marți, 4 august 2009

No more Mr. MJ

Nu vreau sa intretin si eu nebunia constanta din ultimele saptamani cu inca o postare despre acest subiect. Totusi, simt nevoia sa strig: GATA! E de ajuns!
Merg la cumparaturi. In magazine, probez haine pe ritmuri de Billie Jean. In autobuz, un telefon zbiara Black or White. Seara, la stirile zilei, aud ca vor sa transforme in diamante o suvita din parul lui Michael Jackson. Si ca nu-stiu-cine a castigat custodia copiilor lui. Si ca tatal lui a mai declarat ceva.
O asemenea inflatie de stiri si melodii nu s-a mai pomenit de ani de zile. Radio-urile, ziarele si televiziunea, care pana deunazi l-au aruncat in uitare sau si-au mai amintit de el numai pentru scandaluri, par acum sa ingroase o galerie de sustinatori din care nu au facut niciodata parte.
Cunosc o femeie de treaba, care acum cateva luni radea la glumele care circulau pe internet cu Michael Jackson. Din ziua mortii sale insa, ceva s-a schimbat.

Socul initial a fost inlocuit de o dragoste aproape obsesiva pentru celebrul mort. Cauta stiri, melodii, interviuri cu el. Cu Michael. De cate ori vine vorba despre Michael, ochii i se umplu de lacrimi, iar vocea ii tremura. In fiecare zi ne povesteste lucruri noi (de fapt, lucruri abia acum aflate de ea) despre Michael. Cand a constatat ca una din prietenele ei este nascuta in aceeasi zi cu Michael s-a emotionat enorm. Nu-i venea sa creada ca exista o asemenea coincidenta minunata. Asculta in fiecare zi Michael. Vorbeste cu toata lumea despre
Michael.

Ce s-a schimbat? Face moartea un om mai valoros decat era pana atunci. Iti deschide ochii asupra valorii sale? Sau este doar un instrument de marketing, abil folosit?

13 comentarii:

PeterG spunea...

S-a scris, am scris şi eu, s-a tot comentat. Nu pot spune altceva decât:
1.ipocrizie;
2.abilităţi excepţionale de marketing ale celor ce profită de pe urma defunctului.
Trist dar adevărat.

Morticia spunea...

Vad ca in fiecare birou exista cate o duduita dusa putin :D
Intr-adevar nu se mai opreste valul de informatii. La Debenhams de cand a murit Michael numai muzica lui "canta" si a trecut mai bine de o luna cred. Vanzatorii aia nu or căpia?

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

marketing: mai face omu' un ban cinstit :|. aici nu se aude nici pic de Michael. nimic. nichts. si nici in Fuerteventura nu era. nada de nada, vorba aia. eu cred ca romanii nostri-s un pic capiati si lipsiti de idei de stiri, ori de conversatii la birou :|.

cor y amor spunea...

dintotdeauna se stie ca prin moarte atingi culmea mesajului pe care il ai de transmis. (exemplul clasic: isus, fara sa fac comparatii, evident!!!!).

Miss Zebra spunea...

Morticia a enuntat un adevar ce nu mai trebuie demonstrat: in fiecare colectiv de munca exista cate un personaj mai mult sau mai putin "dus".
O am si eu pe colega care sta inca cu ochi lacrimosi si asculta in casca pe Maiculetu (asa il alinta ea). Am incercat sa ii dau sa il asculte pe Nat King Cole, spunandu-i ca si el a murit, dar nu i-a placut si cred ca s-a suparat pe mine.

Zazuza spunea...

@ Miss Zebra: geniala faza cu NKC!!

Lady Io spunea...

@PeterG
Si un pic de naivitate din partea altora.

Lady Io spunea...

@Zazuza
Mda, e posibil sa fie un fenomen specific pentru anumite tari.

Lady Io spunea...

@Morticia
Debenhams, da! Sunt obsedati. Fac la fel si in Plaza.

Lady Io spunea...

@corymor
Mda, dar ce mesaj in cazul lui Michael?

Lady Io spunea...

@Morticia si Miss Zebra
Clar, peste tot exista nebunul de serviciu :-))

Anonim spunea...

Pana la urma l-au inmormantat, ca eu nu mai sunt la curent? :D Inainte sa plec in concediu il tineau ascuns intr-o pivnita. De-asta intreb.

Lady Io spunea...

Au zis ca da, apoi ca de fapt nu... Nu mai sunt la curent.