Dupa luni de zile in care isi exprima dedicatia pentru orasul pe care doresc sa-l pastoreasca, dupa ce conving milioane de oameni ca sunt decisi trup si suflet sa munceasca pentru acest oras nefericit, politicienii pleaca mai departe. De cele mai multe ori fara ca Bucurestiul sa fi avut parte macar de cateva luni de conducere inteligenta.

Eu nu am nimic impotriva, dar i-as obliga sa plateasca o mica taxa de penalizare. O taxa egala cu cheltuielile facute pentru alegerea unui nou primar.
In felul asta, poate mai salvam din banii care lipsesc de la buget.

6 comentarii:

Zazuza spunea...

acuma, dupa experientele anterioare, poate cantam un "desteapta-te, bucurestene" (and I don't mean here wake up, but get smarter ;) ) si nu-l mai voteaza lumea. pentru ca mare branza nu s-a intamplat in bucuresti, ba din contra as zice. @ taxe: m-as bucura sa aud de taxa pe fiecare fantana arteziana prost amplasata. inca nu-mi revin din soc :))

Anonim spunea...

Cati politicieni ai vazut tu pana acum sa-si doreasca sincer binele celor pe care-i conduc? Normal ca fiecare functie obtinuta este vazuta doar ca o "stepping stone" catre ceva mai bun. Mai bun pentru ei, evident.

Lady Io spunea...

@Zazuza
Cred ca ce a facut e mai putin important din punctul asta de vedere. Conteaza imaginea pe care si-o construieste. Asa ca nu m-as mira daca ar primi o mare parte din voturi.

Lady Io spunea...

@teampit
Pana la urma nici nu e rau ca idee (orice om de cariera face anumiti pasi ca sa inainteze in ierarhie), dar cand asta implica niste cheltuieli de sute de milioane de euro din bugetul de stat, poate ar trebui sa existe o limitar3e prevazuta de lege: vrei sa fii primar, stai aici cat iti e mandatul.

Morticia spunea...

Si eu zic ca o sa ia o parte buna din voturi. Unii zic, de exemplu, ca vezi doamne, trebuie sa aiba si cu ce si cu cine sa faca ceva la primarie si ca de asta nu ar fi facut mare lucru. Cat despre limitarea despre care vorbesti si mie mi s-ar parea normal sa fie asa, caci daca te-a ales poporu' stai acolo unde te-a pus el!

Lady Io spunea...

Nu numai pentru ca te-a ales poporul, ci cu precadere pentru ca tu i-ai cerut sa te aleaga.