vineri, 1 mai 2009

1 Mai muncitoresc, 2 mai tineresc, masini de epoca si nuntasi veseli


Cred ca in topul melodiilor comuniste preferate de mine pe primul loc era cea de 1 mai. Urmata de pionierii care-si dadeau mana peste tara (acum, daca stau sa ma gandesc, nu prea inteleg cum faceau asta... de, licenta poetica). De fapt, topul meu continea doar aceste doua melodii.



Si anul acesta 1 mai a abundat in masini pe soselele patriei, parcuri pline de oameni si gunoaie, gratare pe langa drumuri, precum si mita electorala constand in doi mici si-o bere pentru care proletariatul s-a batut, spre bucuria vanghelizatorului.

Ministerul Turismului a scos de la naftalina ziua tineretului, 2 mai. Si imi amintesc ca inainte de '89 se mai serba aceasta zi, cand Nicusor Ceausescu era ministrul tineretului si se spunea ca a fost aleasa ziua de 2 mai pentru ca era ziua lui de nastere. Nu stiu daca era adevarat sau era doar o legenda urbana, dar asta imi amintesc.

Tot astazi, iubitorii de masini vechi au putut admira cateva astfel de exemplare, din perioada antebelica, in fata primariei sectorului 2.



Multimea adunata la acest eveniment era pestrita: iubitori de automobile de epoca, colectionari de machete auto, vecinii din cartier care se intorceau de la piata ca sacosele pline si care se opreau curiosi sa vada si ei masinile, nuntasii de la cununiile civile care aveau loc in acelasi timp in interiorul primariei.



Cu ocazia asta am admirat si tendintele in moda rochiilor de ocazie.
Cred ca acolo in China, unde se fac porcarii de genul asta, exista totusi un public tinta foarte clar - damele de bordel. Insa ele ajung prin magazinele tip dulap din diverse cartiere romanesti, de unde sunt cumparate de catre niste pitzi ... pe post de rochii de ocazie.



Voi cum v-ati petrecut sfarsitul de saptamana?

9 comentarii:

cor y amor spunea...

nu asa interesant ca tine! :) aici nu e ziua tineretului :( iar 1 mai nu prea e muncitoresc. eu am serbat prin munca intermitenta, impletita cu jucat de carti si mers la plimbare pe plaja, plus ceva lãlãialã prin cafenele. hm, nimic special.poate la anu', in bucuresti, sa vad si eu tendintele noi ale modei :)

Lady Io spunea...

Ah, de muncit am muncit si eu, am avut un pic de treaba pe la serviciu.
In plus, te invidiez pentru plimbarile pe plaja, chiar daca nu la fel de interesante precum parcul Moghioros plin de oameni si gunoaie :-))

Flavius Ţerbea spunea...

Americanii astia-s nashpa! Nici nu se gandesc sa serbeze unu maiul muncitoresc. Au si ei Ziua Muncii...libera la majoritatea....dar mai incolo, la inceput de toamna, parca...Asa ca, am serbat 1 Mai fara gratare in poienite imbibate de pet-uri(nu animale de companie, sticle de plastic) ci la o inghetata, mai pe seara, dupa ce s-a lasat caldura...Desi, mi-ar fi placut sa ies la un gratar cu prietenii nostri dragi de acasa. Uf...

Lady Io spunea...

Inghetata suna bine. Sa inteleg ca e cam cald pe-acolo...

Morticia spunea...

Eu am "sarbatorit" 1 mai prin munca, doar ca nu la serviciu si cu program scurt. Apoi am iesit la un suc/o bere in parc, unde a dat o ploaie (sau mai multe, in reprize) de toata frumusetea.
Cat despre noile tendinte (desi tipa nu pare tocmai un "fashion icon") ai punctat foarte bine! Saraca fata...

Lady Io spunea...

Era o vorba "si ei sunt ai nostri" - la fel si fata asta...

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

abia astept sa va povestesc de un 1 mai "ca la mama lui", petrecut la Berlin :)). va garantez ca nu o sa va para rau :))

Anonim spunea...

de fapt, americanii au inventat ziua de 1 mai (proteste sindicale in Boston, anii 1880 si ceva parca)

ref tipa aia : daca doamnele au ignorat-o, domnii sigur au apreciat-o ;)

Lady Io spunea...

@Anonim
Americanii au inventat 1 mai, dar ei au ziua muncii prin septembrie, iar de 1 mai nu se intampla nimic la ei - uite un articol pe aceasta tema:
http://fumurescu.blog.cotidianul.ro/2009/05/01/parsivii-astia-de-americani/

Cat despre tipa, doamnele nu au ignorat-o, dovada ca are si poza :-)), iar domnii sigur-sigur au apreciat ceva...