sâmbătă, 9 mai 2009

Iarasi nervi... si tot de Bucuresti

Probabil ca va gandeati ca ziua de ieri mi-a pus capac. Nu, nici vorba! Azi de dimineata m-am trezit vesela si optimista. Sonho de Lisboa poate depune marturie in acest sens.

Eh, dar ziua de azi avea sa-mi dovedeasca ca Bucurestiul este plin de resurse nebanuite... resurse de nesimtire, evident.
In primul rand ca ar fi trebuit sa ajung in oras la ora 1 fix. Ei bine, am ajuns mult mai tarziu. De ce? Pentru ca e ziua Europei, asa ca au inchis nu stiu cate strazi, in plus are loc si lansarea nu stiu caror candidati pentru alegerile din iunie. Sustinatorii partidului respectiv au venit cu autocarele la congres, autocare care evident au fost parcate pe strada, blocand o banda intreaga. Zeci de autocare au umplut astazi centrul Bucurestiului.
Acum, nu stiu cum se organizeaza treburile astea. Dar daca as fi primar (domnule Oprescu, un pic de atentie aici, va rog!) as interzice mai multe blocari de trafic intr-o zi. Vreti congresul partidului? Sigur! Cate autocare aveti? 40? Bine, pai asteptati un pic pana ce se termina cu ziua Europei, si va programam noi in alta zi. Sau, si mai bine, miscati-va fundurile de delegati de partid dintr-o parcare amenajata pana la locul unde se tine congresul. Nu-mi blocati traficul, ca si asa stam naspa!

Colac peste pupaza, a venit caldura. Prilej pentru treningari sa treaca la maieuri, bermude si slapi. Numa' bine, sa se vada mai bine si lantul gros de la gat, ca pana acum nu se vedea asa de bine. Eh, dar o dunga alba peste bronzul frumos al verii ne va arata in permanenta grosimea lantului purtat. Este un trofeu.

Si stati, ca nu am terminat! Aseara, dau sa ies dintr-o cofetarie, cand ce sa vezi? Nu puteam, ca un baiat dragut cu un Mercedes cat China blocase tot trotuarul, inclusiv intrarea in cofetarie. Doar trebuia sa parcheze, nu?

Ei, dar noroc ca avem un primar care se gandeste la de toate. La gondole, fantani cu apa, monumente create prin distrugerea unor parcuri... macar cinci minute daca ar aloca pe zi unei gandiri mai serioase, sigur ar reusi sa vine cu idei mai intelepte.

Credeti ca am luat-o eu razna? Sau chiar merita un pic de atentie ideea de a ne muta in alt oras? Astept sugestii de orase in care s-ar putea muta o familie bionica (prietenii stiu de ce).

PS Hai, ca nu am numai vesti proaste azi. Zilele astea are loc Europafest, cu muzica buna. Cine merge, sa ne povesteasca si noua, ca eu nu ajung.
Si, vestea cea mai buna: si anul acesta va avea loc festivalul B-fit in the Street, anul trecut mi-au placut foarte mult spectacolele lor. Este vorba despre spectacole de teatru in strada - cateva poze de anul trecut gasiti aici. Abia astept!

17 comentarii:

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

pfuaaaaaaaa, deci asta inseamna ca am avut un noroc chior, sau ca pur si simplu am ales ora potrivita,sau ca pur si simplu ruta noastra de la tara la hornbach nu s-a intersectat cu manifestatiile (desi autocare cu niste multi aia in tricouri rosii am intalnit pe la casa scanteii). iar in trafic (adica in trafic... pardon... in ambuteiaj, ca ceva-ceva tot am prins) am ascultat pe indelete (mai ales ca aveam si portbagajul deschis din cauza de masa+ multe scaune cumparate :)) ) muzica arabeasca, de dupa blocuri, manele si altele asemenea... :|

Lady Io spunea...

Ceea ce ma ingrijoreaza pe mine e ca astia cu care m-am intalnit eu aveau tricouri portocalii... am senzatia ca mai multe partide isi lanseaza astazi candidatii, ceea ce face ca ziua europei + ziua anuntarii candidatilor de catre X partide + inchiderea unor strazi pentru 6 luni = hai sa fugim din bucuresti, cat mai avem pe unde!

Sonho de Lisboa spunea...

sunt aici sa depun marturie!!bucurestiul de vis s-a trezit enervant de vesel si optimist ;-)

Lady Io spunea...

Vedeti, vedeti?

Anonim spunea...

citind postul asta si pe precedentul, ma felicit ca azi n-am iesit din casa si am stat in a safe place...

Lady Io spunea...

O sa ajungem sa preferam sa ne petrecem timpul in casa decat sa mai iesim afara si sa luam o gura de aer (poluat).

Lady Io spunea...

Macar sa vedem de ce au blocat circulatia:

http://foto.blog.cotidianul.ro/2009/05/08/de-ziua-europei-la-arcul-de-triumf/

Ne puteam lipsi...

Sonho de Lisboa spunea...

nu am decat o sugestie pentru familia bionica: Brasooooooooooooov!!! :-)

Lady Io spunea...

Nici nu ma asteptam la altceva din partea ta :-))

Sonho de Lisboa spunea...

Poate ar fi trebuit sa te astepti sa tip din toti rarunchii ''Lisabonaaaaaaaa'' ;-)

dar ai spus bionica, nu ionica!! :-)

Lady Io spunea...

Hehe, asa e:-))

Monica spunea...

no, si atunci nu mai bine sa traiesti intr-un oras virusat?

Morticia spunea...

Si eu as opta tot pentru Brasov :)
Cat despre Oprescu si ideile lui crete, sunt perfect de acord cu tine. Nu face absolut nimic util (si eu l-am votat plina de speranta :|) in schimb continua sa bata campii despre autostrada suspendata si isi da cu parerea (neavizata) despre cutremure. Mai bine lipsa!

Lady Io spunea...

@Morticia
Eu oscilez intre Brasov si Sibiu. Imi mai placeau si Timisoara, Cluj si Oradea, dar sunt cam departe de Bucuresti, unde sunt familiile noastre.
Cat despre Oprescu, mi-e clar ca nu face fata si nu intelege care sunt prioritatile.

Lady Io spunea...

@Monica
Imm, incepe sa sune bine, nu?

Morticia spunea...

Din punctul meu de vedere (dupa cum probabil ai citit in ultimul meu post) Sibiul este un "nu" absolut. Trecand peste oamenii care sunt foarte inceti (si nu numai in vorbire) orasul mi se pare semi-mort. In afara de centru, cam totul e pustiu. Nu ca mi-ar placea Bucurestiul! In niciun caz. Dar Sibiul e prea prea. De aceea mie mi se pare Brasovul ideal (si ca peisaj, clima etc.). Si in Timisoara mi-a placut, dar am fost o singura data si scurt. Iar in Cluj si Oradea nu am ajuns inca: shame on me :|

Lady Io spunea...

Ca oamenii sunt foarte inceti mi-a mai zis cineva care a stat acolo cativa ani, si intr-adevar ma pune pe ganduri.