sâmbătă, 23 mai 2009

O poveste de pe strada mea

Cioc, cioc, cioc toata ziua. Brrrrm toata ziua. Ciocanitul alterna cu zgomotul bormasinii, iar nervii nostri vibrau in ritmul impus de - l-ati recunoscut? - vecinul gospodar.


Deja era clar ca nu este obisnuitul ciocanit de week-end, vecinul avea in minte un proiect mult mai mare. L-am vazut trebaluind pe la geam cu bormasina, observati ca munca nu-i usoara:


In sfarsit, rezultatul mult asteptat a aparut. Acesta:



Avem, asadar, doua suporturi de flori nou-noute agatate la geamul vecinului. Unul dintre suporturi este o placa de faianta sparta, infipta direct in peretele de sub pervaz. Al doilea suport este un blat de pal, cu 2-3 centimetri mai mic decat rama la care vecinul a muncit cu sarg mai bine de o saptamana. Dar ce conteaza impresia artistica, atunci cand este vorba despre o incropeala salvatoare?


Asa cum arata cele doua suporturi, ai zice ca la prima pala mai puternica de vant vor zbura cu tot cu flori. Cum inca nu s-a intamplat asta, nu pot decat sa presupun ca bormasina a fost folosita pentru fixarea ghivecelor pe suporturi cu suruburi si fixarea suporturilor pe perete cu... probabil tot suruburi, habar n-am.


Pot sa va spun si ca proiectul s-a derulat in mai multe faze, pe parcursul unei saptamani intregi. Placa cea mare de pal a aparut initial, apoi a disparut, probabil pentru o ajustare a proiectului.
Am stat cu sufletul la gura in toata aceasta perioada - si de nervi, asteptand sa se termine odata zgomotul, dar si de curiozitate, care ne-a fost pe deplin satisfacuta.


Fotografia este facuta in Dr. Taberei.


Aceasta poveste de pe strada mea participa la Concursul LG Electronics Romania, avand ca premiu un televizor LCD LG LH5000.
O invit si pe Sonho de Lisboa sa participe la acest concurs, sa aiba ce sa-i tina de urat pana cand visul devine realitate.

Later edit: Prima fotografie este adaugata ulterior, a trebui intai sa blurez capul vecinului :-)

7 comentarii:

Morticia spunea...

Eeeeee, da. Dar uite, acum cand te uiti pe geam (in jos) vezi floricele. Si zi mersi ca stai deasupra gospodarului ca si cand o veni pala aia de vant... :P

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

ce ai zis? cum? mai tare, te rooooog! sunt la birou si nu te aud cum trebuie, pentru ca vecinii (cred ca-s mai multi) se joaca cu bormasina! pe bune!

Sonho de Lisboa spunea...

uneori ma gandesc ca vecinii astia bormasinisti dau drumul la masinaria aia antipatica in gol, doar pentru a se distra pe seama fraierilor care vor un pic de liniste...si probabil ca sa nu simta ca trece viata pe langa ei si, vai, n-au ciuruit suficienti pereti...

multam de invitatie! dupa cum stii, m-am pus pe treaba :))

Lady Io spunea...

@Morticia
Da, floricelele ma bucura... si sa stii ca ma gandesc sincer ca nu au cum sa reziste ghivecele alea acolo.

@Zazuza
Pai ce, numai eu sa am vecini?

@Sonho
Abia astept rezultatul :-)

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

am postat si pe RCM!

Sonho de Lisboa spunea...

ma roade din nou curiozitatea: suporturile mai sunt acolo? dar florile? :))

nu m-am incadrat pentru concurs cu povestea...dar sa stii ca tot am s-o termin intr-o zi!!mi-am propus sa duc la bun sfarsit toate lucrurile incepute la un moment dat si lasate balta: carti, postari, scrisori, programari si multe altele...

Lady Io spunea...

@Sonho
Da si da. Acum sunt mai mult ca sigura ca sunt insurubate, mai ales ca au trecut prin niste furtuni serioase.
Bine, asa sa faci, te astept :-)