luni, 25 mai 2009

C.E.

Ce credeti ca se ascunde in spatele titlului, de la ce credeti ca este prescurtarea? Ceva legat de Uniunea Europeana, vreun standard tehnic, un campionat european de popice?



Nu, va inselati, este vorba despre o institutie mai puternica decat guvernul si parlamentul. In fata sa, chiar si Uniunea Europeana se teme sa vorbeasca. Este... Comitetul Executiv al blocului.

Despre care trebuie sa vorbim cu tot respectul cuvenit.

Atunci cand la avizier apar anunturi semnate CE, locatarii stiu ca trebuie sa trateze lucrurile cu seriozitate. Pentru ca nimic nu este simplu.




Sedintele de bloc pot fi ordinare si extraordinare, asta stabileste CE atunci cand editeaza anuntul. Au o ordine de zi, primul punct fiind stabilirea ordinei de zi. Subiectele i-ar face sa paleasca de invidie pe cei care participa la sedintele parlamentului. Exista o serie de dari de seama - administratorul, dar si CE trebuie sa dea de seama, apoi exista discutii pe sectiuni asupra bugetului, iar apoi... fiti un pic atenti! aprobarea proiectului de hotarare. Nici mai mult, nici mai putin. Nu m-am dus niciodata, dar trebuie sa fie foarte interesant.




CE sta cu ochii pe toti locatarii. Din cand in cand, cand unul dintre locatari calca stramb, CE il anunta prin intermediul avizierului sa se potoleasca. Anunturile sunt redactate intr-un limbaj care este un amestec intre Monitorul Oficial si declaratiile de la stiri ale politistilor.






Nu este simplu sa ajungi in CE, cu atat mai mult sa ajungi presedinte de bloc. Aceste pozitii sunt ravnite de majoritatea pensionarilor din bloc, iar luptele pentru putere se tin lant. Din cand in cand apar si dizidente, dar revoltele sunt lesne inabusite de cate un anunt la avizier.




La fel cum si in anii trecuti in Romania presedintele era din tabara opusa guvernului, si la noi in bloc am avut o astfel de situatie. Administratorul era urmarit cu atentie de catre CE, care astepta rabdator ca acesta sa faca o greseala.




Intr-o vara, am gasit urmatorul anunt:












Ne-am intalnit dupa cateva zile cu administratorul. Era cam suparat. I se stricase masina in vacanta si isi amanase din acest motiv intoarcerea cu doua zile.


Dar despre administrator (alta specie umana speciala), in alt episod.

6 comentarii:

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

OMG! deci la voi la bloc e mai rau decat la noi (la noi la birou adicatelea, sau la mama, sau la Zana :) )! anuntul ala e colosal! Kafkian de-a dreptul!

Lady Io spunea...

Hehe, ma tem ca mai in toate blocurile avem parte de personaje de genul asta. Si inca nu am pozat toate afisele hilare pe care le-am gasit.

Morticia spunea...

Inteleg ca CE-ul vostru (de la momentul afisului) a esuat lamentabil din moment ce nici macar un nr. de tel. al administratorului nu avea.
Si oare care sunt organele in drept? :))

Lady Io spunea...

Sa stii ca exact asta ne-am intrebat si noi (Lady & Sir Io), cine or fi organele de drept :-))

Anonim spunea...

Mai nou, in bloc se simte o adiere de America Latina - presedintia a fost acaparata de un ofiter pensionar.

Lady Io spunea...

@anonim
Pana la urmatorea lovitura de stat.