luni, 31 august 2009

O poveste de la bloc

Ca orice opera literara, povestea de astazi are mai multe momente ale actiunii.

1. Expozitiunea

La noi la bloc, o intamplare a tulburat linistea locatarilor pentru o saptamana. Babutele vorbesc si acum pe la colturi, in timp ce vecinul in maieu sopteste in fata masinii in timp ce surubareste ceva la o bere impreuna cu vecinul de la parter.

2. Intriga

La avizier aparuse lista rusinii, lista... restantierilor cu plata intretinerii.


3. Desfasurarea actiunii

In urma numeroaselor zvonuri si a intrebarilor ce apareau pe buzele tuturor, administratia a simtit nevoia sa isi explice gestul. Pur si simplu, locatarii corecti doreau sa afle cine sunt aceia dintre ei care isi tradau blocul si vecinii, neachitand la timp intretinerea.


4. Punctul culminant

A aparut si o reactie, probabil a vreunui datornic vexat de prezenta sa in Lista rusinii, cum este ea numita in soapta.


5. Deznodamantul

Reactia datornicului, plina de venin la adresa dnei. Icsuleasca - presedinte de bloc, a disparut in mod misterios, la avizier ramanand spre amintire perpetua Lista rusinii, insotita de explicatiile acuzatoare.
Astazi, in blocul nostru lucrurile sunt mult mai clare. Se stia intotdeauna ca exista doua tabere - cea a oamenilor corecti si cea a celor care intarzie cu plata intretinerii, insa apartenenta locatarilor la una sau alta dintre tabere nu era foarte clara. Astazi, taberele au fost clar delimitate, iar razboiul a inceput sa isi arate fata hada.

- SFARSIT-
sau, poate...
- VA URMA -

10 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt uimita. Pai la noi la bloc e o singura lista, cu toate apartamentele, si sunt trecuti la gramada si restantierii si cei buni-platnici. Adica e o coloana speciala in tabel, unde nu scrie nimic sau scrie suma restanta. Oricum, mi se pare mai civilizat asa, fara sublinieri cu textmarkerul, fara lista rusinii etc. Astea sunt lucruri cu care se ocupa pensionarii carora le lipseste excitement-ul in viata, pe bune.

Zazuza spunea...

wow, de-a dreptul subversiv! iar raspunsul e pe masura :))... oricum, din experientele mele ca locatar in dr. taberei, recunosc ca acolo viata la bloc ia proportii de-a dreptul epice. in militari sunt oamenii mai calmi :))

Lady Io spunea...

@teampit
Si la noi e la fel, lista rusinii este o noutate absoluta.

Lady Io spunea...

@Zazuza
Si te asigur ca e un bloc foarte ok din toate punctele de vedere, fata de ce am vazut prin alte parti.

Morticia spunea...

:)) Imi lipsea o povestioara cu vecinii tai fantastici. Si deci totusi eu inteleg ca la voi se afisa oricum lista de intretinere cu o coloana cu restantele fiecarui apartament, dar s-a simtit nevoia sa ii scoata in evidenta pe restantieri scotandu-i separat pe o listuta? =)) Fabulos :D
P.S. La noi restantierii cu restante foarte mari au fost dati in judecata. Unii din ei au vandut si s-au carat. Dar totul s-a desfasurat fara dezbatere publica...

Lady Io spunea...

@Morticia
Asa ne mai distram si noi. Nu e plictisitor sa stai la bloc :-))

Miss Zebra spunea...

Dupa cum ti-am spus si direct pe mail, istoria mi se pare minunata!
Dupa cum putem constata, printre noi traiesc multe fiinte ciudate. Un bloc este un fel de esantion de societate umana. Daca numeri cati sunt cu probleme, te sperii

Anonim spunea...

Si la noi aparuse la un moment dat o lista a datornicilor. Doar ca nu era vorba de intretinere, ci de suma pe care trebuia sa o plateasca fiecare apartament ca sa zugravim scara. Iar masura chiar a dat roade. De rusine, au scos banii si au platit :)

In alta ordine de idei, asta sunt restante? Pai la mama in bloc sunt cate unii care au datorii de cate 5000 de lei. Cred ca nu si-au mai platit intretinerea de ani buni :))

Lady Io spunea...

@Miss Zebra
Parca m-as lipsi din cand in cand de asa cunoastere a societatii umane.

Lady Io spunea...

@mududeness
In general, nu sunt datorii foarte mare. Poate sa fie vorba despre simple intarzieri, mai ales ca au un program de incasari aproape imposibil pentru salariatul obisnuit.